Впрегни звезда в колата си. Какво ни води напред в живота

Автор: Елизабет Лукас
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Ейч Ем Ар Логос
Преводач Галина Адамова
Брой страници 152
Година на издаване 2022
Корици меки
Език български
Тегло 230 грама
Размери 14x20
ISBN 9786199174456
Баркод 9786199174456
Категории Самопознание и самопомощ, Приложна психология, Книги

„Впрегни звезда в колата си!“ Тези думи на Леонардо да Винчи съдържат символика, която особено добре приляга на ориентираното към смисъла житейско консултиране на Виктор Франкъл.
Невинаги е лесно да придвижите напред собствената си „житейска кола“

Предизвикателствата в „късметлийската игра на живота“ са многобройни, немалко са и собствените блокажи във вътрешния свят на човека. От своя житейски и изключително богат терапевтичен опит Елизабет Лукас знае колко важно е „да впрегнеш звезда в колата си“ (Леонардо да Винчи), защото: Който усеща смисъла, който си поставя цели, ще върви напред!

„Впрегни звезда в колата си!“ Тези думи на Леонардо да Винчи съдържат символика, която особено добре приляга на ориентираното към смисъла житейско консултиране на Виктор Франкъл. Защото това течение на психотерапията – познато като логотерапия – не трябва да се разбира като помощно средство за изваждане на затъналата в тинята на душевните неволи „кола на живота“. Не се рови в отломките на миналите дни, между които може да са заседнали колелата на колата ни. Целта е по-скоро да изправи „колата на живота“ до онзи ХОРИЗОНТ на смисъл и ценности, който може да я пренесе през отломките и тинята.

Без свързване с изворите на сила, от които блика СМИСЪЛЪТ, и без дълбоката връзка със света дори изправилата се отново на повърхността „кола на живота“ лесно може да попадне в следващото блато. Това, че колелата са свободни, не означава задължително, че се движат в правилната посока. Ако психотерапията иска да съответства на човешкото достойнство, трябва да приеме сериозно търсенията и копнежите на човека. Този, който иска да знае накъде и с каква цел се движи „колата“ му, на която възлага надежди. Разбира се, логотерапията не може да задава ориентири, не може да създава звезди. Но може да помогне да ВПРЕГНЕМ ЗВЕЗДИТЕ, които да осветяват пътя ни…

Това е мотото, под което е създаден настоящият кратък наръчник. Той включва извадки от ЖИТЕЙСКИ МЪДРОСТИ – плод на десетилетна практика. Те целят да насърчат читателите умело да направляват „колата“ си през турбуленциите на нашето време. Вярвайки, че дори и в най-тъмната нощ някъде там блести малка звезда, предназначена точно за нашата „кола“, от самото начало и без край.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]