Бизнессправочник по пазарна икономика

Автор: Христо Цачев - съставител
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Съюз на птицевъдите в България
Брой страници 224
Година на издаване 2004
Корици меки
Език български
Тегло 460 грама
Размери 24x17
ISBN
Баркод
Категории Енциклопедии. Каталози. Справочници, Енциклопедии и справочници, Книги

В икономическата система на нашето общество настъпват дълбоки изменения. В процес е трансформация на стопанството върху принципите на пазарната икономика. Този процес изисква изграждането на нова икономическа култура от хората, които участват непосредствено в овладяването и приложението на новите икономически закони и механизми.
С настоящето издание на "Бизнессправочник по пазарна икономика" предлагаме на читателите най-употребяваните термини в приложението на пазарната система.
Справочникът съдържа термини В областта на маркетинга, финансите, кредита, банковото дело, статистиката, организацията на производството...
Обхванати са икономиката на индустрията, селското стопанство, транспорта, съобщенията, търговията, правото и др.
При подбора на термините сме се ръководили главно от тяхната значимост и употреба в практиката. Целта е Справочникът да стане достояние и практическо помагало на възможно най-широк кръг ръководители и специалисти, на всички, които имат потребност да обогатят своите познания в областта на пазарната икономика.
Използването на Справочника е многопосочно.
Ако сте начинаещ бизнесмен, ще се запознаете с основните принципи, които отразяват здравия разум.
Ако сте вече напреднали, той ще ви помогне да развиете логично мислите си, да съзрете най-важните проблеми и да вземете правилното решение.
Доколкото се излагат икономически постановки и понятия, които досега не са били засегнати в нашата икономическа литература, някои от термините при превода са "побългарени". Възможно е те да получат гражданственост така, както ги предлагаме. Възприета е и е преведена английска (западноевропейска) терминология.
Подготовката на Справочник с такава тематика е сложна и отговорна задача, при чиято реализация някои недостатъци са неизбежни. Едновременно с това ние очакваме добронамерената помощ на читателите за тяхното отстраняване при следващото издание.
Справочникът е предназначен за широк кръг от специалисти, но преди всичко за хората, които участват непосредствено в стопанския живот на страната.
Надяваме се, че Справочникът ще бъде добър помощник за всички, които с увереност Вървят към големите успехи в бизнеса.
От съставителя

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]