Етиопска приказка. Магичната история на кафето - най-голямото съкровище на света

Автор: Владимир Н. Караджов
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Формат: PDF PDF Защита: Несъвместим с:

Коментари: 6

Издател Фабер
Година на издаване 2017
Език български
Формат PDF
ISBN 9786190012511
Баркод 9786190012511
Категории Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Е-книги

Пред вас стои една приказка за малки и пораснали деца, за възрастни и зрели хора, книга за всеки. В нея ще откриете копнежите от детството си, ще си спомните как една мечта, едно приключение завладява целият ви разум, как сте готови да прекосите света, да преобърнете планетата за тази своя едничка цел.
С всяка следваща страница ще потъвате все повече в невероятния и магичен свят на Средновековието, където нашият главен герой ще изживее множество приключения. А краят...какво по-хубаво от щастлив край, от най-сигурното място на света, мястото наречено дом.
Етиопска приказка съдържа и прекрасни цветни илюстрации. Подходяща е за читатели от 9 до 99+ години.

Авторът на „Океанска приказка“ е доктор по география и дотолкова е държал
на научната фактология, че освен собствено двугодишно изследване по темата, е
поканил и експерт – доцент по зоология и ботаника.

от Димитър Велков / дата: 13 май 2021

Коментарът е изтрит от администратор.

от Петър Димков / дата: 13 май 2021

Здравейте! Прочетох Вашата книга на един дъх. Много ми хареса, въпреки че е доста оптимистична, за разлика от екзистенциализма, например. За кафето ме изкефи най-много. Аз имам теория, че кафето дава най-много креативност, за разлика от ЛСД или от психостимулантите и ноотропиците. Тъй че сте уцелили нещото. Кафето съдържа кофеин, но и МАО-А инхибитори, които усилват допълнително ефекта; кафето е антагонист на аденозиновите рецептори и така повишава невротрансмисията в кората на мозъка или проявява аналептично (пробуждащо) действие. Така благодарение на освобождаването на най-вече на глутамат се подобрява усвояването на нови условни рефлекси, а и на нови идеи (креативност). Браво! Много се радвам за Вас. Дано да има и други книги! Предполагам имате идеи вече. Ще чакаме с нетърпение!

от Любима Мавродиева / дата: 04 апр 2021

Когато взех книгата си помислих, че щеше да е хубаво да върви с разделител. Оказа се, че изобщо няма нужда от такъв, тъй като я прочетох за няколко часа днес. Историята е увлекателна, кара те да се усмихнеш, носи спокойствие и чувство на удовлетвореност. Наистина е приказка - приказка за мечтатели, която те кара да се обърнеш към себе си и да се запиташ какво всъщност искаш и кое те прави щастлив. И ти дава пламъчето, с което да започнеш да осъществяваш мечтите си.

от Илиана Тодорова / дата: 04 апр 2021

Няколко дни се чудех кое е нaй-голямото съкровище нa светa. Искaх дa отгaтнa още преди дa съм прочелa книгaтa. Нямaх търпение дa рaзберa и още щом взех книгaтa в ръце зaпочнaх дa прелиствaм стрaницa след стрaницa. В нaчaлото си кaзaх "Нaй-голямото богaтство е семейството. Обичтa и любовтa към близките"... След товa реших, че е водaтa. Водaтa е живот... животa се е зaродил във водaтa... Тя е безценно съкровище... Продължих дa четa... Мaтео пътувa много, опознaвa светa, срещa се с рaзлични култури... Знaнието си кaзaх. Съществувa ли по-голямо богaтство от знaниятa и умениятa, които имa човек? Последното ми предположение беше мирa и спокойствоето, рaзбирaтелството и хaрмониятa между хорaтa... Е, не познaх! Но животa нa Мaтео и неговите приключения ми помогнaхa дa рaзберa кои сa нaй-ценните съкровищa зa мен сaмaтa!
Когaто осъзнaх, кое всъщност е съкровището нa Мaтео еднa усмивкa се появи нa лицето ми и тaкa дочетох книгaтa...блaжено усмихнaтa. Предстaвих си кaк лежиш нa плaжa, гледaш морето, вълните се рaзбивaт в брегa, по повърхносттa нa водaтa блещукaт слънчевите лъчи....a ти се нaслaждaвaш нa съкровището... Нaистинa я прочетох нa един дъх! Блaгодaря зa тaзи прикaзкa!

от Васил Пандурски / дата: 04 апр 2021

Уникална е.... Човек се изумява как в 100-ина странички може да бъде описано нещо толкова грандиозно... Наистина се впечатлих.... Книга, която ти въздейства и те кара да се замислиш върху много неща, след като си я прочел

от Борислава Иванова / дата: 03 апр 2021

Увлекателна история за голямото търсене на един малък човек. Поетичните описания бързо те пренасят в един минал свят и те правят част от живота на малкия Матео. "Етиопска приказка" носи много позитивизъм, но те кара и да се замислиш за наистина важните неща в живота, които често остават на заден план в забързаното ежедневие.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]