Регистрация Вход
Сръбско-български речник

Сръбско-български речник

  • 2.55 Рейтинг: общ рейтинг: 2.55 (569)
много слаба слаба добра много добра страхотна
Наличност: НЕ

Анотация: Настоящото издание има за цел да отрази съвременния сръбски език и да е максимално удобен за ползване. Речникът съдържа над 50 000 заглавни думи и така той става най-обемният от издадените досега в България сръбско-български речници. Съставен е сле ... прочети още

Хартиено издание

Цена:: 39.00 лв.
Купи

Анотация

Настоящото издание има за цел да отрази съвременния сръбски език и да е максимално удобен за ползване. Речникът съдържа над 50 000 заглавни думи и така той става най-обемният от издадените досега в България сръбско-български речници. Съставен е след изследване на публикувани вече лексикографски и лингвистични трудове, проследяване на езика на вестници, електронни медии, научни публикации и интервюта.
В речника не са включени хърватски думи. Пропуснати са доста остарели думи, особено турцизми. Включени са думи и изрази, задоволяващи нуждите на съвременния език, от областта на икономиката, правото, компютърната техника, архитектурата и др., без да бъдат пренебрегвани специализираните изрази от областта на историята и литературата.
Включен е немалък брой жаргонни думи и разговорни изрази, което облекчава ежедневното общуване.
Речникът може да бъде използван успешно и от сърби, изучаващи български език. За тяхно улеснение съкращенията са дадени и на сръбски.
Михаил Миков

изпрати мнениеМнения за книгата (0)

Кирилица:
Попълнете текста от картинката

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

За всякакви други въпроси или коментари моля изпращайте на service@helikon.bg