Практически корейски език. Средно ниво

Автор: Со Йънг Ким;Куон Джин Чой

4 мнения

Издател Изток-Запад
Брой страници 172
Година на издаване 2006
Корици меки
Тегло 288 грама
Размери 23.5x16.5
ISBN 9543212589
Баркод 9543212589
Категории Източни езици, Чужди езици: Помагала, речници, Книги

Хартиено издание

Наличност: НЕ
Доставка: не е в наличност

Цена: 8.00 лв.

Да научим корейски език!
Този учебник е специално предназначен за всички българи, желаещи да изучават корейски език в България. Одобрен е за програмата по корейски език в специалността "Кореистика" в СУ "Св. Климент Охридски". Неговата цел е в рамките на 120 учебни часа да се дадат по-дълбоки познания на студентите за съвременната корейска говорна и писмена практика, за да могат успешно да овладеят корейския език.

Увод
След откриването на специалността "Кореистика" в СУ "Св. Климент Охридски" през 1995 г., кореистиката в България се развива много бързо. Благодарение на добрите взаимоотношения между Корея и България интересът към корейския език нараства забележимо в последните години.
Българският език е твърде различен от корейския от граматическа и прагматична гледна точка и затова студентите, изучаващи корейски език в България, срещат доста затруднения. Те предимно използват различни учебници, издадени в Корея, тъй като в България досега е издаден само един учебник по корейски език. Тези учебници обаче са предназначени за чуждестранни студенти, които знаят английски език и учат корейски в самата Корея. За българските студенти е необходим учебник, който е съобразен със спецификата на българския език, за да може да се постигнат по-добри резултати в овладяването на корейския език.
Този учебник е специално предназначен за български студенти, изучаващи корейски език в България. Той е съобразен с програмата по корейски език в специалността "Кореистика" в СУ "Св. Климент Охридски". Неговата цел с в рамките на 120 учебни часа да се дадат по-дълбоки познания на студентите за съвременната корейска говорна и писмена практика, за да могат успешно да овладеят корейския език.
При създаването на този учебник авторите са обобщили дългогодишния си богат опит, плод на който са различни разработки и доклади по сравнителна граматика на двата езика.
Предлаганият учебник по практически корейски език за напреднали съдържа 20 урока, всеки от които се състои от основен диалог, граматика, упражнения и четива. Повечето от темите на четивата са свързани с българската култура, която студентите познават и по този начин е по-лесно възприемането на съдържанието на текстовете. Обяснението на граматическите структури е на български език и в него са описани типичните за корейската граматика модели. В края на учебника са приложени отговорите на упражненията и преводите на диалога които подпомагат обучаемите да работят самостоятелно.
Особена благодарност авторите изказват на проф. Юн Хи Уон, която считат за свой учител, а за оказаната помощ при изработването на учебника благодарят на Яница Иванова - асистент по Кореистика в Софийския университет, на Деляна Недева - студентка по Кореистика.
от авторите

от Гергана Стоилова / дата: 04 ное 2012

Искам да попитам кога ще има наличност от тази книга.С радост ще я купя,защото вече приключвам с първата част....та се питам кога ще мога да купя и тази.Доколкото разбирам това е второ ниво.Интересуват ме също и речници по-корейски език.
Благодаря.

от Мери / дата: 21 мар 2010

Не е задължително да знаеш корейски,а аи аз искам да попитам книгата кога ще е в наличност и има ли въобще тираж?

от Таня / дата: 29 ное 2009

Аз искам да попитам,за да учиш по този учебник трябва ли да знаеш корейски предварително

от Пепина / дата: 22 ное 2009

ИСКАМ ДА ПОПИТАМ КОГА ЩЕ ИМА НАЛИЧНОСТ ОТ ТАЗИ КНИГА .
ИСКАМ ДА Я ДАКУПЯ. БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ОТДЕЛЕНОТО ВРЕМЕ.
С УВАЖЕНИЕ ПЕПИНА.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg