Защо мъжете се женят за кучки

Автор: Шери Аргов
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 12

Издател AMG Publishing
Брой страници 220
Година на издаване 2010
Корици меки
Език български
Тегло 274 грама
ISBN 9789549696264
Баркод 9789549696264
Категории Приложна психология, Книги

Накарайте го да ви гони, докато го хванете!

Искате брак? Съвместно съжителство? Сериозна връзка? Мъж, който ви уважава и цени? Каквато и да е целта ви, средствата за постигането й са едни и същи – 75-те принципа на връзката, описани в тази книга. Те ще ви разкрият как мъжът избира партньорката си в живота, за да можете сами да определяте развитието на своята любовна история.
Шери Аргов обяснява смисъла, който влага в определението "КУЧКА" така:

Когато използвам думата "кучка", нямам предвид гаднярка или злобарка, а силна жена, която е наясно със себе си. За нея не е проблем да предостави на мъжа повече пространство, защото самата тя има нужда от такова. При най-малката проява на неуважение тя се отдръпва, а така става още по-привлекателна за мъжа.
Именно това е жената, за която той мечтае да се ожени един ден.

От стотиците интервюта Шери Аргов стига до извода, че мъжете всъщност нямат страх от обвързване, те искат любов и брак също толкова силно, колкото и жените. Но за да пожелае един мъж да се обвърже, той трябва сам да стигне до идеята: "Би било чудесно, ако бях женен за нея!". А това не става, ако жената следва популярните съвети, според които тя трябва от рано да заяви: "Искам да знам накъде сме тръгнали. Не желая да си губя времето". Жените казват това напълно несъзнателно и си мислят, че пестят време, но всъщност постигат тъкмо обратното. Поведението им сякаш казва, че връзката, сериозното обвързване или бракът са неща, което им се полагат по право, а така карат мъжете с все сили да бягат от тях.
Целта на "Защо мъжете се женят за кучки" е да разбие заблудите и да каже истината, която мъжете и уважаващите себе си жени знаят, но която убягва на прекалено добрите момичета – угаждането на всеки каприз не може да донесе любовта и вниманието, за които една жена копнее. Съсредоточаването върху собствения й живот, цели и достойнство обаче може. И Шери Аргов насърчава жените да направят точно това – да променят поведението си, като използват предоставената им в книгата информация, разкриваща как мъжете мислят, какво точно означават думите и действията им и как очакват от жените да се държат.

Използват ли мъжете обещания за връзка, за да получат сексуални облаги?
Дразнят ли нарочно жената, за да видят как тя ще реагира?
Правят ли номера, за да разберат до каква степен партньорката им държи на тях?
От какво ги е страх най-много във взаимоотношенията с нежния пол?
Какви са истинските им очаквания към жената, с която желаят да свържат живота си – що се отнася до секса, парите, взаимните отговорности?

Отговорите на тези и много други въпроси са поднесени в типичния за Шери Аргов стил – открито, честно и без свян, с хапливо чувство хумор, понякога преливащо в сарказъм и много наподобяващо хумора от т.нар. "мъжки разговори", с примери от живота, някои от тях доста комични, други – направо абсурдни, но всички до един – реални и поучителни.

Ключови думи: Любовта е взаимоотношения, Разгадай другия, Женски тайни, Мъжете са от Марс, жените - от Венера, Сватбен сезон, Подари любов като красиви взаимоотношения, Щастлива жена, Летни женски тайни, Нашите взаимоотношения

от Д-р Мария Казакова / дата: 25 фев 2015

Здравейте,
съжелявам, не мога да я открия.

от tedi / дата: 09 мар 2014

тези който вече са прочели книгата..някой иска ли да я ми продаде .. с наложен платеж.. на мой разноски на цената на която е закупена...никъде не мога да я открия..

от Тедка / дата: 25 авг 2013

Пф.е прав е нещо-не може да обобщава,защото има много силни самостоятелни жени,които гледат живота си без да зависят от човека до тях и пак са нещастни и пак им се случва да изоставени.Мисля,че каквито и книги да прочетем рецепта и отговори за всички събития които ни се случват в любовта.Но книгата е една от малкото които аз уважавам,защото показва на жената как да цени себе си и как не трябва да прави компромис със себе си за сметка на мъжа.Наистина книгата е много хубава,но има нещо,ако от вътре нямаме частица от това да сме кучки няма как да го изградим,може за момент да има промяна,дори за дълго,но индивидуалната женска същност и поведение не се променя

от Gwendolin / дата: 25 окт 2011

Докато философствате теоритично върху книгата, аз приложих практично повечето съвети, описани там. Ефектът е поразителен. Животът ми се промени, години наред съм си мечтала за такова отношение и такава връзка, каквато имам в момента. И се радвам, че дори успях да ги "тествам" няколко пъти върху мъже, към които нямах сериозни намерения.
Просто всичко това действа.

от Ваня / дата: 06 мар 2011

Аз прочетох първата книга на авторката защо мъжете си падат по кучки и много ми хареса!Ще прочета и тази.Много полезни неща могат да се научат :)

от Мими / дата: 10 фев 2011

Страхотна книга. Прочетете я. Определено си заслужава

от Снежа / дата: 27 дек 2010

Към Пф: Може ли да ми дадеш примери за такива научни книги, дори и да не са преведени на български? Бих желала да прочета някоя от тях.

от Пф / дата: 05 ное 2010

Тони, ако беше чел/а истинска НАУЧНА (представи си) книга по тези въпроси, щеше да знаеш, че разбереш, че безброй неща, случващи се на любовния или просто съпружеския "тепих", са били изследвани. Да, именно изследвани. В сериозни, добре контролирани изследвания. И това е било правено от много, ама МНОГО хора, така че нищо твърде грандиозно няма в това. Явно не си попадала на точните книги. Жалко че ги няма в България особено... Тук се превежда и публикува главно поп-психология. Не и сериозните книги на изследователите. Често преждеспоменатата поп-психология се основава именно на тях, но човек няма как да е сигурен, ако не личи (тоест текстът да е осеян с множество препратки под формата на индекси след едва ли не всяко твърдение). Забелязвам, че тук често "скалпират" книгите от това. Оригиналните книги (които в почти всички случаи са на английски език...) често едва ли не една трета от тях е заета с това откъде идва съответното твърдение, името на източника, интернет връзка към него, ако е налично в интернет. Тук се пишат просто разказчета...на практика. Едно мнение на автор, който и да е той, ако не е подкрепено от сериозно изследване, или статистика, ако щеш, не означава много. Почти нищо.

от Тони / дата: 18 окт 2010

Към Пф: вие статистически изследвания ли използвате в любовта ? Ако успеете да направите такова, значи ще се първият човек, извършил подобно грандиозно дело. Направо ще преобърнете света на любовните връзки. Аз съм чела първата книга на тази авторка, много е добра. А вие , за да си отговорите на всички тези въпроси, които задавате, трябва да прочетете книгата - там пише всичко. Не е нужно да вярвате предварително на каквото и да било, това е просто мнение на един автор: всеки си избира дали да вярва, или не, дали да пробва, или не. Това е книга - не сборник със статистически формули.

от Пф... / дата: 20 сеп 2010

\"Когато използвам думата \"кучка\", нямам предвид гаднярка или злобарка, а силна жена, която е наясно със себе си.\"


Това би изречение би трябвало да ви е напълно достатъчно, за да решите дали да купите книгата. Не, силната жена, която е наясно със себе си, не е \"кучка\", без значение какво значение се опитва авторката да даде на тази дума. Изключително глупав избор на заглавие е направила.
И дали наистина се женят за тях, за тези силни жени, наясно със себе си (или по терминологията на авторката - ``кучки\'\')? Доказано ли е това? С какво точно статистическо изследване? Какви бяха признаците, по които определихте групата на \"кучките\"?
Или е просто някакво нейно \"достоверно допускане\", на което трябва да повярваш предварително, за да се впуснеш в следване на съветите й за ставане на \"кучка\"?

от Мая / дата: 08 сеп 2010

Също я препоръчвам на всички жени - определено има над какво да се замислим.

от Надя / дата: 07 сеп 2010

Препоръчвам книгата на всички.Много хубаво е,че издателството продължава темата.Ще си купя и другите книги за \"кучките\"

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

В поредната си книга на Шери Аргов „Защо мъжете се женят за кучки“ авторката е подбрала нови доказателства в полза на силните дами, а именно:

„Силната жена остава в мъжките сърца, а добрите момичета с пръст в уста“.

Тази книга е продължение на „Защо мъжете си падат по кучки“, станала бестселър.

Идеята на авторката е да покаже, че силната жена, която държи на себе си и на собствения си живот е способна да изгради перфектна връзка и да я доведе до желания завършек – брак. Че именно от нея зависят хармоничните взаимоотношения с партньора.

В „Защо мъжете се женят за кучки“ авторката ни предлага един интересен подход.

Прочетете я!

Теодора Накова, Хеликон Пловдив

Шери Аргов е американска водеща на радиопредаване, посветено на общуването между мъжете и жените. Книгите й са издадени на повече от 30 езика и са начело в световните класации в категорията отношения между половете. Нейни статии са публикувани в списания като Cosmopolitan, Self, Glamour and First for Women.