Хартиено издание

Наличност: ДА
Доставка: 3 дни

Цена: 10.00 лв.

Този роман е за човешките ценности. И за страховете човешки. Не е нужно, а е и невъзможно човек да премахне личните си демони. Достатъчно е да ги впрегне да работят за неговото добро. Да ги посреща сам и да взима адекватни решения. Да може да ги сборичка. Не е нужно да ги побеждава. Стига му да оцелее до тях. Достатъчно е да не изгуби себе си. За да има своите ценности.

от Лъчезар / дата: 14 яну 2013

Силни думи, поднесени интересно и задълбочено - така описвам тази книга на студентите си, които също много я харесаха!

от Ивана / дата: 06 яну 2013

Много добра книга, благодаря за удоволствието!

от Буряна Ж. / дата: 05 яну 2013

Прекрасен роман с човешко лице.
Топъл, лъчезарен, увлекателен...
Нямам търпение за следващата книга на авторите!

от Мила / дата: 04 яну 2013

Към Димитрина: Не приписвайте вашите качества на мен! Изразявам мнението си и това че не съвпада с вашето, не ме прави злобна.
Към авторите: Надявам се да продължите да творите и за разлика от някои световноизвестни автори, които в началото на творчеството си издават много добри книги и после колкото по-известни стават,пишат по-лошо, вие да вървите във възходяща спирала и да ни предложите още по-стойностни произведения.

от Duende / дата: 24 дек 2012

Само човек, който не е чел тази книга може да я оплюва...
Прочетеш ли я, не можеш да не я харесаш!

от Dimitrina / дата: 15 дек 2012

Големият кораб и Мила....... май злобата ви идва в повече

от Мила / дата: 15 дек 2012

Прекалили със суперлативите по отношение на тази книга.И определено не бих казала, че е роман.Всъщност това ме разочарова най-много - няма дълбочина в обрисуването на героите.Иска ми се да прочета поне един български роман, издаден след 2000г., който да е на висотата на ".Хайка за вълци".

от Големият кораб минава / дата: 15 дек 2012

Още една книжка с коментари, които звучат като писани от един човек... в случая от двама :) Дали наистина си мислят, че някой се връзва?

от Dimitrina / дата: 14 дек 2012

Прекрасна книга, много топла и човешка !

от Desislava Borisova / дата: 10 дек 2012

Прочетох останалате коментари по темата и освен, че се присъединявам към тях, искам да кажа, че "прекрасен" е малка дума да опише възхищението ми от романа. Прочетох го на един дъх, на една процеждаща се светлина на задната седалка на движеща се кола. Бях толкова погълната от романа. Всеки може да намери себе с в някои от героите, всеки може да си спомни същите душевни преживявявания и да преоткрие себе си в тях отново. Тази книга не е само за четене , тя е за препрочитане отново и отново...

от Гергана Златкова / дата: 06 дек 2012

Благодаря Ви, за тази книга!
Написана е така, че да се чете и разбира от всеки. Важна е всяка лична победа над самия себе си. Малките победи са онези, които могат да провокират други малки и големи победи. Тук едно малко камъче става причина другите малки камъчета да се подредят и вместо да обърнат колата, да й осигурят комфортна настилка, за да продължи своя път. В този смисъл, книгата ни представя възможности,които са ни познати от Източната философия. Който прочете "Преходът", ще разбере, че всеки човек се опитва да избяга от самия себе си... …от онези свои други неосъзнати, непознати образи- на призраците, на сенките, на страха... Според Източната мъдрост, Ин и Ян енергиите в тялото трябва да са в хармония. За да постигне баланс между противоположностите в себе си, е необходимо човек да се опознае и прецени правилно. Не е невъзможно. Така се укротяват демони и се впрягат, за да извършат позитивна дейност. Преходът е и онази мислена линия- пътечката между Ин и Ян, пътеката на мъдростта. Преходът се осъществява интересно: позитивно мислене ( у авторите)->позитивно творчество (писане, изграждане)-> позитивна рецепция (четене с разбиране от читателите) -> позитивно мислене и готовност за промяна в позитивен аспект.

от Петя Божилова / дата: 04 дек 2012

Романът е прекрасен, Гале! снощи заспах с него, сънувах го, сутринта продължих, в метрото четох така, че без малко да си пропусна спирката, на работа по едно време просто седнах и четох. Преди малко го свърших и сега ми е тъжно, все едно съм изпратила на влака близък приятел.

от Петя Божилова / дата: 04 дек 2012

Влюбих се в този роман!
Снощи заспах с него, сънувах го, сутринта продължих в метрото и четох така, че без малко да си пропусна спирката, на работа по едно време просто захвърлих всичко е го взех в ръце... Преди час дочетох последната страница и сега ми е тъжно, все едно съм изпратила на самолета близък приятел.

от Весела Фурнаджиева / дата: 25 ное 2012

Това е книга, която не може да четете между две кюфтета. Оставете си поне 5 часа за нея, сипете си чаша бърбън, пуснете си любимата музика за фон и се дръжте здраво, защото ефектът от отнасянето на главите ви ще е 4D! Галя и Румен, не знам как точно сте го направили, но за мен четенето на вашата книга беше изключително преживяване, за което топло благодаря!

от Блея и се смея / дата: 17 ное 2012

невероятна!

от Бистра Александрова / дата: 16 ное 2012

Отдавна не ми се бе случвало да попадна на български роман, който не просто увлича, а те повлича и то към собствените ти дълбини. По мое скромно мнение "Преходът" е пречистваща книга и за авторите и за читателите. Могъщата сила на планината срещу нашите собствени сили и слабости, агонията на егото и сладостта на победата над него, допустими грешки и непростими прошки. И на всяка страница директни, понякога безпардонни, но винаги честни послания.
Със сигурност още ще си говорим с тази книга!

от Елиза Стоева / дата: 16 ное 2012

Много човешка, общодостъпна история - всеки може да намери частичка от себе си в нея. Нюансите в образите са чудесно уловени, вътрешните противоречия и борбата по пътя към себе си...

Диалозите са динамични, изпъстрени кога с хумор, кога с цинизъм, о най-вече с много доброта и оптимизъм.

Чете се на един дъх - чудесно четиво в комбинация с чаша вино в късните вечери.

от Елина Топалска / дата: 15 ное 2012

Книгата е удивителна!
Почеркът и на двамата автори е изключително синхронен и все пак всеки е запазил стила си. Навсякъде прозира присъствието на индивидуалността. Мислите, обаче, и внушенията са общи, единни, насочени към една единствена цел - да влезем колкото може по-дълбоко в душите и емоциите си! Да се опознаем, да се оттърсим от външните наслоения и...да се обикнем отново!
Който не е чел романа, наистина трудно би разбрал как става това... със споделеното творчество и съавторството...
Който го е прочел - няма как да си остане същия, направил е голяма крачка ...към себе си!
Благодаря авторите !

от Чудех се / дата: 14 ное 2012

Как двама души пишат една книга. Дори тези дето правят любов не мислят еднакво ,че двама автори ли ?По вероятно е единия да е написал книгата ,а другият да е дал парите .

от Сияна / дата: 14 ное 2012

Уникална книга, преди малко я прочетох в трамвая...

от Ангел Радев / дата: 11 ное 2012

Написали сте уникална книга, преди малко я дочетох в самолета!

от Нина Христозова / дата: 11 ное 2012

Браво за книгата! Току що я дочетох. Бива си я книгата! Много даже я бива! Браво! Още веднъж: БРАВО!!!

от Евгения Маринчева / дата: 10 ное 2012

Мисля си - книга, колкото 2 кутии цигари... а тя е безценна!
Вече съм решила и ще направя този прекрасен роман подарък на няколко скъпи за мен приятели.
Страхотна хармония и баланс между двамата съавтори - Галя Радева-Рейни и Румен Дамянов.
И колкото и мелодраматично да звучи, но последните страници ме стегнаха за гърлото и си поплаках.
Благодаря за тези пречистващи сълзи!
Успех на книгата!!!

от Надя Бонева / дата: 10 ное 2012

Книгата е изключително хубава. Всеки би могъл да намери по нещо от нея за себе си. Чете се лесно и бързо. Образите са интересни и вълнуващи.

от Ганка Стефанова / дата: 10 ное 2012

"Преходът" е роман, който се чете на един дъх. Интересен, размислящ, с пълнокръвни образи, които се помнят. Според мен всеки читател ще открие в него по нещо за себе си - кой от нас няма страхове и кой не иска са се освободи от тях или поне да се научи да живее с присъствието им, без това да го съсипва?
Препоръчвам книгата, защото е увлекателна, ненатрапчиво мъдра, интелигентно и талантливо написана.

от Камелия Кондова / дата: 10 ное 2012

Четох по-бавно, отколкото ми се искаше. Великолепие! Още ме държи. И ще ме държи дълго. Мисля, че така ще се отрази и на бъдещите му читатели. Роман, който те променя или... който те намира, когато ти самият си се изгубил.

от Донка Колева / дата: 09 ное 2012

Резтърстващ и в същото време роман с човешка топлота. За битките и силата, за смисъла и пътя..препоръчвам го горещо, защото предизвиква нашия собствен преход-осмисляне на пътя от самотата и вътрешните ни демони към силното ни АЗ.
Образите в романа общуват охотно с нас читателя и ни отвеждат в зоната на собствения ни катарзис. Невероятна книга, споделете се с нея!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg