Горчиво-сладък живот. Поезия и проза (Избрани произведения)

Автор: Мари-Мари Марина
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 45

Издател Тангра ТанНакРа
Брой страници 312
Година на издаване 2010
Корици меки
Език български
Тегло 427 грама
Размери 21x15
ISBN 9789543780754
Баркод 9789543780754
Категории Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Авторката открехва прозореца от преживявания на главната героиня Софи. И ние се настаняваме в нейния дом, който тя брани с цената на всичко. Проследяваме душевните терзания, тревогите, раздвоението и посегателствата над душата й. Сблъскването със Съдебната система, с Държавните институции и с Корупцията, идването на Демокрацията и на безкрайния Преход, донасят страдания и много несправедливост на Софи.
Надви ли я животът? Пребори ли се със съдбата си? Предаде ли се? Съхрани ли голямата си любов? За всичко това в "Клиентката".
В стихосбирката "Вселената е вечна тайна" и в разказите, обединени под общото заглавие "Горчиво-сладък живот" са отразени чисто човешки наблюдения и преживявания. Героите са млади и енергични, търсещи своето място в живота. Но в същото време се стремят към истинска и щастлива любов, която носи обновление и съвършенство на духа.
Наблюдения, размишления и философски поглед за живота и смъртта, за Вселената ще намерите в "Горчиво-сладък живот".

от Деси Василева / дата: 24 авг 2016

Светът, който авторката талантливо разкрива, е изпълнен със страдания, болка и тъга, но и изпълнен със стремеж за преодоляване на препятствията.
Действието се развива в различни части на света и разказите са изключително интересни.

от Елена Атанасова / дата: 13 юни 2012

Книгата на Мари-Мари Марина "Горчиво-сладък живот"и по точно "Клиентката", би трябвало да разтревожи българското общество, ако то все още съществува. Честните интелектуалци през последните20 години преживяха ужаса на главната героиня. Мари, обаче е успяла да изрази и гурчивината и сладостта на живота по един оригинален начин.За жалост, постиженията на семейството е обезценено, душите са сринати и все пак двамата съпрузи са съхранили святото чувство на голямата им любов и в църквата свети Климент „Някаква светлина проникна в душите им …..Тук в тази светиня, сърцата им отново туптяха един за друг”Общувайки с текста, човек изпитва чувство на съпричастност към преживяното, усеща прекрасно пресъздадените природни картини , дори се връща към определени разсъждения, които будят размисли. Богатството на езика, информираността на Мари за посетените места от героинята, носят знание за читателя. Към авторката се обръщам с благодарност за прекрасното четиво и очакване за следващо.

от Данка Иванова / дата: 08 апр 2012

Препрочитам книгата на Мари-Мари Марина " Горчиво-сладък живот " , изпитвайки истинска духовна наслада. Вълнуват ме преживяванията на главната героиня Софи от романа " Клиентката " , нейната борбеност и устойчивост в живота , а също така и философските размисли на авторката , свързани с природата , любовта и Вселената. Силно ме впечатляват природните описания , поднесени майсторски от писателката. Желая и нови творчески успехи !

от Данка Арабаджийска / дата: 22 яну 2012

Не е коректно " Хеликон " да допуска обидни и иронични мнения. Нека да четем оценките на читателите , които имат истински поглед върху книгата , без значение дали книгата е получена като подарък или е закупена. Завистта е загуба на време , а отмъщението поразява сърцето. Авторката има всичко , от което се нуждае - това е нейната духовност. Вярвам , че най-доброто тепърва и предстои.
Пожелавам на Мари - Мари Марина да се наслаждава на живота и да исползва възможността да живее вси така пълноценно и достойно.

от Мирослава Казанджиева / дата: 09 яну 2012

Рзказите са великолепни,но природните описания са неописуеми.Препоръчвам я.

от Мирослава Господинова / дата: 09 яну 2012

И аз харесвам разказите. Започнеш ли да четеш, потъваш веднага в невероятната атмосфера.

от Светлозара Гюрова / дата: 09 яну 2012

Книгата си струва. Много харесах разказите!

от пешо пр.. / дата: 04 яну 2012

Не е кой знае какво.Поредната травиална книга с големи хвалби от родата. Не си заслужава нито парите, нито изгубеното време!!!

от Петър Гаджев / дата: 04 яну 2012

Поздравления първо за госпожа Танева за гражданската й позиция спрямо мненията на жалките ,,псевдоними". Нещо много лично таи господин Гочев към авторката - злоба и завист. Да не би да е ,, нереализиран" автор?
Честита Новата 2012 година и на авторката на ,,Горчиво - сладък живот".Като чета мненията на читателите, разбирам колко дълбоко са вникнали в същината на книгата.Тя наистина е съумяла да покаже нашата съвременна действителност в,,Клиентката" такава, каквато е - сурова, груба, цинична и безкрайно корумпирана. На този фон изпъква нежната и чиста душевност на главната героиня Софи, която въпреки страданията успява да види и красотата. безспорно успява с голямо майсторство да пресъздаде природните картини.За това се иска талант и усет да видиш красотата в живота. ,,Клиентката" е не само драматичен роман, но и роман, който ни показва, че в живота трябва да виждаме всичко, както и да изразяваме гражданската си позиция и да се борим за един по-достоен живот.
Стиховете и разказите са истинско съпреживяване.Удивен съм от майсторските природни описания.Удивен съм и от умението на авторката да вниква в дълбочината на човешките преживявания и от нейните философски размишления.Поздравления за радостта, настроението и надеждата за нещо по-добро, внесено от книгата ,,Горчиво-сладък живот" в сърцето ми, в навечерието на коледните и новогодишните празници.
Нека не обръща внимание на завистниците и злобарите, защото кучетата лаят, а керванът си върви

от Здравка Радева / дата: 02 яну 2012

Задълбочени разсъждения за важните неща от живота,емоционален изблик на болка и страдание,любов,мечти и разочарования , впечатляващо присъствие на природата-това е усещането,което остави у мен книгата на Мари-Мари Марина.Пожелавам й да продължи да пише, защото явно е човек с чиста и богата душевност и има какво още да сподели с читателите си.

от Мария Танева / дата: 19 дек 2011

Уважаеми госпожи и годпода "псевдоними",
щом имате компетентно мнение за творбата "Горчиво-сладък живот", защо не застанете зад него със собствените си имена,а се криете зад хиксове и две точки и т.н.,може би защото това са истинските ви лица.
Изразявам моята положителна оценка за книгата и намирам,че тя има достойнства,заради които трябва да бъде прочетена. Поздравявам авторката с настъпващите Коледни и Новогодишни празници и й пожелавам здраве и да продължи да създава български произведение,защото съм убедена,че ще се намерят читатели,които да ги оценят.

от X / дата: 18 дек 2011

До господин Гочев
Защо Ви трябваше да изхвърляте с тоя трамплин творението?Съсипахте женицата.

от Иван Петров Гочев / дата: 14 дек 2011

Бях скоро по работа в Китай. Дългите часове пътуване със самолет минаха, неусетно четейки блестящата, невероятна и неповторима книга "Горчиво-сладък живот" на една от най-известните съвременни български авторки. Каква беше изненадата ми, когато разбрах, че тази книга е позната и в "Поднебесната империя". Макар и явно като пиратски копия рабрах, че само в Пекин са продадени близо 1 000 000 бройки от книгата преведени на китайски. Казаха ми, че езикът на превода е доста добър. Пожелавам нови световни и вселенски успехи на нашата неповторима, единствена и блестяща Мари

от Милена Ткачова / дата: 12 дек 2011

Страхотна книга,докосна моята душа, а може би това е искала самата авторка да усетим "бадемовото ухание ", "духът на любовта, да потанцуваме "испанско танго,да чуем и "нежната мелодия" ,която се прокрадва в нощта.
Благодаря,вашите стихове и разкази са истински взети от нашия живот ,който понякога не може да оценим,защото вечно бързаме за някъде.
Поздравления и много творчески успехи!!!

от Калина Павлова / дата: 12 дек 2011

Що се отнася до разказите,те също са извирали от сърцето на авторката,която има рентгенов поглед и съумява да фокусира част от проблемите на нашето общество,всичко това на фона на природните картини,които не са статични,а са майсторски вплетени в преживяванията на героите.
Възхитена съм от стиховете в стихосбирката "Вселената е вечна тайна"! Те са нещо много индивидуално и лично, талантливо написани в рими душевни преживявания.
Цялостно погледнато книгата,,Горчиво-сладък живот" е един разрез на нашето съвремие от лошотията до доброто.
Нежността и душевната чистота на авторката присъстват навсякъде, което разкрива нейната обич към хората, природата и вселената.
Препоръчвам тази книга на всички, които обичат да четат хубави и интересни книги.
Поздравления за успеха й.

от Иван Георгиев / дата: 12 дек 2011

Книгата,,Горчиво-сладък живот"е истински уникат. Това са три книги,обединени в една с едно изключително подходящо заглавие.,,Клиентката" не е само драма на главната героиня Софи и нейното семейство.Това е и драма на голяма част от нашето общество, което получава удари отвсякъде.Събитията в драмата са показани с невероятен реализъм, сякаш камера е запечатала отделни детайли от нашата съвременна действителност. А разсъжденията са безупречни.Та нима ние самите не мислим по подобен начин, само че се страхуваме да кажем всичко това на глас. Докато авторката изразява невероятно силна гражданска позиция.Нещата,които се случват не са само личностни, а опират до институции,които не работят добре и до държавност.,,Клиентката", както казва читателката Д.Арабаджийска, поставя много въпроси, които за жалост не получават отговор в нашата опорочена съвременна действителност. Тази драма, както се изразяват някои от читателите, наистина трябва да бъде филмирана, стига да се разбере същината и дълбочината на мисленето на авторката.,,Клиентката" е наистина един уникат в съвременната българска литература.
Поздравления за авторката!

от Мари-Мари-Марина / дата: 08 дек 2011

Благодаря на уважаемия господин Гаджев за проявения интерес.Сигурна съм, че ще намери книгата.Ще очаквам неговата преценка.
Благодаря и на всички,които изразиха мнение.

от Елена Панайотова, Хеликон / дата: 07 дек 2011

Уважаеми г-н Гаджев, въпреки огромното ни желание да представим цялата палитра от книги на Панаира на книгата в НДК, сам разбирате, че това е невъзможно. Имате възможност да закупите това заглавие от книжарницата ни на Витоша и Патриарх Евтимий / Бившето кино Витоша/, както и от сайта на Хеликон. Пожелавам ви успех!

от Петър Гаджев / дата: 07 дек 2011

Уважаема госпожо Панайотова,
Книгата може да я има в сайта на книжарница Хеликон, но аз не я намирам на Панаира на книгата. Аз съм книгоман, обичам хубавата книга и добър ценител съм. Искам да видя и взема книгата в ръка и тогава ще реша какво да правя. Не разбирам каква е причината тази книга да отсъства от Панаира. Нали точно в това е неговата роля да предлага все - повече и повече качествени и интересни книги. Моля покажете я, както всички други книги! Не искам да вярвам, че липсата на книгата е някаква цензура.
Надявам се да не е така и ще се убедя в това, като я вида на Панаира на книгата!
С най-голямо уважение към Вас.

от Милка Апостолова / дата: 06 дек 2011

Здравейте приятели,

Аз съм жена на средна възраст. Имам семейни проблеми и се страхувам да взема важно решение - да променя живота си. Чета разказите на Мари-Мари Марина-,,Вик в пространството"и,,Лудо сърце" и разбирам,че авторката е абсолютно права,че човек сам трябва да управлява живота си,както и да го вземе в свои ръце.Тя не е само добър разказвач,но и много добър психолог,защото умее майсторски и с нежност да докосне всяка една изстрадала душа и да покаже светлина по пътя.

Благодарности и пожелания за здраве и успехи.

от Гергана Манчева / дата: 02 дек 2011

Препрочитам книгата! Тя не е само за един ден! Размисли и размисли за нашия живот!
Препоръчвам я!

от Милена Георгиева / дата: 02 дек 2011

Всичко в книгата е естетика, чистота на чувствата и най-вече вълнения, които разтърсват!
Поздравления за авторката!

от Ивайло Александров / дата: 02 дек 2011

Присъединявам се към мнението на госпожа Радева. Ако всички ние имахме гражданска позиция по различните проблеми в нашата държава, нещата сега щяха да са по-добри. Наистина всичко, което е написано от нея, изобилства от светлина, въпреки трудностите.Истина е, че цялото й творчество е изпълнено с невероятен оптимизъм!
Поздравления!

от Галина Иванова / дата: 01 дек 2011

За първи път чета роман, изпълнен с толкова болка, страдание и любов и всичко това, скрепено от една невероятна поетична нишка. Страхотно е!

от Ивелина Ганчева / дата: 01 дек 2011

Аз пък съм влюбена в самия разказ ,,Горчиво-сладък живот"-,,Животът е една смесица от горчиви и сладки моменти..."-Колко хубаво е казано! Харесвам и образът на Мари...,който навежда на много размишления, по-точно как да построим собствения си живот и още, да умеем да обичаме най-близките си хора и да правим всичко за тях!
Благодарности и поздравления!!!

от Марияна Пенчева / дата: 01 дек 2011

Щом говорим за поезия тя блика не само от страниците на книгата, но преди всичко от нежната и чувствителна душевност на авторката. Роман,съчетан с поезия, колкото нестандартна, толкова и прекрасна!
Най-искрени поздравления!

от Елена Панайотова, Хеликон / дата: 30 ное 2011

към Петър Гаджев и Илиян Дамянов:

Уважаеми Господа, книгата е налична за онлайн покупка тук в сайта на Хеликон. Просто натиснете бутона "купи" и следвайте инструкциите до приключване на поръчката.
За ваше сведение, книгата е налична и във всички книжарници от веригата Хеликон, така че може да бъде закупена и от там.
Пожелавам ви успех!

от Поля Иванова / дата: 30 ное 2011

Поразена съм от тази великолепна книга, която е съчетала в себе си - драматичния роман ,нежната поезия и разказите, взети направо от живота.Каквото и да четеш, изпитваш истинско удоволствие и вълнен ие от съдбата на героите.Това е книга,която трябва да се препрочита, защото поражда много размисъл за случващото се в нашия живот. Толкова истинска книга не съм чела скоро. Присъединявам се към изказаните мнения, че от романа и от голяма част от разказите биха се написали прекрасни сценарии за филмиране. Дано нашите талантливи сценаристи проявят интерес към творбата "Горчиво - сладък живот"!
Поздравления!

от Петър Гаджев / дата: 30 ное 2011

Аз също търся книгата, за да я купя? Разчитам да я намерим на Панаира на книгата, който се открива на 07 декември!

от Илиян Дамянов / дата: 30 ное 2011

И аз искам да си купя книгата, но не я откривам! Изчерпи ли се? Помогнете! Тя провокира голям интерес у мен.!

от Гергана Чавдарова / дата: 30 ное 2011

Че е класика - класика е! Разсъжденията и размишленията са страхотни! Истински размисли за нашия живот, любовта и смъртта.

от Иван Георгиев / дата: 30 ное 2011

Браво на авторката за дизайна и цялостното оформление на книгата! Тя не само умее да пише, но е и добър художник и естет! От сърце я поздравявам!

от Гергана Генчева / дата: 30 ное 2011

Приятели, оставете за малко интернета , не мислете за виртуалния секс, а отделете малко време за нещо истинско, защото сюжетните линии са загр***ни направо от живота! Понякога е нужно да се заровим в страниците на нещо, взето направо от нашата съвременна действителност.

от Любен Манчев / дата: 30 ное 2011

Отдавна не бях вземал в ръцете си истинска книга! Взех я назаем от моя приятелка. Много харесвам зимните разкази. До там съм стигнал. От тях усещаш природата, все едно си там. Или, както казва авторката,: ,,Сънна тишина и сребриста белота .Тишина. Бяла приказка.Зима.Зима в гората" Не ви ли се иска да усетите тази зимна белота.?.

от Галя Бъчварова / дата: 30 ное 2011

Аз пък си падам по любовните сюжети! Прочетете ,,Габриела" и после ми се обадете. Вижте колко великолепно са предадени чувствата на Габи, обвързани толкова умело с красотата на природата.

от Athanaska Radeva / дата: 30 ное 2011

Изразявам мнението си на обиковен български читател, очарован от труда на Мари- Мари Марина "Горчиво- сладък живот":
Бях силно впечатлена от гражданската позиция и сила на духа на автораката в романа "Клиентката" да представи бюрократизма, несъвършенствата и "кривиците" в някои области на българските държавни институции и в частност на съдебната система. Особено оптимистична нотка се внася с факта, че въпреки цялата болка и страдания на главната героиня, тя отстоява всички общочовешки добродетели, най- вече вярата си в добротата, в позитивните човешки качества, в неизбежния обществен прогрес.
И поезията, и новелите носят огромен слънчев заряд, неподправен оптимизъм, естествени човешки чувства и пориви.
Докоснеш ли се до творбите на авторката, сякаш се потопяваш в друг, неземен свят на естетика, на правота, на съвършество, на разтърсващи вълнения.
Драги читателю, не пропускай да се запознаеш със силните и запомнящи се преживявания на героите от "Горчиво- сладък живоат"!

от Валери Найденов / дата: 29 ное 2011

Съгласен съм,че ,,Клиентката ,,трябва да се филмира.Това е една човешка драма,а самата тя е част от нашия Преход.Що се отнася до разказите,то те са великолепни.Написани на изискан,точен и богат художествен език,което прави природата неописуема.Толкова жива и истинска,все едно е фотографирана.Всичко е взето от живота,такъв,какъвто е.
Що се отнася до ,,Малки мистерии, то такъв разказ може да напише човек, който има познания, голямо въображение и най-вече владее до съвършенство художественото майсторство на нашия български език. Потапяш се в него и четеш на един дъх. Възхитен съм, от всички разкази - зимни, парижки и виенски.Тъй като са свързани, от тях също излиза цяла филмова поредица. Въобще книга за милиони.Тя е номер едно. Докога нашите издатели ще печатат само западна литература.Нека погледнат и към българската книга. За мен това е книгата на годината!!!
Пожелания за успешно творчество на авторката.

от Лидия Цолова / дата: 29 ное 2011

Най-после една хубава българска книга по книжарниците.Невероятен художествен език и майсторство на истински художник с перо в ръка при природните описания, така умело вплетени в разказите, дооформящи преживяванията на героите.
За ,,Клиентката,,-Само хубави неща-безброи емоции от драмата до любовта и всичко това на фона на нашия тъй дълъг Преход,похабил много човешки съдби.,,Клиентката,, трябва да се филмира, защото това е една истинска драма на едни интелектуалци, запазили своето човешко достойнство в борбата с Държавните институции.

Желая много творчески успехи!

от Натали Кънчева / дата: 29 ное 2011

Приятелка на майка ми подари книгата "Горчиво-сладък живот", на тръгване от България за Вашингтон, където живеем от 10 години. Докато четеше книгата, майка ми споделяше вкъщи впечатленията си и това запали моят интерес към нея. Прочетох я също и много ме впечатли разказа "Малки мистерии". Темата за присъствието на други цивилизации - т. е. "извънземните" отдавна ме привлича и за моите 12 години съм прочела много материали. Разказа е написан от авторката с точни описания и сякаш и читателят е очевидец на случващото се. Ще си позволя да цитирам края на разказа - "Ако щете вярвайте,ако щете не вярвайте в тези мистерии,които ви разказах. Но аз вярвам,че има други измерения, за които още нищо не знаем, и в тези измерения има енергии, неизвестни за нас....Засега остават само мистерии, необясними мистерии и необясними феномени. Или това са само едни малки мистерии и нищо повече".
Аз вярвам в казаното от авторката на разказа и вярвам че тези мистерии ще бъдат разгадани в скоро време. Бих се радвала, ако авторката продължи да пише по темета за извънземните, която ще следя с голям интерес! Съжалявам, че моите съученици не могат да четат по български, за да им подаря по една книга!
Пожелавам здраве на авторката и оставам с очакване за нова книга!

от Юлияна Кънчева / дата: 28 ное 2011

Привлечена, от заглавието на книгата я прочетох и удовлетворението ми беше голямо от романа "Клиентката". Главната героиня Софи - силна и непреклонна пред стотиците трудности, заставащи на пътя й , но нито за миг не се разкол***ва и не спира да се бори. Бори се като един съвременен Дон Кихот с "вятърните мелници" на нашата съвременност. Борбата е с корупцията, със Съдебната система и правораздаването, с държавните институции.Трудно и мъчително минава живота на Софи! На въпроса дали печели или губи битката за справедливост, оставям бъдещите читатели на романа да си отговорят. Пожелавам на читателите приятни мигове с "Горчиво-сладък живот" на Мари-Мари Марина.

от Явор Боянов / дата: 28 ное 2011

Книгата, или по-точно сборника от проза и поезия ме привлече с това,че с написаното между две корици получаваш наслада от вълнуваща поезия и разтърсващ роман, а в допълнение прекрасни разкази! Препоръчвам на почитателите на прозата и поезията да прочетат този шедьовър и няма да съжаляват!
На авторката пожелавам здраве и творчески успехи!

от Цветана Мърхова / дата: 23 ное 2011

Харесвам книгата на Мари - Мари Марина " Горчиво-сладък живот ". Прочетох я на един дъх , просълзявайки се в определени моменти. Развълнувах се от съдбата на главната героиня Софи от романа " Клиентката " , която е изправена пред толкова големи трудности и препятствия.
Прави ми впечатление начина , по който авторката разказва за преживяното - с умение и такт , с дълбоко психологическо проникновение , със задълбочен анализ на всяка ситуация. Заслужава внимание способността на писателката да прави описание - на природата , на героите и техните преживявания , написани чрез богата метафорична образност на чист български език. Нека българските автори да преобладават на нашите книжни пазари , да се акцентува на хубавите ни книги , искрящи чистота на езика.
Стиховете , създадени от Мари - Мари Марина , също са хубави , защото изразяват лични преживявания , които са ми близки.
Поздравявам авторката за творческия и успех!

от Стефка Зарева / дата: 23 ное 2011

Тази книга е не само прозорец към душата на поетесата,но ни дава и възможност да се докоснем до нейното тайнство.
Книгата Горчиво-Сладък живот е една музикална творба,уникално създадена от най-съкровенните струни на нейната душевност,която ми даде шанс да направя нов избор в живота си.
След като прочетох тази книга аз разбрах,че истински обичам живота си и искам истински да го изживея.
Престанах да търся отговори в загадките на паранормалното,извънземни,карми,магии и причинно следствени връзки.
С Благодарности към авторката на книгата и с нетърпение очаквам следващата и книга

от Мария Танева / дата: 23 ное 2011

Прочетох книгата на един дъх! На първо място много ми хареса съчетанието на поезията с прозата, нестандартно и много оригинално! Поздравления за авторката, за това й хрумване!
Романът "Клиентката" е една разтърсваща изповед на героинята, преминала пътя от борбата до отчаянието - борбата да запази единственото семейно жилище и отчаянието от загубената вяра в справедливото правосъдие. Проблемите, с които се сблъсква героинята Софи са проблеми на стотици наши съвременници, затова й романа има такова съвременно звучене.
Много ми харесаха и разказите, поместени в този "Сборник " с талантливо написани творби! С изключително доброто си познаване на природата,авторката е описала различни природни картини - от зимните виелици, до пролетното топене на снеговете и чуруликането на птичките!
В разказите преобладават героите, притежаващи непосредствена доброта и благородство, готови да се отзоват на помощ на всеки нуждаещ се.
Поезията - тя е музика за душата!
Поздравявам авторката за прекрасната творба,прекланям се пред таланта й и й пожелавам здраве, творческо вдъхновение и скоро да зарадва нас - читателите с нова творба!

от Данка Иванова Арабаджийска / дата: 22 ное 2011

Прочетох книгата на Мари-Мари Марина "Горчиво-сладък живот" , която силно ме впечатли. Не мога да остана равнодушна пред вълнуващия текст.Допада ми не само поезията , но и прозата , защото са отразени човешки наблюдения и преживявания , филосовски поглед за живота , за смъртта , както и за Вселената.
Обръщам внимание и на природата, която присъства навсякъде, и е умело вплетена в преживяванията на героите.
Романът " Клиентката " се откроява с умението на авторката да поставя проблеми със съвременно и навременно звучене. Това преди всичко е една изстрадана книга, написана изискано, затрогващо, на невероятно богат и чист български език. Творбата носи силни драматични моменти, предизвикващи съпреживяване. "Клиентката" поставя много въпроси, които не получават отговори в нашата съвременна действителност.
Четейки написаното, не разбирам защо едно семейство - на такъв голям учен със световна известност и на една интелектуалка с подчертани дарования - може да бъде поставено пред такива изпитания, вместо да има подходящи условия за творческа дейност.
Съдбата на героинята Софи, достойно преминала през страданието, ми е близка и понятна. Независимо от обстоятелствата, тя не се предава, отстоява истината, бори се за правото си, съхранявайки своето духовно богатство.
От творбата обогатих представата си за силата на една талантлива авторка, способна да мисли бързо, да преценява трезво, да действа и реагира на всички бури и предизвикателства, които предлага животът.
Интересувам се от бъдещите планове на авторката.
Очаквам нови творчески достижения.
Пожелавам на Мари - Мари Марина здраве, сили за творчество и много радост, защото тя има достатъчно основания да се чувства удовлетворена от себе си, да бъде щастлива!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]