Гражданско право.Ч.1: Обща част/АИ

Автор: Александър Джеров

Коментари: 0

Издател АИ-Проф.Марин-Дринов
Година на издаване 1995
Корици меки
Език български
Размери 0x0
ISBN 954-430-334-0
Баркод 954-430-334-0
Категории Право. Същност и видове, Право, Книги

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

Проф. д-р Александър Джеров е завършил Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски\", където защитава кандидатска дисертация по международно частно право. Научното звание „професор\" по гражденско право получава през 1992 г.
От 1990 г. е народен представител, председател на Законодателната комисия във Великото Народно събрание и в 36-то народно събрание, заместник-председател на 38-то народно събрание и на правната комисия. Вносител е на няколко законопроекта, главно в областта на реституцията и вещното право.
От 1991 г. проф. Джеров е представител на България в Комисията за демокрация чрез право към Съвета на Европа, наречена „Венецианската комисия\", на която един мандат е и заместник-председател.
Александър Джеров е един от създателите на Нов български университет, в който е бил ръководител на департамент „Право\", а сега е директор на програма „Право\", член на Академичния съвет и преподавател по гражданско право - обща част, вещно право, нормотворчество, кадастър и имотен регистър.
Автор е на редица монографии - „Гражданско право\", „Правни проблеми на реституцията\", „ЖСК и етажна собственост\", съавтор е на „Кадастър, имотен регистър и устройство на територията\". Има над 40 публикации в различни правни списания.