Книгата като медия

Автор: Милена Цветкова
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 3

Издател Enthusiast
Брой страници 600
Година на издаване 2012
Корици меки
Език български
Тегло 679 грама
Размери 16x23
ISBN 9789542958680
Баркод 9789542958680
Категории Журналистика, Хуманитарни науки, Книги

За книгата като богопроизводна медия
За археологията и еволюцията на книгата
За посредниците при книгата
За опасната и манипулативната книга
За еротиката на книжното тяло
За края на електронната книга
За възкресението на физическата книга

Дали с числото „42“ – отговорът на компютъра за смисъла на Живота, Вселената и Всичко останало, Дъглас Адамс не е кодирал посредника на Създателя – Книгата?

от тя. / дата: 20 ное 2015

Не съм съгласна - напълно систематизирана е книгата. Личи си, че за нея са правени много проучвания. Това е единствената за момента книга на български, а може би и в света, която така подробно събира в себе си всяка сфера на книгата като медия и изобщо обръща внимание на науката за книгата. Това че има и хипотези, които не са обявени официално за факти само обогатява гледните точки, които имаме за книгата. Не е за хора, които вярват на всичко, което им се каже наготово. Какво й е сбъркано на заглавието? Нима книгата не е медия? Медия е и то най-старата, на която се опират и всички останали медии.

от Горан / дата: 11 юли 2015

Изключително глупава книга, а май е и учебник, 600 с. !!!. Все едно дете си е събирало любопитни факти и ги преписало без система на едно място. Да не говорим колко грешин факти има вътре или само хипотези представени като абсолютна истина. И самото заглавие е сбъркано като идея. А и книгата е пълна с грешки и е направена неудобна за четене. Излъгах се да я купя покрай първите две книги от поредицата - Борхес и Еко, жалко.

от Николай Узунов / дата: 03 авг 2014

Не е лошо тази книга да се чете с ето тази:
http://Линкът е изтрит от администратор.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Доц. д-р Милена Цветкова е преподавател във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Защитила е дисертационен труд „Четенето – антиманипулативен филтър. Индивидуалност и аудиовизуална манипулация“. Автор е на монографиите „Четенето – антиманипулативен филтър“, „Комуникационен мениджмънт“ и „Информационна култура: Името на четенето“. Автор-съставител на пет биобиблиографии. Съавтор е в енциклопедиите „Българска книга“, „Български енциклопедичен речни“, „Съвременна българска енциклопедия“. От 2001 г. до днес разработва и преподава дисциплините Книгата като медия, Съвременно световно книгоиздаване, Теория на четенето.