Изкуство. Политика. Промяна: Културни политики в Югоизточна Европа

Автор: Сборник
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател СемаРШ
Брой страници 352
Година на издаване 2005
Корици меки
Език български
Тегло 358 грама
Размери 20x14
ISBN 9548021684
Баркод 9548021684
Категории Културология. Направления, Културология, Хуманитарни науки, Книги

Авторите на текстовете са изтъкнати експерти в областта на културните политики, практици в администрацията и управлението в публичния и неправителствения сектор университетски преподаватели.

Програма "Политики за култура" подпомага развитието на дълготрайното сътрудничество и взаимодействието между независими културни организации, местни, регионални и национални институции в областта на културната политика, парламента, индивидуални творци, професионалисти в областта на културата и изкуствата, университетски катедри, експерти и европейски институции в тази област. Основната и цел е обединяването на всички заинтересовани страни в един общ процес на дебат и конкретни действия към устойчиви културни политики на национално и местно ниво. Програмата се стреми да даде своя принос за развитието на нова европейска културна политика.

Събраните текстове и изследвания представят дейността в тази насока от няколко гледни точки:
- на основните инициатори и участници в програмата - за представяне и анализ на методологията, конкретните дейности и основните резултати в отделните страни и ситуации;
- на изтъкнатите изследователи от областта на културата, социологията, икономиката, чийто принос разширява кръгозора на конкретиката и чертае бъдещи перспективи пред тази сфера в европейски мащаб.

Сборникът е насочен към работещите в областта на културата, културната политика и администрация, към академичните среди и изследователите, студентите в специалности, които изучават дисциплини, свързани с културни политики, администрация, управление и пр.; към широк спектър от представители на централната и местната власт, неправителствения сектор, независимите творци.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]