Ръководство по обща и молекулярна цитогенетика

Автор: Севдалин Георгиев и др.
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Пенсофт
Брой страници 174
Година на издаване 2008
Корици меки
Език български
Тегло 306 грама
Размери 24x17
ISBN 96895464223290
Баркод 96895464223290
Категории Биология, Природо-математични науки, Природни и точни науки, Книги

Определянето на специфични ДНК и РНК последователности чрез in situ хибридизаците има важно значение за съвременната биологична наука. In situ детекцията на вирусни ДНК секвенции е от интерес за диагностициране на различни заболявания при човека. Идентифицирането на специфични секвенции в хромозомите е особено важно за съвременния геномен анализ, което ще позволи нов поглед и прочит на генната експресия и това до голяма степен определя ключовата рола на in situ хибридизационните техники при съвременните молекулярни анализи.
В ръководството са представени преди всичко най-важните протоколи отнасящи се до основните in situ хибридизационни техники - FISH, GISH, ISH, PRINS, както и техниките свързани с приготвянето на олигонуклеотидните проби с радиоактивно и нерадиоактивно белязване, тяхното хибридизиране с мРНК, вирусна и хромозомна ДНК. Основните методи са подходящи за анализ на отделни клетки, тъкани и цели ембриони.
Това ръководство е подходящо не само за студенти, но и за всеки научен работник, който възнамерява да провежда съвременни молекулярно-генетични, цитогенетични и геномни изследвания при различните еукариотни организми.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]