Издател | Асеневци |
Преводач | Десислава Чешмеджиева-Стойчева |
Брой страници | 290 |
Година на издаване | 2018 |
Корици | меки |
Език | български |
Тегло | 407 грама |
Размери | 16x23 |
ISBN | 9786197356526 |
Баркод | 9786197356526 |
Категории | Лечебно хранене. Гладуване, Медицина за всеки, Книги |
„Свободни без глутен“ дава богат материал за размисъл относно глутена и неговата роля в нашето здраве.
От това издание ще научите каква е истинската история на целиакията, ще се запознаете с безглутеновата диета, глутеновата чувствителност и не на последно място, ще разберете какво прави глутена толкова необичаен протеин.
Д-р Алесио Фасано проучва влиянието на глутена върху човешкия организъм в продължение на десетилетия. Благодарение на неговата дейност става ясно, че целиакията и разстройствата, свързани с глутена, са сред най-разпространените генетични заболявания в света.
Целиакията се наблюдава много по-често от диабет тип 1, кистозна фиброза и болест на Крон. Причината за това е, че никой не може напълно да асимилира не само глутена, но и близките до него секалин в ръжта и хордеин в ечемика.
Ако сте току-що диагностицирани с разстройство, свързано с глутена, ще ви се иска да прибавите към наръчниците си за безглутенов живот и тази книга. Тя е ценен инструмент при борбата с непоносимостта към глутен.
Целиакията е генетично разстройство, засягащо деца и възрастни. При хората с целиакия глутенът предизвиква авто-имунна реакция, която може да доведе до пълно унищожаване на вилите – малките, наподобяващи пръсти власинки, покриващи тънкото черво.
Ключови думи: Здравословно хранене, Да се подготвим за пролетта, Истинската храна, Международен ден за борба със затлъстяването, Щастие за тялото
Все още няма мнения за тази книга.
Напиши коментарЩе бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.
Ще бъдат изтривани мнения:
Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]