Космогенезис: 18 космически приказки

Автор: Светла Младенова; Младен Младенов
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 3

Брой страници 560
Година на издаване 2002
Корици меки
Език български
Тегло 808 грама
Размери 17x23
ISBN
Баркод
Категории Духовни учения, Езотерика. Духовни учения, Книги

„Космогенезис“ е послание свише! Всеки непредубеден читател, който разгъне книгата би трябвало и сам да стигне до извода, че овладяването на знания с такъв енциклопедичен обем и на много места с изключителна сложност, е невъзможно без помощ свише.
„Космогенезис“ нямаше да се случи, ако не беше един пророчески сън. Поначало духовното творчество е вълнуващо приключение. През 12 век от персийският мистик Абу Сухраварди оприличава света на духовното творчество с мистично озарение, в тишината на което душата дочува шепота на крилете на архангел Габриила. Това се случи и с мен. През нощта на 1998 г., на връх рождения ми ден в съня ми се яви неописуемо прекрасно и страховито създание, като древна войска с развети знамена. Не можех да я гледам в очите и сведох глава. Попита ме зная ли коя е и след като получи отрицателния ми отговор се представи като архангел Габриила. Каза, че съм избран да напиша послание на Духовната йерархия и ме попита дали съм съгласен. Не можеш да не й се подчиниш. Приех, изразявайки съмнение дали ще е по силите ми тази отговорна мисия. Тогава тя ми отвърна: „Знам, че ще се справиш. Всяка сутрин като започнеш работа ще си наясно какво трябва да напишеш“.
Така и стана. Още от следващия ден всяка сутрин информацията пристигаше като матрица, като квинтесенция на един информационен масив. Тази информация трябваше да бъде осмислена, чрез онова състояние на човешкия дух, което френският мислител Анри Корбен нарича творческо метафизично въображение. Това означава да си представя получената информация, като жива картина, в която всичко е по удивителен начин взаимно свързано. Трябваше да положа усилия за вграждането й в целия си досегашен опит и познания и чак това, когато тя се превърне в част от мен, добросъвестно да я опиша. Повече от две години аз всеки ден добросъвестно се стараех да изпълня възложената ми от архангел Габриила съдбовна Мисия.
Написаното обаче бе твърде абстрактно, умозрително и изключително трудно за възприемане. И тук на помощ ми дойде моята съпруга Светла. Заедно с нея, абзац по абзац търсехме най-верните и в същото време максимално разбираеми думи за описване на изключително сложните метафизични процеси, така, че посланието да бъде в максимална степен достъпно. По-голямата част от „Космогенезис“ съдържа абсолютно непознати до този момент постановки и концепции. За да не прозвучат голословно, защото хората вярват само на утвърдени авторитети, решихме да търсим тяхното потвърждение в свещените книги на всички основни религии и в трудовете на изтъкнати философи, поети и мислители. За наша изненада намерихме, включително и в България. Основен принос в това отношение за нас имаше творчеството на народните будители Петър Дънов и Тончо Жечев. Всичко това отне още почти две години упорит труд.
Въпреки всичко, Космогенезис си остана труден за четене, защото изисква сериозно интелектуално усилие и свободно време – все неща дефицитни в нашия живот. Но основното послание на „Космогенезис“ е напълно ясно: Бог е един, Той е Първопричината на света и всички ние сме деца Божии, създадени по Негов образ и подобие, за да сътворим заедно със Създателя си един прекрасен и съвършен свят – Духовната вселена на любовта и щастието, в което се състои висшата цел на нашата Мисия и Смисълът на съществуването ни.

„Космогенезис“ ще Ви помогне да разкрите:
? Тайните на Божията същност и слово, Неговите имена, качества и проявления;
? Предбиблейското минало и настояще на Духовната вселена, нейния строеж, принципи и закони;
? Метаисторията и строежа на галактиките, звездите, Слънцето и Земята, Природата и Човечеството;
? Духовната йерархия на Архангелите, Ангелите, Демиурзите и Великите учители;
? Скритата същност на времето и пространството, на енергията и чакрите, на щастието и страданието, на живота и смъртта;
? Вълшебната страна на Стихиалиите, скритата същност на цивилизациите на Почвата, Растенията и Животните;
Мисиите на всяка от световните религии, Богоизбрани народи, конфесии и държави;
Същността на еволюцията по Пътя на любовта и на деградацията по Пътя на страха;
Метаисторията на демонизацията, същността на първородния грях, строежът на Ада и Рая и техните обитатели.

от Емилиян Апостолов / дата: 27 фев 2014

Изключително сериозно разследване за неща, които далеч надхвърлят хоризонта на представите ни за живота, времето и пространството. Много задълбочено, но и увлекателно повествование, предназначено за стремящите се към Познанието.

от Илко Семерджиев / дата: 19 фев 2014

Изключително мащабен труд, който може да накара всеки читател да промени светогледа си. Малко хора могат да имат прозрението на Младен Младенов и Светла Младенова, и най-вдъхновяващото е, че български автори са проникнали толкова дълбоко в духовната сфера. В Космогенезис са свалени истини от света на причините, дори от света на Безпричинната Причина!

от Ana123 / дата: 17 фев 2014

Тази книга не е развлекателно четиво. Тя е изключително задълбочено изследване на причинно-следствените връзки между всеки избор на отделен човек или група от хора и последствията в резултат на този избор във Вселенски план. Книгата е за читатели, отворени към нестандартното и духовността. "Космогенезис" е за онези от нас, които не спират да търсят отговори за смисъла на живота и мисията на всяко Божие създание. Авторите заслужават уважение за задълбочените си проучвание на древните свещени текстове, митове и легенди. Препоръчвам на всеки, който е готов да получи трудни за възприемане идеи, тласкащи мисълта към още по-големи хоризонти, възприятия и търсения в духовен план.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]