Регистрация Вход

Капка кръв за вампира

 • 3.07 Рейтинг: общ рейтинг: 3.07 (224)
много слаба слаба добра много добра страхотна
Наличност: НЕ

Анотация: Този роман на Галина Златарева ще промени доста ваши представи за минали събития. В него тя отваря един прозорец за директен поглед от днешния ни ден към случилото се в нашите земи преди повече от 600 години.
И отново категорично заявява: "Истори ... прочети още

Хартиено издание

Цена:: 12.00 лв.
Купи

Анотация

Този роман на Галина Златарева ще промени доста ваши представи за минали събития. В него тя отваря един прозорец за директен поглед от днешния ни ден към случилото се в нашите земи преди повече от 600 години.
И отново категорично заявява: "Историческите събития, описани в романа, наистина са се случили."
Вземайки за повод археологическата находка, добила медийна популярност като "созополския вампир", тя по главоломен начин ни прехвърля в неговото време, но постоянно държи опънати и трептящи нишките между минало и съвременност.
В "Капка кръв за вампира" избликва неизчерпаемото й чувство за хумор, умението й с лекота да прегази "тежки" теми и по булгаковски да прелети през събитията, размахвайки крилете на реалността и абсурда.

изпрати мнениеМнения за книгата (155)

Подреди по:
 • докладвай

  В Созопол съм и чета този невероятен роман! Прехвърлих му средата, а песента на трубадура от 317 страница е просто уникална!!!

 • докладвай

  Скъпи приятели, най-неочаквано за мен бях поканена от общността на българите в Ню Йорк да ги посетя и да поговорим за моите исторически романи, главно за "Медальонът". Събитието на 30 март ще бъде и премиера на англоезичното издание на романа ми.

 • докладвай

  Празници... Свободно време за книги. Смятах да си уплътня около седмица, а я глътнах за два дни! И познайте - свърших я, поразмислих и я почнах отначало! И при това второ четене започнах да забелязвам безброй неща, които при първото са ми се изплъзнали. Тази книга е едно многопластово богатство от образи и исторически верни събития! Невероятна! Горещо я препоръчвам!

 • докладвай

  Уникална книга! Съвременно писане, без да дразни с някакви експериментални изцепки. Просто е в крак с динамиката на един съвременен млад читател. Отделно от това научаваш безброй неща, за които от време на време си си задавал въпроси, но е нямало къде да ги прочетеш толкова хем добре, хем ненатрапчиво представени. Беше просто удоволствие да прочета книгата, както и "Медальонът" преди това, и чакам с нетърпение следващата книга на Златарева.

 • докладвай

  Потопих се в "Капка кръв за вампира" и не исках , не исках да свършва . Прекрасна книга е . Тези дни имам рожден ден и смятам да си подаря "Медальонът" . Цяло лято бях в Созопол и сега като четях "Капка кръв за вампира" имах чувството , че отново съм там , но си представях какво ли е било , как е изглеждал града по времето на "Оксан" , любим герой ми стана както и всички други от романа . Просто се потопих в книгата , не знам как да го опиша .. Ще я препоръчвам на всички които четат около мен !

 • докладвай

  Невероятен роман! Разказва за турското нашествие на балканите. За беззащитността на Европа. Толкова е актуален към сегашното ислямско нашествие, че чак стъписва! Прочетете го!

 • докладвай

  Изключителен роман – Капка кръв за вампира! Прочетох го на един дъх!

 • докладвай

  Отвориха ми се очите как са ни завладели турците. и не само нас. Благодаря на авторката за тази книга!!!

 • докладвай

  Добре, че ми я натика в ръцете моя приятелка! Защо я няма навсякъде тая книга??? Страхотна е!

 • докладвай

  Заобикалях я тая книга заради вампира, а се оказа, че това просто е оня скелет от Созопол.И романът е исторически и просто е прекрасен! препоръчвам го, много отваряща очите книга!

 • докладвай

  Някак си не е добре така да се замеряме един-друг ние, читателите.
  Ако някой напише лош отзив - бил враг на автора или друг некадърен писател.
  Ако напише колко го харесва и как това е един прекрасен роман на съвременен автор - това веднага някой мнителен го обявява за банална самореклама.
  Хора, пишете за книгите, а не за другите писания!
  А този роман, без да е шедьовър, е наистина хубав.

 • докладвай

  Каква банална самореклама до самозабрава!

 • докладвай

  Ако нямаше какавиди‚ нямаше да има пеперуди‚ и обратното. Обратното обаче е логическо non sequitur sine qua non. Е‚ как да не се намръщи човек‚ дори и да е наясно с латинския?

 • докладвай

  Невероятен роман! Отдавна не бях чел нещо толкова свежо!!! препоръчвам.

 • докладвай

  Значи всички хубави книги са вече написани? Така ли? Ами че аз вече съм ги прочел! И сега какво да правя? щом като старците са незаменими? таман мислех и аз да пропиша...

 • докладвай

  Книгата е увлекателна. Който иска шедьовър, да чете Достоевски!

 • докладвай

  Ето така се пише исторически роман!!!!!

 • докладвай

  Не знам каква е тази злоба и завист към хубавите български книги?
  И какво е това възхваляване на посредствени БГ автори?
  Златарева е сред най-добрите ни писателки, няма спор!
  И книгата й е велика и пълна с послания за всеки!

 • докладвай

  С тази книга авторката се наложи като една от най-успешните и силни наши писателки! Наистина е сътворила шедьовър на словото!

 • докладвай

  Номера 134 и 135 ме доведоха до едно важно прозрение - хора без чувство за хумор трябва да четат само еднопластови романи. За тях Пауло Куельо е напълно постижим. Той е бистра водичка. Всичко над тази ниска летва им е много съдържателно и гъсто, за което думата "боза" им идва първосигнално. Няма да им хваля романа. Само ще им обърна внимание върху очевадното - този уж вампирски роман всъщност е исторически. А сега все пак го прочетете и после споделяйте.

 • докладвай

  Грандиозен кич ! А коментарите дори го надминават в геометрична прогресия !

 • докладвай

  Още една заблудена Жена, решила да изтрепе шараните с каламбури за Вампир... Бързала е доста, да не я изпревари Друга - с тоя пошъл Созополски скелет: колко практично и досадно, като всеки ред от творбата й.... И каква пошла мания за самохвалстване ....във времена, в които като не знаеш какво да направиш с демоните си фройдистки, захващаш се с вампири......травиално лесно! Поредната боза с претенции за фин ликьор.


 • докладвай

  Прекранса книга, госпожоце Заалатрова! Благодаря ви за прелеснтиуте мигове!!

 • докладвай

  Коментарът е изтрит от администратор.

 • докладвай

  Златарева има златно перо!
  Талантът си е талант!

 • докладвай

  Много български книги съм чела, но тази е най-хубавата. Харесва ми най-много.

 • докладвай

  Хем съм на море, хем вали... Е, така открих тази книга. Най-доброто четиво за лятото. препоръчвам я!!!

 • докладвай

  към Ваня: Изданието е налично в Хеликон - можете да направите он-лайн поръчка чрез активен бутон Купи или да закупите в книжарници Хеликон. Очакваме Ви!

 • докладвай

  Много исках да си купя книгата, но кой знае защо не я откривам в книжарниците. Ето сега на пролетния базар ще си я намеря. пиша го, за да подсетя и други като мен.

 • докладвай

  Тази книга наистина е празник за душата! Не исках да свършва!

 • докладвай

  Тази книга наистина е празник за душата! Не исках да свършва!

 • докладвай

  Прекрасна!

 • докладвай

  Невеpоятна книга!!! Напълни ми душата!

 • докладвай

  Прекрасна българска книга!

 • докладвай

  Принципно добре, Oz! Но коя е единствената истина? Има ли наистина такава? И защо някой смята, че я знае по-добре от друг?

 • докладвай

  Книгата " Капка кръв за вампира" звучи актуално, имайки предвид изпусталелия ни патриотизъм. Наистина Златарева е избрала удобна тема, с която съвсем разбираемо прелива липсващото му количество. Дотук-добре. Но като историк искам да напомня, че историята ни-знайна и незнайна, е само една. Затова е твърде опасно и отговорно тя да се "твори".Можем да тълкуваме познатото, но не и да си приписваме силата на Твореца. Ето това вече е безотговорно, да не кажа греховно.

 • докладвай

  Здравейте г-жо Златарева,

  В момента приключвам четенето на "Медальонът" и напълно спонтанно реших да напиша този отзив, адресирайки го към Вас, за да изразя искрената си благодарност за това, че сте създали тази книга!
  Винаги съм била леко предубедена към български автори и много рядко (почти никога) при желание за четене не съм се обръщала към роден. Признавам го с вина, но мисля, че е важно да го споделя, за да мога да изразя по-точно какво влияние оказа върху мен Вашата книга.

  Първо прочетох "Капка кръв за вампира". Невероятна книга! Грабнахте ме изцяло! Много скоро след това разбрах и за съществуването на "Медальонът" и нямаше никакво колебание, че той също трябва да попадне в библиотеката ми. След "Капка кръв за вампира" знаех какво да очаквам, но определено грешах... Надминахте всичко, което очаквах като емоция. За мен "Медальонът" се превърна в нещото, което ме накара да преосмисля изцяло части от нашата история, да променя възгледите си, да бъда горда (за пореден път), че съм се родила именно в България!

  Идеята Ви да преплитате съвремие и история е изключително интересна за мен, но признавам, че историческата част на романа е тази, която ме грабна изцяло (както се случи и в "Капка кръв за вампира"). И не защото не съм знаела по-голямата част от фактите, а заради цялата емоционалност, с която ги поднасяте.
  Имам малко дете и вече не мога да отделя за четене времето и спокойствието, които намирах преди. Чета книгата Ви в метрото и трамвая на път за работа и често (въпреки общественото място) съм с насълзени очи...

  Скоро ще довърша "Медальонът" и мисля, че трудно бих се впечатлила от следващите книги, които ще чета (а правя това постоянно). Много високо вдигнахте летвата!

  Благодаря Ви, че сте създали тези книги и се извинявам, че не познавам и останалите Ви творби. Българите имаме нужда от Вашите исторически романи!

  Желая Ви много успехи и творческа вдъхновеност!

 • докладвай

  Колкото повече чета млади и нови български автори толкова повече се убеждавам че романа на Златарева ще остане със златни букви в историята. Никой не му е конкуренция тука.

 • докладвай

  Хей, Фокнър, по-полека с изказа! Какво е това" Завинаги" ? Та ти си приписа едва ли не божествена сила да размахаш показалеца си и да анулираш бъдещето на неродените дори надарени писатели.

 • докладвай

  Един чудесен роман. Ако не сте се докосвали до магията на Галина Златарева, направете го!

 • докладвай

  Една от най-хубавите БГ книги завинаги!
  Апогей на таланта и апотеоз на художествената мисъл.

 • докладвай

  Книгата на Златарева няма нужда от реклама, а някои хора се самозабравят в наглостта си.

 • докладвай

  Най-известните блогове са няколко, но не пречи да имате самочувствие!
  Само че предложението ви е откровено подканване за сделка - "Платете си и ще ви похвалим".
  Прави чест на авторката, че явно не е плащала до сега, та затова не я удостоявате с благословията си. Но пък споделените мнения на читатели тук вършат повече от който и да е платен отзив.

 • докладвай

  Адресът на най-популярния книжен блог е всеизвестен. Пратете заявка за желание от ваша страна за ревю на книгата ви и ще обсъдим условията. Няма да ви излезе толкова скъпо.

 • докладвай

  Златарева е Антон Дончев, Емилиян Станев и Димитър Димов в едно. Всички предимства на прозата им без недостатъците - партийното службогонство на Дончев, елементарните сюжети на Станев и психопатологичните мании на Димов.

 • докладвай

  Ако книжните блогове не напишат ревю на книгата значи нищо не разбират от литература. Те губят.

 • докладвай

  Не бях чел по-добър български роман от много време... Поздравления на авторката!!! Написала е високо художествено произведение, с мощен философски заряд! Истинска класика.

 • докладвай

  Прекрасна книга от прекрасна писателка.

 • докладвай

  Факт е, че великолепният роман на Златарева не е отразен от т.нар. "книжни блогове".
  Факт е, че нито Златарева, нито издателството е плащало на блогъри, за да бъде написано ревю на книгата.
  Факт е, че в повечето блогове липсва обективност и заглавията се подбират тенденциозно и поръчково.

 • докладвай

  Хей, Белчо!
  Не си мечтай ами осъществи мечтата си!
  Интернет е свободно пространство. Що не станеш блогър? Пък после сподели колко печелиш от хвалебствия. Любопитно е някак си.

 • докладвай

  Мечтая си да съм известен блогър. В блога си ще хваля авторите, които ми плащат и ще плюя тези които са ми противни. Или пък изобщо няма да пиша за тях. Ще стана известен и ще се чувствам важен. Какво ли трябва да получа, за да похваля книга на Златарева?

 • докладвай

  Златарева е най-добрият ни автор. Другите не са й конкуренция.
  Коментарът е редактиран от администратор.

 • докладвай

  Благодаря! Прекрасна Коледа с прекрасна книга! и тъжна и весела. И трагична и оптимистична. А най-важното - даде ми толкова много яснота за това как османците са завладели Балканите. Имах нужда от това.

 • докладвай

  Книга балсам! за Душата!

 • докладвай

  Купих си я на панаира с отстъпка, не че е скъпа, но човек като не е сигурен защо да се охарчва. още вечерта почнах да я чета и си дадох сметка че не е трябвало да чакам панаира. Книгата е страхотна! поздравления за авторката!

 • докладвай

  Знам, че някоя книга ми е харесала наистина много, когато не искам да свършва. Е, с "Капка кръв за вампира" се получи точно така. Това е най-хубавата историческа книга, която съм чела в живота си и една от най-хубавите книги, които съм чела изобщо. Възхитена съм и ще си купя и другите произведения на авторката, дано са поне наполовина толкова добри. Много горещо препоръчвам на всички.

 • докладвай

  За мен лично Галина Златарева е номер едно, другите каквото искат да четат.

 • докладвай

  Може да е добра Галина Златарева, но не може да се сравнява с Лора Лазар. Снощи прочетох "Веселото гробище" и е в пъти по-добро от "Капка кръв за вампира".

 • докладвай

  Перфектно и по нестандартен начин запознаване с историята на 14 век в България. Би било интересно филмирането на тази книга, напомняща, че историята на това време прилича досущ на днешното и ние като народ я повтаряме, без да се поучим от нея.

 • докладвай

  Страшна книга, страшна! Вятърът прелиства страниците и отвява бури,
  образите изскачат от книгата и не те напущат... Велик роман, създаден с майсторлък от велик писател!

 • докладвай

  Наистина тази книга отваря очите. А този навероятен Лазар ще стане емблематичен за българската литература.
  Поразяващото е, че можах да погледна към този отрязък от нашата история най-малко от три различни гледни точки.
  А това тече е наистина литературно постижение!

 • докладвай

  "Капка кръв за вампира"!!! Прочетох го с огромно внимание!
  Толкова неща си спомних и толкова много непознати за мен събития от историята ни научих! Благодаря за удоволствието!

 • докладвай

  "Най-хубавите книги са винаги най-коментираните."

  Глупости на търкалета...

 • докладвай

  Най-хубавите книги са винаги най-коментираните.
  Това е мерилото - а не колко поплювковци в интернета са им написали ревю.
  Книгите на Златарева са чудесни, а разнопосочните мнения само доказват големия талант на писателката!

 • докладвай

  Колебаех се при толкова разнопосочни мнения дали да си купя.
  Сега мога да кажа убедено - заслужаваше си!

 • докладвай

  Здравейте всички!
  Не бях онлайн последните две седмици и сега с изненада изчетох натрупалите се през това време отзиви. Виждам, че участниците в дискусията се делят на два отбора – едни, които са прочели романа ми и го харесват и други, които ме упрекват публично, че аз си пиша хвалебствия. НЯМАМ какво да им кажа!!! НЕ МОГА ДА ДОКАЖА, ЧЕ НЯМАМ СЕСТРА!
  Признателна съм на тези, които се изказват ласкаво за книгите ми, но бих ги помолила все пак да избягват суперлативи. Ще бъда признателна и с радост ще приема всяка аргументирана критика.
  С уважение към всички, Галина Златарева.

 • докладвай

  Едни клиенти ме помолиха да им препоръчам хубава българска книга. Били чули хубави работи за Господинов, Терзийски и Русков. Може, викам им аз, но Галина Златарева е най-добрата. Всичко има в нейните книги, всичко!

 • докладвай

  Уникално добра!

 • докладвай

  Книгата ми се стори много интересна и четивна, с радост ще прочета и другите произведения на авторката!

 • докладвай

  Златарева ,опитай поне веднъж да не откликваш на мненията! При това с обиди. Разбирам, че оценките не са такива, каквито ти се иска да бъдат, но тези страници силно отблъскват, по-добре поискай да ги махнат.

 • докладвай

  Буламач за аналфабетите, а за ерудитите - балсам! Книгите на г-жа Златарева изискват обща култура и знания, за да бъдат разбрани и прочетени. И способност за мислене.

 • докладвай

  Какъв е този квази старобългарски! Отгоре на всичко се редува с претенциозни сцени, наситени с нескончаем и засукан вътрешен монолог. Що за миш-маш! Или по-точно казано, буламач.

 • докладвай

  Ами то иначе всяка книга щеше да е или по 30 страници или цялата да е качена. Ама никой не го кара коньо нищо насила. Защо протестира толкова?

 • докладвай

  Едва тогава значи! С други думи: "Трай коньо за зелена трева!"

 • докладвай

  Ние, по-интелигентните читатели, прочетохме цялата книга. Едва тогава се разбира всичко.

 • докладвай

  Прочетох търпеливо тези страници- Мнението ми е, че Златарева притежава дар слово, но в желанието си да бъде оригинална го е хвърлила на вятъра. Естествено е който прочете това начало, да не се подлага на изтезание да чете цялата книга.

 • докладвай

  Не ги вземайте на сериозно, тези хора са за съжаление. В България няма истинска критика, а само плюене и злоба. Защото всеки е неуспял, неразбран и неиздаван творец и е затаил страшна жлъч към всеки, който се е доказал като талантлив писател. Особено към имена от ранга на Галина Златарева, която без връзки, без протекции, без приятелски кръгове и други интриги е успяла да се наложи като първокласна по качеството си литература.

 • докладвай

  Може ли чистото недоверие да тежи колкото мнението на този който е прочел романа? Само защото ние българите лесно даваме воля на своята мнителност. Поне се аргументирайте ако не ви харесва защо не ви харесва.

 • докладвай

  Много е добър този роман, истински шедьовър!

 • докладвай

  Добре го извъртя все пак! Прикри се макар и доста неумело зад сега пък уж предпочитана Лора Лазар.

 • докладвай

  Аз обичам само Лора Лазар и Галина Златарева.
  По-добри от двете няма!
  Мечтая си да направят двойка... писателска естествено. Да напишат една страхотна книга заедно, като всяка запълни дупките на другата, демек недостатъците (доколкото ги има) и ни докара до оргазъм (душевен естествено)!

 • докладвай

  Според мен писателката Златарева тук пише под разни псевдоними и един от тях е Драйфус. Щом някой даде негативно мнение, тя веднага контрира. Наблюдавайте сега какво ще стане! Как ще ме "затапи" , въпреки че така ще докаже, че съм отгатнал.

 • докладвай

  Докато Протей и бай Златан го играят джентълмени и се надпреварват с"Бъди здрав",Драйфус направо се издраифа върху имена на автори, които форума тук не засяга-Лора Лазар, Л
  юдмила Филипова. Ами като ще хвалиш Златарева, какво си тръгнал да черниш другите? Мислиш си, че така ще изпъкне повече ли? Като муха в кисело мляко?

 • докладвай

  Сам не знаеш колко си прав! Не съм казал лоша дума за книгата, нито за авторката. Ама, ха като си толкова българин и като пишеш суперлативи, вземи, че забелязвай и другите които пишат исторически романи. Бъди здрав.

 • докладвай

  Златарева е много добра в темата, която си е избрала. Знае за какво пише, защо пише и как да го напише. Това я отличава от бездарни подражателки като Лора Лазар, Людмила Филипова и други медийни авторки.

 • докладвай

  Наистина не ни трябва дявол на нашия казан в ада. Достатъчен ни е някой като бай Златан да ни дърпа надолу, даже нещо да е много хубаво или донякъде хубаво. Сами си се топим. А всички други не млъкват да се хвалят пред света. Ама нека да е жив и здрав, ако това го прави и щастлив.

 • докладвай

  Протейчо, уви Златарева не е създала нито непостижимо, нито надскочило, а и не е първата която опитва в тази тематика. Просто си чел твърде малко книги.

 • докладвай

  С тази книга Златарева за пореден път надскочи балканския провинциализъм и създаде нещо непостижимо за родните драскачи, издавани от две-три кухи издателства.

 • докладвай

  Броите ли за блог Факел бг?
  Щото първо там прочетох, щото чета, пък който иска всичко сдъвкано, мърмори.

 • докладвай

  Преценка на издателството е дали да предложи откъс от книгата за секцията Прелисти, който Хеликон да предостави на читателите си. В случаите, когато ни е предоставен такъв откъс, с удоволствие го публикуваме за нашите читатели.

 • докладвай

  Нека читателя си прави изводите. Щом една книга не е отразена в читателските блогове, едва ли си заслужава. Поради простата причина, че книжните блогъри не взимат пари за ревютата си и поради тази причина са най-обективни. Всички други пишат за пари.

 • докладвай

  Продължавам да неодумявам. Защо издателствата и авторите смятат, че като наблъскат десетки и стотици коментари под книга, неотразена в читателски блогове, ще привлекат внимание? Несериозно е. И наистина никой не се връзва.

 • докладвай

  Ако авторката е млада и хубава и аз ще й благодаря за вълшебните мигове с други - още по-вълшебни

 • докладвай

  Има списание "Страница". С аргументирана критика и мнения на професионалисти.

 • докладвай

  Добре би било.
  Може да опитам.

 • докладвай

  Не съм Администраторът. Но много ми се иска да се обърна към всички. Чета мненията за тази и други книги. За някои са по няколко, за други са по няколкостотин. Но не помагат на Търсещия да прецени бива ли я книгата или не. Или е мого охулена, или обратното. В почти всички случаи обаче без никакви аргументи. Ако преобладават критичните мнения, почитателита ги обявяват за зложелателни. Ако преобладават хвалебствените, съм прочитал, че авторът и роднините му здраво го разхвалват, за да му вдигнат продажбите. Но нито едните, нито другите представят конкретни аргументи.
  И това ме кара да се обърна към всички ви (не само коментиращите този роман, а и други) не ви ли се иска да има един сайт или вестник с реална и обоснована критика, а не платена – за литература, кино, театър и др.? Да отсява зърното от плявата и да служи за ориентир на интересуващите се? Защото отдавна „такова животно няма”! ТОВА Е ВЪПРОСЪТ! Можем да започнем сами, като пишем по-аргументирани оценки. Или пък не можем, защото не всеки читател е анализатор. Той или харесва, или не харесва и толкоз. Но май на всички ни трябва някакво такова МЯСТО.
  Та така... какво мислите?

 • докладвай

  Книгата е великолепна, а авторката й е истинска писателка, достойна за най-добрите издателства на Европа и САЩ

 • докладвай

  057, задръж малко, де. Умряла ти е циганката ли? Така отблъскваш евентуалните читатели, вместо да ги юрнеш презглава към книжарницата.

 • докладвай

  Благодаря на авторката за вълшебните мигове, които ми поради с тази невероятно талантлива, направо гениална книга!!! С нищо не мога да сравня усещането, докато я четях . Вълнувах се, плачех и се смеех. Господи, как е възможен такъв талант! Дар от Бога1

 • докладвай

  Уникален роман, написан от уникален разказвач.

 • докладвай

  Обичам книги за вампири, ще си взема и тази!

 • докладвай

  Видях за какво спорите и отсичам Тънък или дебел тук намекът е неуместен. Жената просто иска да се ориентира- Дайте й тази възможност, ако сте толкова уверени, че след като прочете нещичко от романа, ще го купи.

 • докладвай

  Смятах, че някои кавички се разбират и без да са написани. Та "тънкият" е всъщност в кавички.

 • докладвай

  Как е възможно такова неразбиране! Ега ти "тънкия" намек! Искам преди да отделя от жалката си заплата пари за книга, да се ориентирам поне чрез десетина страници какво представлява, а не да я купя слепешката само заради хвалебствията на самия автор за нея. То бива бива простотия, ама чак толкоз!

 • докладвай

  ЦИТАТИ, МИСЛИ И ФРАЗИ на Оскар Уайлд (1854 - 1900 г.)

  ... В добрите стари времена книгите са се пишели от писателите, а ги четели всички; сега книги пишат всички, но никой не чете
  Тънкият ми намек е: прочетете пък тогава пишете

 • докладвай

  Не "да си купи", а "да не си купи". Нали те именно затова не пускат откъс!

 • докладвай

  Полемиката се разгаря по простата причина, че в "най-нови коментари" този роман стои дежурно на първо място. Прочетох всички мнения и си мисля, че не със суперлативи ще накарате човек да си купи романа, а с откъс от него във формат "прелисти". Освен това тази анотация също е прекалено хвалебствена. Да не стане като "за прехвалени ягоди с голяма кошница не ходи!"

 • докладвай

  Ами просто любопитно ми беше и не ме накарахте дълго да чакам. Става вече досадно! Чао и успех в начинанието!

 • докладвай

  Много бързо реагирате озадачени и неозедечени? чак се запитва нормалния потребител на сайта кои сте пък вие?

 • докладвай

  И още нещо бих пък аз добавил. Издава ги и факта, че така злостно оплюват други автори.

 • докладвай

  Издава ви факта, че тутакси отговаряте на отрицателните мнения. Явно денонощно бдите и не откъсвате поглед от коментарите. Жал ми е за вас.

 • докладвай

  Ами прочети и си напиши нероднинското мнение, каквото и да е то. Аз тъкмо почвам книгата някъде съм към 70 стр и като я свърща ще си кажа мнението, а не така да хвърлям риторични въпроси в пространството

 • докладвай

  Има нещо много съмнително в това изобилие от възторжени отзиви. Дали пък не ги пишат близки и роднини на Златарева? Слава Богу, че все пак и някои други са си направили труда, та човек да се ориентира.

 • докладвай

  Няма такова нещо - вампири-таласъми!
  А времето е било такова, хората тогава са вярвали в тези неща. Времето е най-интересното в този роман.

 • докладвай

  Много похвали виждам и дори суперлативи, но самото заглавие отблъсква. Стига с тия вампири-таласъми танцуват по налъми!

 • докладвай

  Добре де, ама честно, наистина ли този роман е толкова добър?

 • докладвай

  Най-добрият български роман, писан някога.

 • докладвай

  Радостно е, че имаме авторка като Златарева, която пише с талант, с мъдрост, с любов и ни прави по-добри с всяка своя книга. Книгите на Господинов озлобяват, тези на Русков отвращават, и само Златарева е съхранила човешката топлинка, за да сгрее загрубелите ни сърца.

 • докладвай

  А пък наред с другите достойнства ми се ще да отбележа една прекрасна дреболийка - песента на трубадура. Очарователна!!!

 • докладвай

  Няма по-добра българска книга за последните 5-6 години... или поне аз не съм чела такава.

 • докладвай

  Купих си го в Созопол. На самото място да си го прочетеш особено през отпуската си е най-сладко! Пожелавам го на всеки.
  Николай

 • докладвай

  Галина Златарева - запомнете това име! Мислех, че Медальонът е недостижима книга за българските автори, но се оказа, че новата й книга е още по-добра от предишната!

 • докладвай

  Обаче опитай да съкратиш поне една страница! Няма пълнеж ей така за трупане на обем. Това прави стойността на една книга, а цената на корицата казва, че не е целта да се трупа печалба. Това последното го пиша за втория коментиращ Хронис. Кесия грошове наистина, а не милиони като господин Браун, който се прави вече по калъп романите. Сега си почиства калъпчето от отливането на Ад-чето и като си повъздъхне, ще сътвори някое Рай-че за него и ад-че за четене. А с романите на Златарева не е така.

 • докладвай

  и освен това е много евтина книжка - 464 стр струват само 12 лв!

 • докладвай

  Хубавата книга си е хубава, радостно е, че все повече хора влизат в книжарниците и питат за този уникален роман!

 • докладвай

  Филипова е много по-добра, успехът й е видим на всички равнища. Като е толкова добра Златарева, на колко езика е преведена?

 • докладвай

  Ха ха! И точно от Филипова ли да се учи? По принцип не оставям недочетена книга, колкото и да е тегава, но с Филипова не успях да спазя този си принцип. Капка кръв за вампира ми хареса, макар и не повече от Медальонът. Динамична е, задържа интереса.

 • докладвай

  Златарева да попрочете малко своите съвременнички Лора Лазар и Людмила Филипова, защото има дарба, но още много работи и убягват и не умее да задържи вниманието на читателя.

 • докладвай

  Възхитителна книга, просто НЕВЕРОЯТНА! Честно ви казвам, такава жива проза не съм чел от години, ще ме прощават знайните и незнайните наши и чужди автори, които съм минал за този период – това е несравнимо по-добро! Ето така се пише ИСТИНСКИ!

 • докладвай

  От този роман става страхотен тв сериал! Само да попадне в ръцете на способен режисьор!

 • докладвай

  Най-доброто от наш автор, което бих сложил до Умберто Еко (само че романът на Златарева е по-дълбок и многопластов) и Дан Браун (като книгата на Златарева е много по-четивна и интересна).

 • докладвай

  Внучката на Гриша Филипов на малкия пръст на Златарева не може да стъпи. Златарева е писателка, а не графоман. Няма излишни пари, които да пръска по телевизиите, където да се хили глупаво пред камерата и да плещи глупости на търкала. И най-важното - Златарева умее не само да пише, но и да мисли, което е наслада за интелигентния читател.

 • докладвай

  Да се сравняват филипиките на Филипова с този стегнат, интересен, логичен и диалогичен роман е меко казано лош вкус. Дали прочетохте романа, господин Котьо или само анотацията ви подразни? Този нестандартен подход към уж позната ни тема заслужава повече уважение.

 • докладвай

  Ликуй, народе, ето я и новата Людмила Филипова. Отвратително.

 • докладвай

  На приятелите си казах. Тук се обръщам към тези които не познавам. Тази книга не трябва да се пропуска! Просто съжалявам, че няма повече такива автори, не български, а въобще! трудно е и в световния поток от заглавия да се намерят свестни автори.

 • докладвай

  До "Кераца" по-долу! Напротив, проф. Пламен Павлов е прав, цялата реконструкция на турското нашествие е новаторска, базирана на най-нови научни трудове у нас и в чужбина. И друго, рецензентът е прав, че авторката има Булгаковски език и размах.

 • докладвай

  Взех си го уж за четиво през отпуската, а вече съм го преполовила. Не знам как да спра. Явно за плажа ще трябва да си търся друга книга ама каква ли? Този роман как пък не беше по-дълъг... Обаче това да му е кусура. Чакам следващия от Златарева!

 • докладвай

  Много ми беше интересен романа. Както от "Медальонът", така и от "Капка кръв за вампира" научих нови интересни факти по приятен и развлекателен начин. Горещо препоръчвам книгите и желая на госпожа Златарева здраве и успех.
  преди 55 минути · Харесвам

 • докладвай

  Това е книга за многократна употреба, за много прочити и размисли...
  Златарева не е долнопробен драскач, а истински творец, много по-велик от разни некадърни медийни любимци...

 • докладвай

  Да... днес вече е рядкост някой да каже, че щи препрочете някоя книга. Такива са еднодневки всичките. четеш и хвърляш. Само че тази не е еднодневка! Никак даже.

 • докладвай

  Романът е много увлекателен,извънредно правдиво написан и моите почитания на хора,смятащи,че имат такива задълбочени познания по история,че тя да донесе само "малко" нови знания при прочита на това внушително съвременно четиво,преплитащо една съвременна история паралелно с разкриването на древната й предистория,с която е неразривно свързана по един впечатляващ начин.Лично на мен много ми хареса романа като цяло,четеше се леко,неусетно,историческата част беше поднесена абсолютно смилаемо и интересно,което е противоположно на стандартните исторически романи,страдащи от скучно изложение и сухи факти.Книгата е супер и най-важното- бих я прочел отново и отново,което е показателно само по себе си.

 • докладвай

  Златарева отново е номер едно.

 • докладвай

  Двете части на "Медальонът" бяха прекрасни! Нямам търпение да прочета и тази. Галина Златарева е чудесен съвременен автор!

 • докладвай

  Стъпка нагоре!
  Харесвам, когато вторият роман на един автор не пада по долу от първия, а в някаква степен го надгражда. Когато не го повтаря, а е крачка в неочаквана посока.Чувствам се уважен като читател.

 • докладвай

  Изумителен роман. Голям пропуск, ако не сте го чели.

 • докладвай

  Каквото и да твърдят злите езици, това е най-добрата българска книга за последните 5 години!

 • докладвай

  http://Линкът е изтрит от администратор.
  Вижте това. Не може да ви остави безразлични.

 • докладвай

  Определено си заслужава, не е някоя шашмотевина!

 • докладвай

  това е едно историческо фентъзи и като такова е чудесно и смислено четиво. Ако не си падате по вампири, първо прочетете, пък после одобрявайте или неодоврявайте.

 • докладвай

  На мен много ми хареса, бих прочел и още от авторката,

 • докладвай

  Книгата е хубава, а злобните подмятания са плод на обикновена завист и злонамереност.

 • докладвай

  Това е страхотна книга! Нещо и весело и всъщност много сериозно. И сладко и горчиво. И исторически роман от най-добра категория и в някакъв смисъл фентъзи. А да не говорим че много лекичко промъква много актуалния тъкмо днес въпрос - като стават съдбовни събития в държавата ни и ние знаем до какво ще доведат‚ да се включим ли активно или да бъдем само наблюдатели. Препоръчвам новия роман на Галина Златарева на всеки!

 • докладвай

  Хронис Мусашис е прав - книгата е тромава и скучна.
  Прочетох я заради рецензията на проф. Пламен Павлов, че на страниците на романа е отразена правдиво обстановката на Балканите преди падането на България по турско робство. Исках да науча нещо ново и затова си я купих.
  Новото не се оказа толкова много!
  Но така и не разбрах защо е било нужно в обема на една книга да се вплетат едновременно два романа - исторически /за 14 век/ и за днешното време.
  Дори и заглавието е подвеждащо - то се отнася за съвременния роман, а не за историческия.
  Не съжалявам за парите, а за изгубеното време!

 • докладвай

  Скучна и тромава книга, пълна с баласт... Кесия грошове за авторката.

 • докладвай

  Златарева ми е любимата БГ авторка, тя знае как да пише увлекателно!

Кирилица:
Попълнете текста от картинката

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

 1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
 2. Написани само с главни букви
 3. Написани на латиница
 4. Съдържащи препратки към други сайтове.

За всякакви други въпроси или коментари моля изпращайте на service@helikon.bg