Лятна детективска история с таралеж

Автор: Деян Копчев

Коментари: 83

Издател Deja Book
Брой страници 176
Година на издаване 2014
Корици меки
Език български
Тегло 242 грама
Размери 14x21
ISBN 9789542989653
Баркод 9789542989653
Категории Разкази и новели. Български, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Хартиено издание

Наличност: НЕ
Доставка: не е в наличност

Цена: 2.00 лв.

*Продуктът е с фиксирана цена,
не се комбинира с други отстъпки.

Кое е най-приятното нещо, за което мечтае човек през лятото? Ако кажем, че това е свежото ухание на морския бриз, вероятно няма да сме далеч от истината - особено ако уханието се носи от страниците на книгата, която държите в ръцете си. Изпълнени с хаплив хумор и дръзка ирония, увлекателните разкази в "Лятна детективска история с таралеж" ще ви понесат на вълните на смеха; ще се срещнете и с необикновени герои - от родители със странни разбирания за възпитание, през хлътнал до ушите порно сценарист, та чак до квантови гении, разхождащи кучетата си...
Как във всичко това обаче е намесен таралежът? Сладката животинка е неволен спътник на най-колоритния герой: вечно безпаричния детектив Чичин, изпратен да дири немъртви по българското Черноморие - абсурдна задача, която ще се окаже по-сложна от очакваното.
Едно е сигурно - Деян Копчев ще ви помогне да преживеете едно несравнимо, приключенско и лежерно лято...

от Кирцата / дата: 11 юни 2015

Коментарът е изтрит от администратор.

от Кирцата / дата: 11 юни 2015

До @Топалова и @Писател

Объркали сте се нещо. Вкарвате ме във някакъв филм.

@Топалова, кой известен творец съм ругал? Да не смяташ оня сиромах в главата за такъв?

Коментарът е редактиран от администратор.

от Писател / дата: 11 юни 2015

Ще присъединя възмущението си към последните два коментара, този автор не за първи път проявява подобно арогантно отношение към издателите си.
Оценката на читателите за книгата е толкова категорична, че е нелепо авторът да прехвърля вината върху хората, които са го лансирали и го подкрепят безусловно.
Известни са залитанията на автора да драска постоянно неласкави отзиви под най-продаваните книги в книжарницата, но да се отнася по същия арогантен начин и към издателите си, е нагло и недопустимо.
След като споменатото като виновник за провала утвърдено име хвали книгата, вероятно текстът притежава качества, но няма да го прочета именно заради опитите на автора да срине авторитета на издателите си.

от Топалова / дата: 11 юни 2015

Възмутена съм от безочието на този "автор", който така нагло сипе обвинения към хората, заложили името си, за да може той да се прави на писател. ДК трябва да изпитва към издателите си единствено благодарност, а не под разни отблъскващи псевдоними като "Кирцата", с които ругае книгите на известни творци, да хвърля кал към човека, към когото трябва да изпитва единствено признателност.
Не съм чела книгата, няма и да я прочета, дори единствено заради факта, че авторът се отнася така нелоялно, некоректно и неетично към издателя си.

от Ренета / дата: 11 юни 2015

Изключително грозно е авторът да пише хули и по адрес на хората, които са му подали ръка и да хвърля вината за неуспеха си върху благодетелите си.

от найс / дата: 08 юни 2015

Хахаха както някой по-долу беше написал - евала за постоянството на хейтърите, колкото повече, толкова повече :) Точно заради целия тоя хейт я прочетох книгата, супер е!

от Кирцата / дата: 08 юни 2015

Книгата може и да е добра, но е хвалена от ХБ, а ХБ умее да отблъсква читателите. По-голямата част от хейта е заслуга на ХБ. Автора да се сърди на ХБ, а не на читателите

от Ренета / дата: 08 юни 2015

Глупаво и ненужно книжле. Колко ли жизненоважни за човека дървета са изсечени, за да се появи на бял свят това недоносче.

от Мирончо / дата: 05 юни 2015

Номерът не е авторчето само да си вика: Браво на автора!, а някой друг да го каже. За съжаление, такъв не се е намерил досега.

от Хейтър Мейтър / дата: 01 юни 2015

Много е важно периодично да се пуска нещо лошо против тази книга! Интересно постоянство на хейтърчето с различни имена. Мога да го посъветвам да си намери приятелка, за да излезе за малко от интернет. Браво на автора, между другото, книгата е много добра.

от Иванчо Йотата / дата: 28 май 2015

Доста глупава книжка, елементарно написана, с нелепа претенциозност и напъни за хумор, на който вероятно само авторът си се смее.

от Име / дата: 27 май 2015

Страхотна книга, браво на издателите за избора!

от Мравояд / дата: 27 май 2015

Истинска подигравка с читателя

от Мармот / дата: 18 май 2015

Хахахаха професия хейтър, нямат спирка и почивен ден тия :)

от Крилатов / дата: 16 май 2015

Авторът, скрит зад името на Ритонски, явно ни смята за глупаци.

от Ритонски / дата: 15 май 2015

Страхотна, лека и забавна книга! Който не я е чел още, задължително да си я набави от панаира следващата седмица!

от Незаинтересован / дата: 11 май 2015

Вместо авторът на това книжле да виси по цял ден по форумите и да драска едни и същи глуповати и напълно безпочвени злостни "мнения" за онези, които продават книгите си, не е ли по-разумно да седне да поработи като начало над правописа си, че вече и децата го познават по първолашките грешки. Да се опита да заличи неприятното впечатление от литературните си напъни, което е оставил в 600 души, поставили книгата му на най-ниското стъпало на читателска оценка. Ако се изчисти от злобата със сигурност ще направи крачка напред, а няма да стои закотвен на дъното.

от Хетър Георгиев / дата: 11 май 2015

Ясно е, че един и същи човек се пъне да пише лоши коментари с различни изключително оригинални псевдоними, но не е ясно няма ли си той личен живот - гадже, куче, броеница, друго?

от Читател на продавани автори / дата: 06 май 2015

Когато рейтингът говори, разните там мармоти трябва да мълчат.

от Мармот / дата: 05 май 2015

Стана топло и хейтърските мишленца изпълзяха от дупчиците си, дай хейт, дай, дай...

от Цветьо / дата: 05 май 2015

Коментарът е изтрит от администратор.

от Нане / дата: 05 май 2015

Коментарът е изтрит от администратор.

от Лилинчо / дата: 05 май 2015

Коментарът е изтрит от администратор.

от Ранд / дата: 08 яну 2015

Искате хубава книга за зимните месеци? Ето я, ще я харесате много, защото Копчев пише с истински талант!

от Мишленце / дата: 30 дек 2014

Нивото на автора е толкова ниско, че трудно може да се достигне. Пък и едва ли някой има желание за това. А камъни се хвърлят по човек, който се е доказал в нещо. Единственото, в което се е доказал досега този писач, е неуморимата му амбиция да хвърля кал по най-успелите и любими на читателите писатели.

от Коледа / дата: 30 дек 2014

Мишленца, когато стигнете нивото на автора, тогава хвърляйте камъни!

от Психолог / дата: 30 дек 2014

Иска му се на човека и на него някой да му обърне вниманийце, човешко е, не трябва да го виним за това, просто му е трудно да проумее, че с хулене на успелите не ставаш и ти успял, оставаш си никой.

от Мислител / дата: 30 дек 2014

На този автор много му се иска да попадне в някоя класация, сега е дал заявка за "провал на годината", както сам си е изпросил приза. И за там не става, по простата причина, че не работи над себе си, не се развива, не се усъвършенства, знае си няколко изтъркани лафа и си кара с тях, драска глупости по чуждите форуми и така си осмисля живота.

от Ричард Докинс / дата: 24 дек 2014

Нещо много слаба тази книга, слаби оценки, негативни читателски мнения... Може би това е провалът на годината, как мислите?

от Венци / дата: 11 дек 2014

Давайте, мишленца, хейтете готината книга, хейтете и мишкувайте, дай, още, още :) Смешници...

от Мирончо / дата: 10 дек 2014

Ще си разреша изказвайки мнението си да цитирам един познавач на литературата: "Като няма завръзки и интриги, значи е скучно и бездарно." Мисля, че това изказване много точно описва и книгата.

от Вели Белята / дата: 10 дек 2014

Чух, че книжлето е доста зле. Ако някой освен авторът го е чел, моля да сподели впечатления!

от Серина / дата: 27 ное 2014

Съвременна класика. Ни повече ни помалко.

от Косара / дата: 10 ное 2014

Книгата е толкова добра, че като се сложи до другите български книги те приличат на отпадъци. Копчев е голям талант и тепърва ще се изучава от учениците!

от Льонката / дата: 08 ное 2014

Не мене и всичките ми приятелки книгата много ни хареса забавна и свежарска е и завиждаме за таланта на автора който е много готин и мил и дано да пише още за да четеме ние от младото поколение!

от Свежа и яка / дата: 08 ное 2014

Коментарът е изтрит от администратор.

от Мъдрец от народа / дата: 07 ное 2014

Народът много мъдро го е казал: Каквото сееш, това ще пожънеш. Каквото повикало, това отговорило. Кой каквото прави, на себе си го прави.

от Мишо / дата: 06 ное 2014

Хахаха давайте, давайте, хейтете, мишленца :)

от Голям Сечко / дата: 06 ное 2014

Никой нищо не може да каже, защото никой не е сметнал за необходимо да си я купи и да я прочете. Единствената ни информация са доста нескопосаните хвалби, които авторът съм си пише.

от Малък Сечко / дата: 06 ное 2014

За книгата ще каже ли някой нещо?

от Тиражист / дата: 06 ное 2014

Коментарът е изтрит от администратор.

от К. / дата: 05 ное 2014

И аз така смятам. Имиджмейкърите му изобщо не си вършат работата, защо изобщо им плаща, да си клатят краката.
Коментарът е редактиран от администратор.

от Любопитен / дата: 05 ное 2014

Що за име е това на този автор? Ако е псевдоним, няма капка въображение. Българските писатели са с красиви псевдоними. Ако пък не е, то трябва да си го смени. Кой ще си купи книга на автор с такова име???

от Браво / дата: 05 ное 2014

Жалки, жалки опити да се плюе по готината книга; хората изкупиха тиража, а малките хейтърчета скачат ли, скачат... Давайте, момченца, плюйте още, нямате умора, ей... хахаха

от Сиси / дата: 05 ное 2014

500 души гласуват с 2 от 5 за книгата!
Наистина ли е толкова зле?

от Галя / дата: 05 ное 2014

Коментарът е изтрит от администратор.

от Деяна Конова / дата: 05 ное 2014

Коментарът е изтрит от администратор.

от Респект! / дата: 05 ное 2014

така трябва да се пише - интересно и свежо
респект

от Пенсионер / дата: 31 окт 2014

Този Пенелоп пак е изръсил глупост. Не всеки има профил, как ще гласуват толкова хора?

от Телемах / дата: 31 окт 2014

На мен пък този човек ми харесва, защото има собствен стил. Каквито и небивалици да пише по чуждите форуми, веднага се разпознава, че е той. По липсата на въображение, по речниковия фонд и по правописните грешчици. Те са му просто патент. За мен това е автор със собствен облик. Да се разпознава безпогрешно.

от Одисей / дата: 31 окт 2014

Ако се реализира предложението, което е дал съпругът ми Пенелоп, авторът на тази книжка пръв ще увисне, щото повечето коментари сам си ги е написал.

от Пенелоп / дата: 30 окт 2014

Първо, книгата е супер. Второ - ако Хеликон направят така, че коментарите да минават през профил във Фейсбук, всичкото безсмислено тролене, което вероятно е от един-двама самотници, ще спре. Към троловете - излезте от задушните си стаи, вижте малко свят, поне проветрете

от Порностар / дата: 29 окт 2014

Копчев, като си пишеш сам хвалбите, поне мисли малко. Актрисата отдавна не е на тази земя.

от Silva Kristel / дата: 29 окт 2014

Кой каквото ще да разправя Копчев е страхотен автор, много свестен човек, а и книгата му е толкова добра, че цялата вълна от злоба е плод само на завист!

от Възмутен / дата: 26 окт 2014

Възмутително е този автор да пише такива обиди по адрес на собствените си издатели, вместо да се отнася с уважение и да им е благодарен. Не стига, че залива с простотиите си форумите на всички известни писатели, ами хвърля кал и по хората, които са му подали ръка.

от Сена / дата: 26 окт 2014

Коментарът е изтрит от администратор.

от Чавдаров / дата: 23 окт 2014

Човек, който отделя цялото си време и внимание в завист и в сеене на клевети и лъжи по адрес на успелите писатели, не може да лети, уважаема Сима, може само да пълзи.

от Сима / дата: 21 окт 2014

Книгата е хубава просто иска правилния си читател!
Не хулете автора това е първата му книга иначе ще пречупите крилете му и ще спре да пише а е автора с най-голям потенциал в момента от София!

от Баба Гицка / дата: 17 окт 2014

Уж сме набори с автора, пък много кухи мисли в тия разкази, много мухлясали лафове. Стегни се малко, Копчев.
Коментарът е редактиран от администратор.

от Госпожица Тучева / дата: 15 окт 2014

Леле, Господинова, 8 правописни грешки в четири реда. Това страшно напомня нивото на грамотност на автора.

от Господинова / дата: 14 окт 2014

Към завистника за ниските оценки за книгата:
Най-големия ни автор Господинов е написал че милиони мухи не могат да грешат и затова ядат разни отпадъчни продукти!
Така че мнението на масите е посредственно и недостойно за коменар!
Копчев просто е най-добрия!
Това е, хейтъри!

от Джак / дата: 12 окт 2014

След като на автора на тая книжчица му се чете роман за вълнуваща хомосексуална любов, както категорично е заявил, да седне и да си го напише. Той е човекът за тая работа. Стига е чакал всичко наготово.

от Медина / дата: 09 окт 2014

Защо 457 души са гласували с толкова ниска оценка?
Не си спомням да съм виждала толкова категоричен отрицателен вот!
Значи книгата е много слаба така ли?

от Гроздан / дата: 06 окт 2014

Чудя се на какво ми напомнят тези разказчета, чудя се и накрая един съселянин на автора ми отвори очите. Ами все едно ги е писал Вешим. Няма лошо, човек трябва да има свой пример за подражание, когато се опитва да пише.

от Shelby / дата: 05 окт 2014

Стивън Спилбърг има интерес. Преговаря с Харисън Форд, Брад Пит и Дензъл Уошингтън. Шушука се нещо и за Никита Михалков, ама за сега не е потвърдено. Абе ще има голяма конкуренция....

от До Фен / дата: 05 окт 2014

Филм ли? Хайде да си го кажем честно! На повечето от разказите изобщо им липсва каквато и да било сюжетна линия. Най-дългото, което може да си заснеме по тях е 30 секунден рекламен клип и то от онези, които още с първата си поява успяват да отегчат всеки. Има само един-два добри разказа, но и по тях не може да се заснеме кой знае какво.

от Фен / дата: 04 окт 2014

Няма ли да се снима филм по някой от разказите? Имат удивителна сюжетна концентрация и в това се крие уникалното им въздействие!

от Tesla S / дата: 02 окт 2014

Може би единствената книга, която си чела... Тогава мога да те разбера.

от Ника Филипова / дата: 02 окт 2014

Може би най-добрата книга която съм чела в последно време.

от Севда / дата: 30 сеп 2014

Слабичко, твърде слабичко.
И на фона на гръмогласната реклама какво излиза - че царят е гол.
Копчев да чете и пише повече и по-малко да си хвали книгата.

от 009 / дата: 30 сеп 2014

"Колкото повече такива автори, толкова по-добре за другите автори." Мисълта е в кавички, щото не е моя.

от 008 / дата: 30 сеп 2014

На мен пък това би ми харесало, авторът да си праска, каквото му хрумне, без идея, без връзка, без сюжетни линии, без никакви линии изобщо, без правописни правила, без нищо. Пълна свобода на изява.

от Иликов / дата: 30 сеп 2014

Разказчетата не са чак толкова зле. Малко са инфантилни, без сюжет, без конкретен замисъл, необмислени като изказ, със схематични герои, без идеи, но и на мен ми се струва, че ако авторът преодолее това дразнещо подражателство, ако обработи езика си и намери интересни сюжети и най-вече ако работи упорито над себе си, би могъл да сътвори и нещо значително по-добро.

от Човек на логиката / дата: 30 сеп 2014

Ще се опитам да отговоря на въпроса на 007, нищо, че както твърдят, се изявявал в недобра светлина по всички форуми. Не съм чел книгата, но мисля, че е логично, все пак това е първият литературен напън на автора, предлагал е разказите си на всички родни издателства и въпреки многобройните откази, накрая шансът му се е усмихнал. Гласували са му доверие. Като пръв опит вероятно е незрял, с неутвърден стил, подозирам, че има и момент на подражателство. Със сигурност следващите опити ще са по-успешни.

от Селянинът с колелото / дата: 29 сеп 2014

Защо 007 пише по всички форуми каквото му скимне?

от 007 / дата: 29 сеп 2014

Защо 429 човека са гласували с най-ниската оценка за тази книга?
Толкова ли е трагична?

от Тара Лежа / дата: 28 сеп 2014

Корицата е супер, иначе е малко скучновата и не много добре написана...

от Читател / дата: 28 сеп 2014

Поздравления на администраторите! Така подробно, обосновано и интелигентно са обяснили на хората, които оскверняват това културно пространство, че мястото им не е тук!

от Администратор / дата: 23 сеп 2014

Обективно основание за отстраняване на постовете е тяхното обидно или нецензурно съдържание, без това действие да е в пряка или непряка корелация с намеса от страна на когото и да е било. За съжаление, зад прикритата си анонимност, една част от потребителите на платформата на helikon.bg злоупотребяват с неговата свобода, измествайки виртуалния диалог към теми и стил на изказ, различни от културен д***т за книгите или техните автори, което е и повод за администраторска намеса.

от Възмутен Книжар от Слатина / дата: 22 сеп 2014

Ако авторът или издателството са се оплакали от читателските мнения, това говори МНОГО! Защото това не е първия път когато се изтриват ВСИЧКИ коментари под тази книга? Какво им пречат читателските мнения? Нали са много демократични? Защо изкат да ограничават информацията до читателите? Така ли се постъпва в една правова демократична държава? Или за тях е само важно да си продават стоката, всеедно е чувал с картофи? Това ли е книгата на Копчев - чувал със зарзават????

от Странно / дата: 21 сеп 2014

Чудя се защо от "Хеликон" изтриха всички предишни коментари. Да не би авторът да се е оплакал? Ако не е доволен от мненията на читателите си, да помисли как да им предложи нещо по-добро, вместо това – как да им запуши устата. Разказите му са инфантилни и колкото и да триете коментарите тук, книгата е вече отпечатана, така че срамът му ще остане, само дето всеки ще трябва да се убеди в това за своя сметка.

от Протон М / дата: 21 сеп 2014

Книга, за която можеш само да напишеш свежарска и яка сигурно ще да е колосален литературен труд. Да не е кандидат за литературен Нобел?
Колко е яка книгата? Колкото Арнолд Шварценегер, или колкото Чък Норис?

от йоана / дата: 21 сеп 2014

има книги които се забравят...

но не и тази книга...

тя е много добре написана и е много свежарска и яка

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg