Регистрация Вход

Земята под прицел

 • 4.29 Рейтинг: общ рейтинг: 4.29 (42)
много слаба слаба добра много добра страхотна
Наличност: ДА Доставка: 3 дни

Анотация: Човешката цивилизация е направила първите си стъпки в близкото околоземно пространство и обявява открито своето присъствие, но не е подготвена за реалните междупланетни отношения.

Ученият Хастеразис, създател на живота на нашата планета, изпъ ... прочети още

Хартиено издание

Цена:: 14.00 лв.

Анотация

Човешката цивилизация е направила първите си стъпки в близкото околоземно пространство и обявява открито своето присъствие, но не е подготвена за реалните междупланетни отношения.

Ученият Хастеразис, създател на живота на нашата планета, изпълнява своя следващ проект - Защитник на Земята. Дали появата на Защитник на Земята с удивителни способности в тази дълбока провинция е с цел отбрана на Слънчевата система, или неговото присъствие е за привличане на вниманието на бойни съединения на Имперските регионални ескадри? Рем Землянина и неговият приятел от тренировките, инструктора по магическо изкуство Нолан, са оставени да разберат истината със собствени сили и въображение.

Романът ще заинтригува всеки читател с интерес към космически сражения с необичайни агресори и полигонни тренировки с използване на модерни тактики и въоръжения. Преплетени с приложения на магически умения, магически капани и магически стълкновения с могъщи магове, историята ще ви пренесе през необятните предели на въображението към една възможна бъдеща реалност.
 • Мнения за книгата (10)
 • Издател: Монт
 • Година на издаване: 2016
 • Брой на страници: 352
 • Корици: меки
 • Език: български
 • Тегло: 273 грама
 • Размери: 14x20
 • ISBN: 9786191691180
 • Баркод: 9786191691180

изпрати мнениеМнения за книгата (10)

Подреди по:
 • докладвай

  Винаги ме е вълнувала някаква бъдеща или настояща среща с извънземен разум. Ентусиастите очакват възторжено такава среща а скептиците с основание се страхуват от нея. .Има редица незаобиколими предварителни условия които учените от човешкия биологичен вид трябва да обмислят и намерят решение ако изобщо е възможно това. Ние готови ли сме за такава среща?
  1) Расова търпимост и съвместимост,
  2) Технологични съответствия и взаимен научен интерес,
  3) Финансиране на експедицията и нейния престой на Земята,
  4) Ще бъде ли приемлива за човечеството целта на посетителите и какво следва ако не можем да си позволим цената?...
  В книгата "Земята под прицел" авторът завладяващо описва възможен такъв несъвместим вариант при който човечеството дори не е прието като страна за водене на преговори. Но самата напрегнатост на действието е само елемент за дискусия на научни теории, разработката на които ще бъде в близко бъдеще. Завладяващо повествование! Прочетох книгата с голям интерес и се радвам че борбата продължава в поредица от следващи издания!

 • докладвай

  Уважаеми Мьобиус! Вече са подготвени горивата които ще заместят нефтените деривати. Това е причината за увеличения добив на нефт по света. Всеки производител се стреми да вземе колкото може повече печалба, дори и при поевтиняването на продукта. Как си обясняваш отварянето на запечатаните нефтени кладенци в САЩ. Те могат да изчакат вдигане на цените когато нефта се поизчерпи,нали? Ако рязко се премине на нов вид енергийни източници ще се срине половината от световната икономика и милиарди хора ще загубят препитанието си но вече имаме хибридни автомобили,нали? Имаме слънчеви и вятърни инсталации. В продажба са и агрегатите на професор Чуканов. Има в продажба и автомобили-дронове. Ще започне и масовото им производство. Бавно и полека но промените са в ход. Настъпват. За сега не виждам как ще бъдат заменени,парите, като стимул за развитие на науката и техниката и на самото общество дори..

 • докладвай

  Уважаеми Господа,
  Това за което мечтаете няма да се случи в близко,дори в по далечно бъдеще. Помислете защо!!!!. Още икономиките се определят от петрола и газа. Светът се ръководи от ПАРИТЕ получени по какъвто и да било начин. А, те главно се използват срещу хората - като оръжие. Тогава какви ги бръщолевите тук, слезте на Земята и действайте!!!!!.

 • докладвай

  Едно ново и много приятно явление в българската фантастична литература. Богат информационен материал и интересни гледни точки за явления чиито обяснения сме приемали на доверие и в училище и в университета. Чакам следващите продължения на сагата "Оцеляване сред звездите". Искам да имам целия комплект!

 • докладвай

  Бих искал да живея в такова бъдеще! Какви снимки само бих направил! Грандиозни! Юпитер и Сатурн,отблизо! Марс с Фобос и Деймос - две луни над главата. Пет нощи бях в бъдещето.

 • докладвай

  Дали ще дойде това време да се придвижваме свободно между планетите от Слънчевата система. В книгата е описано с въображение и бихме искали да е така още утре. Безгрижни дни на Марс, снимки и спомени от пръстените на Сатурн, от бушуващи бури в атмосферата на Юпитер, японци с камери пред обширни хотелски прозорци. Би било прекрасно да стане

 • докладвай

  Интересно е описанието на технологията на магиите. Логично е магия като предварителна програма за управление на енергия да бъде активирана чрез жест (задействане на пусков елемент), гласова команда или сензор за движение, за топлина или светлина. Увлекателна и възможна гледна точка!

 • докладвай

  Прочетете тази книга.
  Ще останете изненадани от много неща:
  1. Самата идея;
  2. Задълбочени познания по теория на боя:
  3. Интересни обрати в повествованието;
  4. Дори във, на пръв поглед, фантастичните похвати, има над какво човек да се замисли... Дали пък, не е възможно?!
  5. Много адекватни пояснения в техническите детайли.
  Дано да има продължение.

 • докладвай

  Най-сетне нещо по-различно с по-задълбочени познания в науките.

 • докладвай

  Не бях чувал името на автора до сега, но тази книга се оказа доста интересно четиво. Има оригинални идеи и разказът е много динамичен. Аз съм човек, който много се интересува от военни тактики и въздушни битки и ми беше интересно да видя как авторът ги описва.
  Евгени

Кирилица:
Попълнете текста от картинката

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

 1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
 2. Написани само с главни букви
 3. Написани на латиница
 4. Съдържащи препратки към други сайтове.

За всякакви други въпроси или коментари моля изпращайте на service@helikon.bg