Горизонт 1: Русский язык для первого года обучения

Автор: Татяна Ненкова
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Велес
Брой страници 128
Година на издаване 2010
Корици меки
Език руски
Тегло 249 грама
Размери 24x16
ISBN 9789543020270
Баркод 9789543020270
Категории Руски език, Чужди езици: Помагала, речници, Книги

Езиковата система „Горизонт" е предназначена за ученици в общообразователни средни училища, профилирани средни училища и професионални гимназии, които изучават руски език като втори чужд.
Езиковата система „Горизонт" е разработена в съответствие с Учебната програма по руски като втори чужд език и с Държавните образователни изисквания за учебно съдържание по чужди езици.

Ключови думи: Да събудим коледния дух, Промо -15%

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

“Горизонт” е учебна система, която, подобно на съвременните западноевропейски образователни системи, развива едновременно и четирите езикови умения – четене, писане, говорене и слушане. Учебникът съдържа и речник с непознатите думи, подредени по азбучен ред.

Предимствата на “Горизонт” като учебна система за мен са няколко: първо, това е абсолютно СЪВРЕМЕНЕН учебник от гледна точка на подбора на теми – те са ежедневни, ученикът се среща с тях всеки ден и са му познати, той може да ги обсъжда и да има отношение към тях, научава се да ги описва и на чуждия език. На следващо място, “Горизонт” не изисква от ученика да е пасивен слушател и да учи на принципа на папагала, заучавайки изрази – напротив, ученикът е активната страна в обучението си. Урокът е структуриран от текст по интригуващ ежедневен проблем ( дом, хоби и свободно време, външен вид и мода, училище, спорт, кариера, празници и др. ) и упражнения за работа със самия текст като ученикът е провокиран да търси отговори, да разиграва ситуативни задачи, използвайки новата лексика от урока. Учебната тетрадка и дискът към учебника затвърждават уменията за разбиране на реч на чужд език и уменията за писмено изразяване. Много съществен момент е и страноведческата информация, която е поднесена в “ Горизонт” – важно е ученикът да има допир с културата и историята на страната, чийто език изучава . Така изучаваният език не е просто абстрактен 40-минутен предмет за запълване на програмата.

Граматиката е изнесена в цветни карета в урока, без обаче да се обременява ученикът с термини ( като спрежения, склонения и т.н.). Засягат се основни значения на падежите и предлозите в руския език, някои от местоименията ( лични и притежателни ), глаголи за движение и преместване в пространството, основните глаголни времена.

В сравнение с други доста масови учебни системи, които разчитат на първоначалното натрупване на лексика и насаждат у ученика шаблонни фрази и изрази, “ Горизонт “ дава възможност за развитие на самостоятелно мислене и засяга теми от РЕАЛНИЯ живот на ученика!

Невена Табакова, Хеликон Пловдив - Център