Иновативни модели за управление на общините

Автор: Борислав Борисов

Коментари: 0

Издател Издателство-на-Европейския-политехнически-университет
Брой страници 270
Година на издаване 2012
Корици меки
Език български
Тегло 382 грама
Размери 15x22
ISBN 9789542983071
Баркод 9789542983071
Категории Макро и микро икономика, Икономика, Книги

Актуалността на книгата се съдържа в нововъведенията, които се предлагат и се доказва с факта, че повечето от изложените идеи за усъвършенстване на управлението на общините се възприемат с висок интерес от страна на общинските ръководства и служителите. В разработването на отделнте раздели са използвани редица методи, като методът на фрагментарното представяне, методът на процесното моделиране, сравнителния метод, методът на екстраполацията, методът на визуализацията, аналитични методи и др.
Основната цел е да се представят възможностите на теоретичните модели за усъвършенстване на управлението, как те да работят на практика и да бъдат от полза на общинските администрации. Представени са няколко иновативни модела за анализ, прогнозиране и финансиране. Свързващата линия между тези модели е концепцията на Дейвид Нортън и Ричард Каплан, популярна у нас под наименованието Балансирана система от показатели за ефективност. В книгата обектът на изследване са общините, а предметът - системата за управление на плановите и финансовите процеси в общинските администрации.
Доц.д-р Борислав Борисов е ректор на Европейския политехнически институт от 2011 г. Чете лекции по обща теория на икономиката, управление на проекти, стратегическо планиране, публични финанси, капиталови пазари, плано софтуер, мениджърски планов тренинг, тренинг по администриране и мениджмънт. Специализира бизнес оценяване и публична администрация в Щатската академия по местно самоуправление във Вашингтон, САЩ. Носител е на националната награда "Финансист на годината" /2008/.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]