Свободни без глутен – основно ръководство за здравословен, независим от глутена начин на живот

Автор: д-р Алесио Фасано, Сузи Флахърти
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Асеневци
Преводач Десислава Чешмеджиева-Стойчева
Брой страници 290
Година на издаване 2018
Корици меки
Език български
Тегло 407 грама
Размери 16x23
ISBN 9786197356526
Баркод 9786197356526
Категории Лечебно хранене. Гладуване, Медицина за всеки, Книги

„Свободни без глутен“ дава богат материал за размисъл относно глутена и неговата роля в нашето здраве.
От това издание ще научите каква е истинската история на целиакията, ще се запознаете с безглутеновата диета, глутеновата чувствителност и не на последно място, ще разберете какво прави глутена толкова необичаен протеин.
Д-р Алесио Фасано проучва влиянието на глутена върху човешкия организъм в продължение на десетилетия. Благодарение на неговата дейност става ясно, че целиакията и разстройствата, свързани с глутена, са сред най-разпространените генетични заболявания в света.
Целиакията се наблюдава много по-често от диабет тип 1, кистозна фиброза и болест на Крон. Причината за това е, че никой не може напълно да асимилира не само глутена, но и близките до него секалин в ръжта и хордеин в ечемика.
Ако сте току-що диагностицирани с разстройство, свързано с глутена, ще ви се иска да прибавите към наръчниците си за безглутенов живот и тази книга. Тя е ценен инструмент при борбата с непоносимостта към глутен.

Целиакията е генетично разстройство, засягащо деца и възрастни. При хората с целиакия глутенът предизвиква авто-имунна реакция, която може да доведе до пълно унищожаване на вилите – малките, наподобяващи пръсти власинки, покриващи тънкото черво.

Ключови думи: Здравословно хранене, Да се подготвим за пролетта, Истинската храна, Международен ден за борба със затлъстяването, Щастие за тялото

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

д-р Алесио Фасано
Световноизвестният педиатър, гастроентеролог и изследовател Алесио Фасано е основател и директор на Центъра за изследване на целиакията в Масачузетската болница, първият център за изследване и лечение на целиакия, алергия към пшеница и чувствителност към глутен в САЩ. Д-р Фасано създава Центъра през 1996 г., за да се усъвършенстват лечението, изследванията и информираността за целиакия; през 2003 г. неговото изследване установява, че разпространението на автоимунното разстройство засяга 1 на 133 човека в Америка. Основен национален и международен оратор, той е широко търсен от национални и международни медии и е представен в стотици списания, сред които The New York Times, The Wall Street Journal, NPR, CNN, Bloomberg News, USA Today, Los Angeles Times, Huffington Post, Good Morning America, VOGUE и многобройни сайтове и списания, свързани със здравето. Завършил образованието си в Неапол, Италия, д-р Фасано е гостуващ професор в Медицинският факултет на Харвард и завеждащ Отделението по детска гастроентерология и хранене в Масачузетската болница за деца (MassGeneral Hospital for Children).

Сузи Флахърти
Спечелила награди на национално равнище, автор и редактор на книги в областта на висшето образование, Сузи Флахърти е ръководител комуникации към Центъра за изследване на целиакията в Масачузетската болница. Бивш говорител на ректори на университети и управители на международни банки, тя е ръководила голям брой проекти, свързани с маркетинг и промотиране на дадена стратегия, както и е била старши редактор в Университета в Мериленд.