Джатаки и други приказки от Индия. Двуезична читанка с паралелен текст на английски и български език / Двуезична библиотека №2

Автор: Двуезична библиотека, колектив

0 мнения

Формат: ePUB ePUB Защита: Несъвместим с:

Издател Двуезична библиотека
Език български
Формат ePUB
ISBN 9781941371015
Баркод 9781941371015
Категории Английски език, Чужди езици: Помагала, речници, Е-книги

Електронно издание

Наличност: ДА

Цена: 6.00 лв.

Двуезична литература със субтитри в помощ на изучаващите английски език, подходяща за деца и възрастни. 

Тук са събрани най-хубавите древноиндийски приказки (джатаки) от книгите "Jataka Tales" и "More Jataka Tales", красиво и поетично разказани от Елън Бабит. Допълнително са добавени други десет  индийски приказки от книгата на Чарлз Суинъртън "Indian nights' entertainment", както и от "The Olive Fairy Book" и "The Brown Fairy Book" на Андрю Ланг, повечето от които се превеждат за първи път на български език. 
 
Това трето преработено издание съдържа 28 приказки, осемнайсет от които са джатаки от две предишни книги на Двуезична библиотека, с подобрен превод и добавени субтитри. Kакто при всички е-Книги от тази поредица, текстът е разположен паралелно в две колони: отляво английският, отдясно българският, и към всеки параграф има субтитри, които се извикват по желание. Субтитрите представляват буквален превод на думите и изразите от целия текст във вид на разговорник и може да се използват и самостоятелно за преговор на научените изрази.
Закупилите тази книга получават няколко безплатни приложения, между които тестове с отговори и пет е-книги за теглене по избор от каталог. Информацията за достъп до приложенията се намира в раздела Други е-Книги, което може да се види и от опцията "Прелисти".

 


За автора:

Колективът на Двуезична библиотека | Bglibrary.net - Лина Бакалова, Надежда Накова, Анатолий Буковски и др., работещ по създаването на двуезични интерактивни електронни книги с паралелен текст в помощ на изучаването на чужди езици по метода на сравнителното четене, се състои от преводачи и специалисти по информационни технологии, с дългогодишна практика с английски и други езици. Обединява ги любовта към литературата и в частност фолклора: приказки, басни и легенди. Лина Бакалова и Анатолий Буковски, които имат и многогодишен преподавателски опит, са издали съвместно книгите  "Кулата на Жълтия Жерав. Антология на китайската поезия", ЕИ "LiterNet" Варна, 2006 г.,  "Приказки от старите ракли. Български народни приказки", ЕИ "LiterNet" Варна, 2007 г. (съвместно с Антоанета Добрева) и "Вълшебният кладенец. Приказки от Азия", ЕИ "LiterNet", Варна, 2008 г.

 

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg