Психология на интегралното общество

Автор: Михаел Лайтман
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 3

Издател ВББ
Преводач Яна Загорчинова
Брой страници 256
Година на издаване 2013
Корици твърди
Език български
Тегло 401 грама
Размери 15x20
ISBN 9789549352139
Баркод 9789549352139
Категории Психологията като наука, Психология, Хуманитарни науки, Книги

Светът, в който живеем днес, е глобален и интегрален. Това означава, че всички негови части са напълно взаимозависими и всяка от тях определя съдбата на останалите. Светът стана такъв благодарение на прогреса. От този момент нататък няма място за разпри между отделните части на света, защото всичко, което противоречи на интеграцията, противоречи на прогреса,еволюцията и закона на природата. Абсолютната свързаност между всички части на света трябва да бъде осъзната като факт.
Човек, който навлезе в интеграцията правилно, само ще спечели. Той ще бъде не просто възпитан, той ще притежава необходимите за оцеляването си навици. Защото вече няма да оцелява силният - няма да има какво да си отнемем един на друг. Ще оцелее само този, който ще се приспособи, взаимното поръчителство, отстъпките, връзките и обединението са зов на природата. А целта на природата е да доведе човечеството до подобие на себе си - до хармония и съвършенство.

от Емилия Наумова / дата: 01 сеп 2015

Книгата е ръководство за възпитатели, учители и психолози. Беседите с д-р М. Лайтман са напътствие за възпитателна работа и на различни слоеве на обществото ни, което сега чрез промяна на психологията на човека и приемането на другия, различния от него, "така както себе си", ще преодолее кризата, обхванала всички сфери на обществото ни. Изградената методика по възпитание, чийто принципи се застъпват е обобщение на знание, взето от автентични източници, даващи представа за историята и бъдещето на нашия свят, чието развитие следва своята предопределена закономерност от създаването си, както е казано "началото определя края". Следва да ги приложим и успехът е гарантиран от източника на нашия корен! Но да направим първата крачка - да ги прочетем!

от Ралица Дякова / дата: 01 сеп 2015

Имам всички книги, издадени на български език на този автор. Всички те са еднакво интересни и наистина незаменими за търсещия - още от първите страници на която и да е от книгите става ясно, че по големина и всеобхватност, знанията и постиженията на Михаел Лайтман не могат да бъдат сравнени с ничии други! Неговите книги не дават просто нов поглед върху живота ни като цяло, (както е модерно да се опитва в момента) а по научен и в същото време много чувствен път ни завръщат, към една реалност, която отдавна вече не усещаме, отварят мирогледа ни за изначалното, "скритото" или първопричината - за смисъла, целта на нашето създаване и съществуване.
Авторът обяснява именно смисъла на живота. По различен начин, в различните книги този въпрос е изяснен по-най-възприемчивия за типа хора начин. Има книги както за светския тип хора, така и за любопитните относно скритата част на Вселената - тези, които се интересуват от по-вътрешни, или по-окултни теми. Така всеки от нас има възможност да задоволи търсенето си. И всички книги отговарят и то по наистина увлекателен начин на основните въпроси, възникващи у нас по време на живота.
И нещо много важно - докато четеш сам се убеждаваш, че съдържанието в книгите на проф. д-р Михаел Лайтман не лежи на предположения, догадки, или някакво изкривено самовглъбяване, както е в много други книги, а се базира на основата на огромното количество придобити в живота многостранни знания за цялото Мироздание, които този автор съвършено преплита в един възможно най-точен извод (проверено!)
С абсолютната убеденост в ценността на съдържанието, препоръчвам всяка една от книгите на проф. д-р Михаел Лайтман, на всеки, който търси отговор на който и да е въпрос в живота! Не се лутайте сами!
На български език, книгите на този автор са минимум седем.

от Margarita Pliner / дата: 01 сеп 2015

Книгата е невероятна!!! По-добра "документална" книга в последните години не ми е попадала. Не знаех че е издадена и на български.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]