Корейски език I

Автор: Со Йънг Ким; Куон Джин Чой

Коментари: 14

Издател Изток-Запад
Брой страници 200
Година на издаване 2010
Корици меки
Език български
Тегло 533 грама
Размери 29x21
ISBN 9789543217915
Баркод 9789543217915
Категории Редки езици, Чужди езици: Помагала, речници, Книги

B учебникa ca включени оcем уpокa, във вcеки от които имa по четиpи оcновни диaлогa. Допълнително ще нaмеpите лекcикa, гpaмaтикa и упpaжнения. Oпиcaни ca и типичните зa коpейcкaтa гpaмaтикa модели. Ocвен гpaмaтичеcките обяcнения ca включени и вaжни думи и изpaзи, кaкто и пpеводите нa диaлозите, което ще помогне нa ползвaщите учебникa дa paботят caмоcтоятелно.
Пpи нaпиcвaнето му cме обобщили дългогодишния cи опит в пpеподaвaнето нa коpейcки език. Мaтеpиaлът е cъобpaзен cъc cпецификaтa нa югоизточните cлaвянcки езици – бългapcки, cpъбcки и мaкедонcки (обяcнението нa гpaмaтичеcките cтpуктуpи е и нa тpите езикa). Зa дa поcтигне оcновнaтa cи цел – бъpзо и уcпешно уcвоявaне нa коpейcкия език, – cме cе поcтapaли учебникът дa бъде кaкто пpaктичен, тaкa и интеpеcен .
Учебникът е пpеднaзнaчен не caмо зa ученици и cтуденти, но и зa вcеки, интеpеcувaщ cе от коpейcкaтa култуpa и иcтоpия.

от George / дата: 12 апр 2014

Купих си учебника и бих желал да споделя впечатленията си от това издание:
Определно не е особено подходящ като самоучител.
Отсъстват каквито и да е въвеждащи и обяснителни текстове по отношение на основните граматични правила в езика.
Оформлението, шрифтовете и графиките са в стил инструкция за low-cost китайски електроуред.
Оскъдните пояснения са дадени на три езика - български, сръбски и македонски.
За 19 лева получавата около 80-100 страници ефективно съдържание (останалото са е запълнено с черно-бели растерни картинки и триезичния балкански превод)

от пррр / дата: 15 ное 2012

самоУбОчение...тцтц..Научете първо български, пък тогава корейски!

от Лидету / дата: 15 ное 2012

учебника от вътре на Български ли е или на Корейски????

от Мартин / дата: 28 дек 2011

Здравей, Катя. И аз си го минах на самоубочение.. Първо се започва с азбуката. На страница 15 ти е са дадени гласните, а на 16 съгласните. Всичко е транскрибирано и обяснено до 18 стр. След това имаш упражнение да съставяш срички с гласните и съгласните по образеца. А другото упражнение е да свикнеш с подредбата на азбуката така както е по азбучен ред и да запомниш имената на буквите. След това имаш да четеш. Започва с аги, абоджи, омони, упьо, йоджа, сагуа и т.н.
И вече на стр 21 почват уроците. Първия Урок се нарича "Инса", което значи поздрав. И ти е даден диалог. Има преводи на диалозите от страница 165. След диалога на стр 21 има нови думи, които можеш да намериш в речника отзад на177 стр. А на последната са изрази (Пьохьон)
След текста имаш упражнение - Сонггуаа иръмъль чаджа босейо. Намерете името и фамилята, като името е Иръм, а фамилията Сонг.
После пише "мунбоп" (граматика) За всеки урок си има част с граматика, която започва от стр.155.
Засега спирам с обяснението, че стана много дълго. Само ще поправя една малка грешка, която са направили при обясняването на глагола "съм". Инфинитивът на глагола е "ида", не "имнида", от ида се образуват другите форми, като иейо / йейо, имнида, ишимнида и т.н.
Лесното на корейския е че няма лица и родове. Трудното е малко словореда и видовете стилове на учтивост. Ако имате проблеми питайте.

от Катя / дата: 27 дек 2011

Искам да попитам тези,които са изучили вече този учебник как да започна отначало.Всичко е на Корейски и изглежда много трудно.Нямам идея как да го подхвана.А съм на самоубочение.Ако някой има съвети моля да ги сподели..

от OoOo / дата: 25 дек 2011

Искам да подаря на един приятел нещо за корейски (много е запален), но проблемът е че вече го има този учебник и го изучил целия.. Няма ли да заредите нещо друго?

от ~ Val c(: / дата: 10 ное 2011

Хора, аз искам да си я взема обаче се чудя какво има вътре в нея , смисъл какви са уроците ии ако може някой би ли ми препоръчал някой разговорник на корейско-български или нещо граматика .... ?? моляя

от Ренета / дата: 06 сеп 2011

И аз съм силно заинтригувана. Кога ще заредите някой друг учебник или граматика за корейския език? Има много хора, които се опитват да го научат, но е много трудно да се намери литература.... Благодаря ви предварително.

от Ivan / дата: 05 сеп 2011

И аз си го купих и много ми хареса, въпреки че е доста трудно.. Кога ще заредите нещо друго?

от Мартин / дата: 16 юни 2011

Кога ще излиза втората част? Чакам я с нетърпение. ? ??? ?????. ???? ?? ?? ??!

от STELLA / дата: 01 апр 2011

Мерси за отговорите Ви :) . Поръчах я и сега я чакам :)

от Мартин / дата: 26 мар 2011

Не не е нужно да го знаеш предварително. Обаче ако не си го учила преди особено ако не си чела на корейски - хангъл ще ти бъде малко трудно, но то си има азбука и транскрибцията й. Само трябва да я научиш. Аз я бях научил за седмица. Обаче беше минало една година и тогава си взех учебника. Ммм много съм доволен от него почти го свърших на пред последния 7 урок съм. Много е удобен, само трябва да му свикнеш и наистина да имаш ентусиазъм да учиш корейски език.

от Joe / дата: 22 мар 2011

Зависи откъде я купуваш, Стела. Ако си я вземеш от българска книжарница, вярвам, че ще се оправиш с езика, но ако си я вземеш от корейска, ще ти е нужно да поназнайваш поне малко корейски, мда.

от STELLA / дата: 21 мар 2011

Трябва ли да знам корейски предварително за да закупя книгата ???

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

В последните години интересът към източните езици остава силен, но главно се набляга на японския и китайския език и докато те могат да се изучават освен в университети в България, и в някои училища, корейски език като специалност има само в Софийския университет. А желаещите да учат корейски са на възраст от 12 до много години.

Благодарение на преподавателите Со Йънг Ким и Куон Джин Чой и за нас се появи помагало за самообучение. Всеки един от осемте урока съдържа диалози, следва съответната граматика и упражненията към нея. В края на учебника е изяснена граматика, дадени са преводите на диалозите и е приложен речник с непознатите думите.

Интересното е, че учебникът е триезичен – обясненията са на български, сръбски и македонски. Това подсказва, че и съседите ни се интересуват от този далечен, прекрасен език.

Очакваме и втората част.

Станислава Чалъкова, Хеликон Велико Търново