Принос към историята на Българския земеделски народен съюз. Борба, идеология, принципи

Автор: Ценко Барев
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Изток-Запад
Брой страници 472
Година на издаване 2022
Корици твърди
Език български
Тегло 949 грама
Размери 18x24
ISBN 9786190111283
Баркод 9786190111283
Категории Съвременна българска история, История на България, История, Книги

Книгата „Принос към историята на Българския земеделски народен съюз“ от Ценко Барев е част от поредицата „Забранени страници“.

Авторът проследява събитията, които предшестват и предизвикват появата на тази самородна българска организация със съответни анализи върху икономическия, социалния, политическия и държавния живот на страната от времето на Учредителното събрание до средата на ХХ век.

Историческата последователност представя една по-пълна и вярна картина на Земеделския съюз като идейно-политическа организация с програма за реформи и методи за тяхното провеждане в рамките на демократично уредено общество.

Включени са политическите борби, водени във и вън от организацията, участието в избори, в управлението, извършените промени в стопанския, социалния и културния живот и взети позиции по събития и хора в тежки моменти за българския народ и националната ни кауза.

Широко място е отделено на политическите партии – в различно време, на власт и в опозиция, от Освобождението, като се започне с либерали и консерватори, демократи и радикали, тесни и широки социалисти, прогресисти и конспиратори, „Звено“ и личен режим, комунисти и отечественофронтовци. Всичко това – свързано с управлението и последиците за страната.

Авторът се е спрял обстойно и върху провежданата външна политика по отношение на съседните страни и ролята, която са играли Великите сили в уреждане на нашия вътрешен живот, и политиката на партии и правителства по българските държавни и национални интереси.

Богато документирана и в голямата си част – преживяна, книгата далеч надхвърля рамките на заглавието, което носи.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]