Листно торене при растенията

Автор: Васил Керин, М. Берова

Коментари: 0

Издател Виденов-&-син
Брой страници 100
Година на издаване 2004
Корици меки
Език български
Тегло 185 грама
Размери 0x0
ISBN
Баркод
Категории Растениевъдство, Лично стопанство, Книги

Минералното хранене е изключително важна съставна част от общата обмяна на веществата в растителния организъм. Неговата същност се изразява в изграждането на сложни, разнообразни и характерни за растението съединения, за сметка на приетите прости, силно окислени, неорганични вещества.
Минералното хранене определя насоката и динамиката на биохимичните превръщания на веществата в растението, неговия растеж, развитие, продуктивност и качество на добива. Регулирането на минералното хранене се явява един от най-мощните агротехнически фактори за направляване на физиологичните процеси и продуктивността на земеделските култури. Известно е, че с минералното хранене може да се повлияе върху добива средно с около 30%. Същевременно има данни, че през последните години на реформи потреблението на минералните торове (основно N Р К) е намаляло около 7 пъти. Това означава огромен спад на използваните основни торове за внасяне в почвата и реализиране по този начин на класическото, основно почвено торене.
В етапа на преход новите собственици на земя се нуждаят от актуална информация за ролята на минералните елементи в растителния организъм и възможностите да се направлява хранителният режим на отглежданите земеделски култури.
Настоящото пособие има за цел да разкрие възможностите на извънкореновото (листно) хранене за регулиране на хранителния режим на растенията, предотвратяването на патологични смущения от недостиг или излишък на хранителни елементи, получаването на оздравителен ефект, коригиране на количеството и качеството на продукцията.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg