Колапсът на комунизма: Случаят Горбачов

Автор: Койчо Петров

Коментари: 0

Издател Нов-свят-кооп
Брой страници 600
Година на издаване 2001
Корици меки
Език български
Размери 0x0
ISBN 9549097110
Баркод 9549097110
Категории Мемоари. Документалистика. Българска, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

РЕЦЕНЗЕНТИТЕ:

Проф. ЕДУАРД УИЛРАЙТ (Сиднейски университет, Австралия):
"Д-р Петров прави удивителна равносметка на колапса на комунизма в СССР, като специално разглежда случая Горбачов. Той използва оригинален подход, който нарича "синтаксис" на икономическите системи... На тази база определя социализма като особена форма на държавен капитализъм. Това изследване заслужава да бъде публикувано и ще привлече огромно внимание на Изток и Запад; това е научна и силно ерудирана книга, която има готов пазар..."

Проф. д-р ДЖОЗЕФ ХАЛЕ ВИ (Сиднейски университет, Австралия, Гренобълски университет - Франция):
"След колапса на комунизма в Москва е създаден Институт по икономика на прехода, ръководен от Игор Гайдар, главен адвокат на политиката, целяща тотално "разглобяване" на обществения сектор. Концептуалната база на тази политика обаче не отива по-далеч от общите баналности на монетаристката доктрина. Заслугата на д-р Петров е, че е направил превъзхождащ анализ, който ни позволява да разберем корените на колапса, както и основополагащата идея, че има такова нещо като преход, преследван с повече или по-малко рационални средства... Днес това е най-значителният научен труд по проблемите на бившия социалистически свят."

Проф. д-р ЖАК АРОЙО (Университет по национално и световно стопанство, България):
"В икономическата, социологическата и историческата литература липсва мащабно, многостранно и дълбоко изследване, каквото е представено в монографията "Колапсът на комунизма". Изводите на автора са научни, доказани, изяснени, резултат на обективен икономически (политически и социологически) анализ, изложени смело и категорично. Те не са гола апологетика или лъженаука, с което са пълни съвременните издания, а логични изводи от анализа на историческите събития, характерни за нашата съвременност. Днес няма друга книга, която така широко и дълбоко да изяснява провала на социализма и възстановяването на капитализма в бившите европейски социалистически страни и едновременно да доказва възможността този процес да придобие друга перспектива и парадигма."

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg