Свят за изпиване

Автор: Ясен Атанасов
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 4

Издател Сиела
Брой страници 312
Година на издаване 2009
Корици меки
Език български
Тегло 403 грама
Размери 21x14
ISBN 9789542804987
Баркод 9789542804987
Категории Романи и повести. Български, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

"Свят за изпиване" е дългоочакваното завръщане на Ясен Атанасов към литературата. Авторът на култовата "Книга" от 1993 г. отново е тук, този път с роман, който не само дава идея защо се е налагало това дълго мълчание, но и ни убеждава, че тъкмо сега и по този начин е моментът то да бъде нарушено.
Един човек, напуснал живота си, разказва за него от мистериозен, неотбелязан на картите остров в Средиземно море. Един благороден разбойник му помага да се бори с миналото си, съвсем буквално дошло да го преследва. И два ангела стоят на рамото му – Белият и Черният.
"Свят за изпиване" е изключително четивен и увлекателен роман, и в същото време съдържа множество пластове, които дебнат изкушения читател. Това е роман за любовта. За жаждата за живот. За другите времена, които текат в нашето. За една страна, хваната в удушваческата прегръдка на злото, и за един остров, на който древните мистерии избликват в съвремието. И за това, как се пие светът – целият, до последната глътка, до дъното. До края и до новото начало, защото този свят винаги ще умира и ще се ражда.

от НОрешарски / дата: 12 юли 2013

Не омаловажавайте гражданската доблест!
Ясен направи това, което всички отдавна трябваше да направите!
Типично по български сега охулвате смелата му постъпка!

от Димо Падалски / дата: 11 юли 2013

Коментарът е редактиран от администратор.
Задължително си купете книгата!

от Васото / дата: 11 юли 2013

Днес прескочи оградата на Парламента и прояви гражданска смелост! Браво за светлия пример! Четете истинските писатели!

от gg / дата: 22 май 2009

Тази книга ще се превърне в събитие!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Новата книга на Ясен Атанасов е постижение. Тя заслужава сериозно внимание, както като увлекателно четиво, така и като художествена творба. Това е ясно за всеки, който би описвал преживявания под този надслов. Изглежда авторът поставя високо възможността за текст, който по един или друг начин е сроден с традицията на американски писатели от ХХ-ти век като Чарлз Буковски, Джак Керуак или Хенри Милър. Освен вдъхновението да възпееш живота като съвкупност от ситуации и характери, в конкретния случай става въпрос за българска литература. Важни за усещането от „Свят за изпиване” са не само горе-споменатите стил и изисквания, които Атанасов е постигнал.

Чавдар Димитров - Хеликон, София - Витоша

Ясен Атанасов е български писател.

Роден е на 4 март 1971 г. в София. Завършва културология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специализира философия и история на изкуството в Милано и културен мениджмънт в Париж. Понастоящем е редовен докторант във Факултета по журналистика и масови комуникации на Софийския университет. Публикувал е журналистически материали, социални, политически и културологични анализи, художествени текстове и преводи във водещите български издания.

Ясен Атанасов е сред основателите на литературното списание „Ах, Мария“. Бил е водещ редактор на колекциите от книги „Америка ХХ“ и „Елит“ на издателство „Парадокс“. Заедно с Румен Баросов създава Фондация за българска литература. Драматург на танц-театър проекта „Линч“ на Мила Искренова. Куратор и продуцент на феста “Поезия - пърформънс & електронен авангард”.

Сценарист и режисьор на документалния филм „Приказки от брат Вим” (TV7), посветен на култовия немски режисьор Вим Вендерс, официална селекция на фестивала „Златната ракла”’2007

Носител на годишната награда на Съюза на българските журналисти за 2007.

От 2008 г. Ясен Атанасов е артистичен директор на феста СОФИЯ: ПОЕТИКИ