Белене. Сказание за концлагерна България

Автор: Стефан Бочев
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 4

Издател Фондация Комунитас
Брой страници 1024
Година на издаване 2003
Корици меки
Език български
Тегло 1203 грама
Размери 0x0
ISBN 9549013456
Баркод 9549013456
Категории Съвременна българска история, История на България, История, Книги

“Белене. Сказание за концлагерна България” /второ пълно издание/ е дълбоко и стойностно народопсихологическо изследване на българския дух от средата на 20 век. “Белене” на Стефан Бочев е нещо много повече от продължение на “Бит и душевност” на Иван Хаджийски за българите , сто години по-късно.

от Велков / дата: 03 фев 2015

Прекрасна книга. Трябва да бъде включена в програмата за средния курс. Няма грам ненавист към мъчителите си господин Бочев.

от Наско Станев / дата: 30 май 2012

Книгата е великолепна защото е написана от велик човек.

от Иван Пастухов / дата: 06 юли 2010

Това е книга, която трябва да бъде изучавана в училищата, за да даде възможност, както на всички други българи, така и на младото поколение да има съзнание за същността на българина. Книгата е написана без никаква омраза или чувство за малоценност спрямо тежкото минало на изстрадалия ни народ. Обратното - с много хумор и финес, с обич и разбиране, силен психологически усет и богата култура Стефан Бочев не без дистанция към събитията, в които сам е участник, ни дава едва ли не оптимизъм за възможно по-добро бъдеще.
Познавам лично автора, който ме учеше като малък заедно със сина си да карам ски. Разправяше ни библейски истории и никога не споменаваше за преживяното - вероятно, за да не ни утежнява съзнанието или пък, за да ни опази от това, което ни очакваше ако самите ние споделяхме помежду си. Времената бяха такива. Аз живея в Париж от 25 години, но съм готов да помогна за преиздаване на ттова единствено по рода си писание за обичаната от хора като нас България.

от Някой / дата: 28 май 2010

Чела съм само съкратеният текст на книгата от изданието от 90-та година.Книгата е невероятна-един разказ за скритата реалност и истинската действителност в"онези" времена,предопределили настящият духовен крах на съвременното общество.
Книгата трябва да бъде прочетена .Книгата е едно изобличение на изкуствено създадената Привидност за реалността.Изобличение на изкривената реалност...

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]