Микроикономика: Сборник от задачи и тестове

Автор: Екатерина Сотирова и др.

Коментари: 0

Издател Тракия-М
Брой страници 152
Година на издаване 2000
Корици меки
Език български
Тегло 230 грама
Размери 23.5x16.5
ISBN 954957461X
Баркод 954957461X
Категории Макро и микро икономика, Икономика, Книги

Целта на настоящото издание е да подпомогне изучаващите микроикономическата теория. Основният текст, който с използван при разработването на сборника, е Микроикономика, авторизиран курс по Microeconomics на проф. Стоядин Савов, д. ик. н. и Екатерина Сотирова, пето издание, С., 1999 г. Сборникът от задачи и тестове е предназначен за ползване преди всичко с цитираното издание на учебника по Микроикономика. Така читателят ще може да провери, разшири и затвърди възприемането на основните проблеми в текста.
На основата на съответните глави от Микроикономика в уводната част на всяка глава от сборника е направено кратко резюме. То няма за цел да "спести" запознаването с учебника, а да припомни неговото съдържание, поради което не претендира за изчерпателност по темата.
Основни понятни в темата е дял от сборника, който дава възможност на читателя да провери доколко е запомнил и най-вече -разбрал, основните категории на микроикономическата теория. Определенията са цитирани по основния текст, но невинаги го възпроизвеждат дословно. Повторението на някои основни понятия в две теми е отражение на различната степен, в която те обслужват задачите на конкретния анализ.
Упражненията се състоят от тестове и задачи, които също са тясно свързани с Микроикономика. Ако не е изрично споменато, верният отговор на тестовете е само един. Решаването на задачите е свързано и с използването на илюстративен материал, близък до коментирания в учебника. Като измерител на номиналните параметри са използвани левове и долари - световното разплащателно и покупателно средство. Илюстрациите с графики нямат претенции да бъдат абсолютно точно отражение на зададените параметри, по-скоро те онагледяват обсъжданите въпроси.

В края на частта с упражнения се поставя за проверка верността на 10 съждения, които са много близки до основния текст. За тях няма подробни разисквания в отговорите, доколкото те са своеобразна самооценка на крайната степен във възприемането на знанията по макроикономика.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]