Тайните символи на доларовата банкнота

Автор: Дейвид Овасън

Коментари: 1

Издател Дилок
Брой страници 176
Година на издаване 2006
Корици меки
Език български
Тегло 225 грама
Размери 21x14
ISBN 9549994546
Баркод 9549994546
Категории Тайни и загадки, Езотерика. Духовни учения, Книги

Хартиено издание

Наличност: ДА
Доставка: 3 дни

Цена: 9.00 лв.

Дейвид Овасън разкрива отдавна забулените загадки на долара и изследва сложността и магията на многобройните му символи.

СРЕД МНОГОТО ОЧАРОВАТЕЛНИ ТАЙНИ. РАЗКРИТИ ОТ ОВАСЪН, СА:
Науките за символите, религията и магията са включени в създаването
на доларовата банкнота: ..Окото на провидението в сияен триъгълник" е
широко известен масонски символ, думите Ex Pluribus Unum са ранно християнски, а петолъчната звезда е магически символ, свързан с продължителността и времето.

Номерологията играе съществена роля при проектирането на доларовата банкнота. Един от примерите е числото 13, което доминира в проекта,
включително 13 случая на числото 13 на обратната страна на банкнотата.

Орелът, представен върху първоначалния Държавен печат, е много различен от този, който се появява днес върху Печата и доларовата банкнота.

Един от първите проекти за Печата със сигурност включва образа на феникс и това може да е повлияло върху формата на орела в един от ранните проекти.

Елементите на сложния графичен дизайн на долара датират от Бащите основатели и повечето от хората не осъзнават по-дълбокия им смисъл. Сега един експерт по тайнствения символизъм разкрива очарователните тайни значения, криещи се зад дизайна на парите, които се използват в целия свят.
В "Тайните символи на доларовата банкнота" Дейвид Овасън изследва визуалната сложност и магията зад най-влиятелната валута на света. Овасън твърди, че някои от символите на Държавния печат представляват принципите на младата република и че техният произход е скрит в течение на времето. Доларовата банкнота е нещо повече от валута на САЩ - тя е структурирана по такъв начин, че да демонстрира мястото на американската нация в света и класическите корени на борбата й за свобода.
Дейвид Овасън е признат авторитет в областта на тайнствения символизъм. Неговите изследвания върху доларовата банкнота разкриват библейски и класически препратки, както и символи, извлечени от такива общества като розенкройцерите и франкмасоните, които са последователи на езотеричната мисъл. Затова препоръчваме да си намерите доларова банкнота и да се подготвите за безпрецедентен урок по история.

от Дон Дракона Уилсън / дата: 30 яну 2012

Хайде пак глупости!Откога "Екс плурибус унум" стана ранно христ. израз,както пише в резюмето?Кой не е чел Вергилий?Авторът?За другите "тайни" не ми се коментира...Само едно за финал:Липсата на образование не прощава!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg