Избрани басни и легенди за деца: приказки от цял свят 1. Двуезична читанка с паралелен текст на английски и български език / Двуезична библиотека №3

Автор: Двуезична библиотека, колектив

0 мнения

Формат: ePUB ePUB Защита: Несъвместим с:

Издател Двуезична библиотека
Език български
Формат ePUB
ISBN 9781941371046
Баркод 9781941371046
Категории Английски език, Чужди езици: Помагала, речници, Е-книги

Електронно издание

Наличност: ДА

Цена: 5.00 лв.

Двуезична литература със субтитри в помощ на изучаващите английски език. Трето преработено издание.

Тази книга представлява първа част от сборник с приказки от цял свят. Тук са събрани 30 приказки, предания и басни от Европа, Азия и Америка, повечето от които се превеждат за първи път. Някои от тях разказват за подвизите на боговете от Олимп (старогръцките легенди) или за страха от природни бедствия (Бягството на зверовете  /Тибет/), или за вечните хитреци и глупци (Има ли много животни в морето /Скандинавия/,  Умникът Ханс /Братя Грим/). Други описват историите за срещи с елфи — пакостливи същества, които си правят шеги с хората, като подменят децата им (Бащата на осемнайсет елфи /Исландия/). Тук ще прочетете басни от Езоп, Крилов и от древноиндийското петокнижие Панчатантра, приказки от Андерсен и Шарл Перо, дори и една българска приказка, разказана от английския изследовател на славянски фолклор А. Х. Вратислав.  Книгата съдържа специално подбрани четива с по-лесни текстове, което я прави много подходяща за деца и полезна за развиване на умението при четене у начинаещите в езика. Текстът е разположен паралелно в две колони: отляво английският, отдясно българският и към всеки параграф има субтитри, дублиращи литературния превод с буквален превод на всички думи или изрази от текста, което позволява книгата да се чете без речник. Разделът със субтитрите е оформен като разговорник и може да се използва и самостоятелно за заучаване на изрази.

Закупилите тази книга получават няколко безплатни приложения, между които "Танцът на елфитe и други приказки от Европа" и четири е-книги за теглене по избор от каталог. Информацията за достъп до приложенията се намира в раздела Други е-Книги, което може да се види чрез опцията "Прелисти".


За автора:

Колективът на Двуезична библиотека | Bglibrary.net - Лина Бакалова, Надежда Накова, Анатолий Буковски и др., работещ по създаването на двуезични интерактивни електронни книги с паралелен текст в помощ на изучаването на чужди езици по метода на сравнителното четене, се състои от преводачи и специалисти по информационни технологии, с дългогодишна практика с английски и други езици. Обединява ги любовта към литературата и в частност фолклора: приказки, басни и легенди. Лина Бакалова и Анатолий Буковски, които имат и многогодишен преподавателски опит, са издали съвместно книгите  "Кулата на Жълтия Жерав. Антология на китайската поезия", ЕИ "LiterNet" Варна, 2006 г.,  "Приказки от старите ракли. Български народни приказки", ЕИ "LiterNet" Варна, 2007 г. (съвместно с Антоанета Добрева) и "Вълшебният кладенец. Приказки от Азия", ЕИ "LiterNet", Варна, 2008 г.

 

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg