2013. Краят на дните или ново начало?

Автор: Мари Д. Джоунс
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 1

Издател AMG Publishing
Брой страници 312
Година на издаване 2009
Корици меки
Език български
Тегло 439 грама
Размери 23x16
ISBN 978-954-9696-19-6
Баркод 978-954-9696-19-6
Категории Тайни и загадки, Езотерика. Духовни учения, Книги

Предсказания, митове и научни теории за 2012 – последната година от календара на маите, и прогнози за развитието на света след нея

ЗАЩО 2013-а?
Докато почти всички се питат какво ще се случи през 2012-а, тази книга отива дръзко една крачка напред и задава въпроса: Ако предсказаното от маите се сбъдне, как ще изглежда 2013 г.? Ще се окаже ли тя Апокалипсисът, от който толкова хора се страхуват, или ще отбележи прераждането на Земята и на човечеството?
Има ли край календарът на маите и дали този край е именно през 2012 г.? – все още спорят изследователите на древната цивилизация. Метафизиците и последователите на движението „Нова епоха“ обсъждат оживено теориите за масова трансформация на съзнанието и забързване на времето. Учените се дивят на темповете в развитието на технологиите и как с тяхна помощ бихме могли да се спасим от самите себе си (или да се саморазрушим напълно). В същото време Земята продължава да се върти и върви към бъдеще, което според едни ще е мрачно като вечна нощ, а според други ще донесе нови надежди.
В книгата на Мари Джоунс са разгледани всички тези вярвания, митове и предсказания; всички фактори, които играят роля в разгадаването на мистерията и може би ще се отворят очите на хората, населяващи Земята днес. Анализирани са прогнозите на водещите съвременни учени, философи и мислители за това какво очаква човечеството през следващите няколко години: промени в структурата на Земята, природни бедствия, заплахи от морето и от Космоса, политически борби, проблеми с оцеляването и планета, която отчаяно се нуждае от внимание, тъй като ресурсите й се изчерпват.

Една част от въпросите, чиито отговори търси тази книга, са:
* На какво се основават популярните твърдения, че календарът на древните маи свършва на 21.12.2012 г. и коя е истинската му крайна дата (според най-известните изледователи на календара като Хосе Аргуелес, Барбара Хенд Клоу, Карл Йохан Калеман и др.?
* Каква е връзката между хипотезите за 2012 г. и пророчествата за края на света в свещените книги на световните религия, както и в предсказанията на племето хопи, Нострадамус, Елена Блаватска, Едгар Кейси и други?
* Каква казват астрономите за „парада на небесните тела”, „планиран” за 21.12.2012 г.?
* Имат ли научна обосновка теориите за силата на намерението, трансформация на съзнанието и квантов скок в развитието, явления, които според много съвременни автори са движещите сили на прехода към нов етап в човешката еволюция?
* Същестува ли риск хората да бъдат заличени от лицето на Земята в следствия на глобална катастрофа – сблъсък с митичната планета Нибиру или астероид, мощна слънчева активност или изригване на супервулкан?
* Как нанотехнологиите, откритията в медицината, изкуственият интелект, квантовите и космическите технологии, експериментите с човешкия геном и безпрецедентният прогрес в науката като цяло ще променят живота ни из основи съвсем скоро?

В отговорите на тези въпроси са вплетени по забележителен начин митология, религия, научни разсъждения, езотерика и метафизика, астрономия и астрология, политология, геология и география и т.н. Цялата компитация от идеи, мисли, виждания и концепции дава възможност на читателя да избере сам своята позиция спрямо проблема за края на дните. Тя го провокира да се замисли върху въпросите за човешката еволюцията и за бъдещето на планетата.
Авторката не дава празни обещания, че ще разкрие на читателя какви ще са т.нар. Последни дни или че ще му покаже как да се подготви за тях (напротив, тя изтъква как подобни апокалиптични „пророчества” са се появявали неведнъж в историята и планираните дати са отминавали без следа от катаклизми, последната такава мания беше около 2000 г.). В сърцевината на нейното изследване е убеждението, че основите на света на бъдещето се изливат в настоящето. Ето защо Мари Джоунс категорично заявява, че промяна ще има. И тя вече се случва. Никой, дори и най-големите скептици, не могат да отрекат, че глобалното затопляне или рискът от ядрена война са факт. Но и никой не може да оспори, че темпът, с което човечеството се развива днес, превъзхожда многократно този от миналите столетия и му предоставя силно оръжие в борбата с най-големите му врагове – болестите, географските промени, дори природните катаклизми.
Последната част от книгата съдържа есета и мнения от различни автори, писали по темата за 2012 г. или имащи отношение към нея.

2013. Краят на дните или ново начало? е най-многостранното изследване по темата за края на дните, правено някога. Книга за всички, които искат да опознаят света на настоящето – с красивите и отблъскващите му черти, защото осъзнават, че в древните митове и пророчества има със сигурност една безспорна истина: основите на утрешния ден се изливат днес, а Краят или Началото се творят всеки ден от нашите собствени ръце и... сърца.

от Радослава / дата: 30 ное 2009

Много информативна книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]