Квантова психология

Автор: Робърт Уилсън
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 3

Издател Дилок
Брой страници 208
Година на издаване 2001
Корици меки
Език български
Тегло 235 грама
Размери 21.5x14
ISBN 9549994066
Баркод 9549994066
Категории Психология. Направления и теории, Психология, Хуманитарни науки, Книги

Кой е Робърт Антон Уилсън?
Тимъти Лиъри е наречен "най-опасния мъж на планетата", Робърт Уилсън е един от най-добрите му приятели и съидейници, - него бихме могли да определим като един от най-умните и интересни хора на планетата. Той е романист, хуморист, драматург, поет, популяризатор на науката, преподавател и лектор - автор и съавтор на повече от тридесет книги, доктор по психология, отличен познавач на физиката и мистичните традиции - от дзен и йога до магия и херметизъм...
Робърт Уилсън е един от основателите на Института за изучаване на човешкото бъдеще. Директор е на обществото Прометей - група, която се интересува от постигане на безсмъртието със средствата на науката, също така е активен член на обществото 1-5, което си е поставило за цел да изстреля в орбита първия космически град.
Уилсън е бивш редактор на списание "Плейбой". Четенето на всяка една от неговите книги е удоволствие и упражнение по разширяване спектъра на съзнанието п човешките възможности.

от Администратор / дата: 13 фев 2014

За съжаление, изданието е с изчерпан тираж. На този етап не ни е предоставена информация от издателството относно предстоящо ретиражиране.

от Ванина / дата: 12 фев 2014

А кога ще я има?Искам да си я купя.

от Венцислав / дата: 12 яну 2012

+1 за преиздаване

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Робърт Антън Уилсън (на английски: Robert Anton Wilson; RAW; роден като Робърт Едуард Уилсън) е амeрикански есеист, романист, психонавт и мистик, философ, футуролог, оптимист, лектор, интернет ентусиаст и либертарианец, автор на много книги, статии, пиеси, стихове и шеги. Робърт Антън Уилсън е една от най-крупните фигури на контракултурата на Запад, а също така и един от най-отявлените психаделични пионери. По повод 60 годишнината от изобретяването на ЛСД, с присъщата си хумористична критика на механистично-материалистичното разбиране за света, Уилсън пише: "След първото ЛСД пътешествие, кучетата не само изглеждаха по-малко машини отпреди, но същото бе и с буболечките и дърветата, а и самото звездно небе. След моето стотно пътешествие, дори аз самият изглеждах по-малко като машина" . Робърт Уилсън, също известен и като чичо Боб (на английски: Uncle Bob) е опитен изследовател на възможностите за разширение и изменение на съзнанието. Това включва практиката на различни видове медитации, йога, дроги, психотерапии, тълкуване на сънища, магия и други. В книгите си той демонстрира енциклопедични познания на много окултни, езотерични и магични традиции, но въпреки това до самия си край на земята остава агностично настроен. Робърт Уилсън е и отявлен противник на всякакъв род догматизъм и често обект на неговите подигравки и атака са юдео-християнството, исляма, сциентологията и други институционализирани религии. Близък приятел на американския дисидент Тимоти Лири, Уилсън е силно повлиян от радикалните и иноваторски идеи на Вилхелм Райх, Филип Дик, Бъкминстър Фулър, Алистър Кроули, Джеймс Джойс, Монти Пайтън и други.