Ръководство за добрите производствени и хигенни практики в месната индустрея

Автор: Колектив

Коментари: 0

Издател АМБ
Брой страници 198
Година на издаване 2002
Корици меки
Език български
Тегло 818 грама
Размери 0x0
ISBN 9549056821
Баркод 9549056821
Категории Скотовъдство, Лично стопанство, Книги

Хартиено издание

Наличност: ДА
Доставка: 3 дни

Стара цена: 96.00 лв.
Отстъпка: 10.00 %.

Цена: 86.40 лв.

Ръководството за добрите производствени и хигиенни практики (ДПХП) в месната индустрия е разработено от Екпертния съвет на АМБ, в който състав участват експерти от АМБ, Висшия институт по хранително-вкусова промишленост, Националната ветеринарномедицинска служба, Министерство на земеделието и горите и Министерство на здравеопазването, и със съдействието на холандски експерти. То е съобразено с Наредба №7 от 8 април 2002 г. на Министерство на здравеопазването и Министерство на земеделието и горите за хигиенните изисквания към предприятията, които произвеждат или търгуват с храни, и към условията за производство и търговия с качествени и безапасни храни, Наредба № 7 от 19 март 2002 г. на МЗГ за ветеринарно-санитарните изисквания към животните, предназначени за клане, и при производството и предлагането на пазара на прясно месо Наредба № 17 от 10 май 2002 г. на МЗГ за ветеринарно-санитарните изисквания при производството и предлагането на пазара на месни продукти и други продукти от животински произход и е създадено на основание на чл. 17 от Закона за храните от 15.10.1999 г. като препоръки за добра хигиенна практика при производството и търговията с месо и месни продукти.
Този документ препоръчва средствата, методите и процедурите, чието приложение да завърши с овладяване на законните хигиенни изисквания. Нормативите определят точно основните цели в областта на хигиената.
Ръководството за добрите производствени и хигиенни практики е документ, изработен от експерти, предназначен за производители и преработватели на месо и месни продукти от ЕРД, ДРД и свине. Прилагайки препоръките на Ръководството за добрите производствени и хигиенни практики, производителят спазва изискванията, определени от нормативните документи в областта на хигиената.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg