Наръчник по предпечатна подготовка/ Второ издание

Автор: Ивелин Михайлов
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Асеневци
Брой страници 236
Година на издаване 2
Корици меки
Език български
Тегло 401 грама
Размери 0x0
ISBN 9789548898171
Баркод 9789548898171
Категории Предпечатни програми, Компютри и интернет, Книги

Второ преработено и допълнено издание.
В този полезен наръчник ще намерите:

* Основни знания свързани с подготовката за печат - категории шрифтове с техните параметри; правила за набор и оформяне на наборните страници; избор на подходяща цветова схема; видове моаре и начините за неговото избягване; цветоотделяне и др.
* Параметри и начини за оформяне на отделните елементи на печатните издания - корица, наборни и бели полета; колон елементи; титулни страници, баркод и др.
* Основни елементи от дизайна - разполагане на графики, таблици и изображения; работа с цвят, текст, изображения и др.
* Допълнителна информация свързана с видовете печатни технологии, довършителните процеси в полиграфията, принципа на работа и приложението на различните принтери и скенери и други.
* Особености при оформянето на книга; вестник; списание; диплянка.
* В книгата е поместен и терминологичен речник на основните и на някои по-малко популярни термини употребявани в издателско-полиграфическата работа.
* Като приложение са прикрепени мостри от някои видове хартии и картони използвани в полиграфията.

Книгата е предназначена както за начинаещите потребители, които не притежават необходимите знания в тази област, така и за по-опитните, които искат да обогатят знанията си: дизайнери, издатели, специалисти по предпечатна подготовка, редактори, автори, учащи и други.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]