Листо на вятъра

Автор: Мария Григ

Коментари: 2

Издател Фабер
Брой страници 675
Година на издаване 2016
Език български
Тегло 1127 грама
Размери 17x24
ISBN 9786190004837
Баркод 9786190004837
Категории Романи и повести. Български, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Лъскавият свят на кинозвездата Сам Мейс, макар чужд и неестествен за скромната Елена, става нейно изпитание, когато тя се потапя в него доброволно, водена от желанието си да е близо до този мъж. Какво ще остане от стария живот на българката, изведнъж попаднала в илюзията на Холивуд? Осъзнава ли сам той участието си в тази илюзия и ще се примири ли тя с неговата заблуда за значимост на това, което прави? Ще разпознае ли и той сродната си душа в своята асистентка? Елена се бори с трезвата си преценка, че връзка помежду им е невъзможна, а г-н Мейс непрекъснато я затруднява. Опознавайки личния му живот, тя се изправя пред собствените си заблуди, намира приятели сред близките му и едва понася напрежението в тялото си, когато е близо до г-н Известен. Постепенно разбира, че убежденията на този мъж са причина за всичко в живота му. Те се оказват предизвикателство за нея, защото той не ги споделя. Макар и негласно, двамата разбират, че отношенията им вече са твърде сложни, за да бъдат просто служебни. Във втората част на „Листо на вятъра” Елена и Сам позволяват на чувствата си да се проявят и това бележи началото на новия им живот, в който ще търсят начини за съвместно духовно израстване. Как любовта ще накара различията да се стопят и мъдростта да измести негативните убеждения и предразсъдъците? Как не е важно да искаме да постигнем нещо, а просто да живеем в едно чувство, което да преобрази света за нас, а ние да сме собствените му творци? Как идеалистичните и книжни представи се сблъскват със своето отражение и до какво преосмисляне води това? Как на душата не ? е възможно да ни подведе, въпреки бариерите, които сами си поставяме, водени от страховете? Тази история е за стопяването на страха и раждането на нова реалност от доверието в сърцето.

Мария Григ

от Ангелина Михайлова / дата: 24 ное 2016

Книгата "Листо на вятъра" се чете на един дъх, не може да я оставиш и за миг. Аз съм от бавно четящите, но тези 676 страници ги прочетох за няма и седмица. Навсякъде я носих с мен. Страхотен стил, вълнуващ разказ , изключително добре написан. Смятам да подаря няколко книги на моите роднини и приятели за предстоящите празници. Какъв по-хубав подарък от една завладяваща история?

от Богдан Ценов / дата: 22 ное 2016

Отдавна не бях чел книга, която да те завладява по този начин още от първите страници. Попадна ми случайно и в момент, в който нямах какво да чета. На пръв поглед обикновенна история, но написана така, че да оставя една емоция, която те държи много, след като си затворил книгата. Нямам търпение да напише нещо ново.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]