Регистрация Вход
Практически корейски език. Средно ниво

Практически корейски език. Средно ниво

 • 2.76 Рейтинг: общ рейтинг: 2.76 (513)
много слаба слаба добра много добра страхотна
Наличност: НЕ

Анотация: Да научим корейски език!
Този учебник е специално предназначен за всички българи, желаещи да изучават корейски език в България. Одобрен е за програмата по корейски език в специалността "Кореистика" в СУ "Св. Климент Охридски". Неговата цел е в рамк ... прочети още

Хартиено издание

Цена:: 8.00 лв.
Купи

Анотация

Да научим корейски език!
Този учебник е специално предназначен за всички българи, желаещи да изучават корейски език в България. Одобрен е за програмата по корейски език в специалността "Кореистика" в СУ "Св. Климент Охридски". Неговата цел е в рамките на 120 учебни часа да се дадат по-дълбоки познания на студентите за съвременната корейска говорна и писмена практика, за да могат успешно да овладеят корейския език.

Увод
След откриването на специалността "Кореистика" в СУ "Св. Климент Охридски" през 1995 г., кореистиката в България се развива много бързо. Благодарение на добрите взаимоотношения между Корея и България интересът към корейския език нараства забележимо в последните години.
Българският език е твърде различен от корейския от граматическа и прагматична гледна точка и затова студентите, изучаващи корейски език в България, срещат доста затруднения. Те предимно използват различни учебници, издадени в Корея, тъй като в България досега е издаден само един учебник по корейски език. Тези учебници обаче са предназначени за чуждестранни студенти, които знаят английски език и учат корейски в самата Корея. За българските студенти е необходим учебник, който е съобразен със спецификата на българския език, за да може да се постигнат по-добри резултати в овладяването на корейския език.
Този учебник е специално предназначен за български студенти, изучаващи корейски език в България. Той е съобразен с програмата по корейски език в специалността "Кореистика" в СУ "Св. Климент Охридски". Неговата цел с в рамките на 120 учебни часа да се дадат по-дълбоки познания на студентите за съвременната корейска говорна и писмена практика, за да могат успешно да овладеят корейския език.
При създаването на този учебник авторите са обобщили дългогодишния си богат опит, плод на който са различни разработки и доклади по сравнителна граматика на двата езика.
Предлаганият учебник по практически корейски език за напреднали съдържа 20 урока, всеки от които се състои от основен диалог, граматика, упражнения и четива. Повечето от темите на четивата са свързани с българската култура, която студентите познават и по този начин е по-лесно възприемането на съдържанието на текстовете. Обяснението на граматическите структури е на български език и в него са описани типичните за корейската граматика модели. В края на учебника са приложени отговорите на упражненията и преводите на диалога които подпомагат обучаемите да работят самостоятелно.
Особена благодарност авторите изказват на проф. Юн Хи Уон, която считат за свой учител, а за оказаната помощ при изработването на учебника благодарят на Яница Иванова - асистент по Кореистика в Софийския университет, на Деляна Недева - студентка по Кореистика.
от авторите
 • Мнения за книгата (4)
 • Издател: Изток-Запад
 • Година на издаване: 2006
 • Брой на страници: 172
 • Корици: меки
 • Тегло: 288 грама
 • Размери: 23.5x16.5
 • ISBN: 9543212589
 • Баркод: 1124207000003

изпрати мнениеМнения за книгата (4)

Подреди по:
 • докладвай

  Искам да попитам кога ще има наличност от тази книга.С радост ще я купя,защото вече приключвам с първата част....та се питам кога ще мога да купя и тази.Доколкото разбирам това е второ ниво.Интересуват ме също и речници по-корейски език.
  Благодаря.

 • докладвай

  Не е задължително да знаеш корейски,а аи аз искам да попитам книгата кога ще е в наличност и има ли въобще тираж?

 • докладвай

  Аз искам да попитам,за да учиш по този учебник трябва ли да знаеш корейски предварително

 • докладвай

  ИСКАМ ДА ПОПИТАМ КОГА ЩЕ ИМА НАЛИЧНОСТ ОТ ТАЗИ КНИГА .
  ИСКАМ ДА Я ДАКУПЯ. БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ОТДЕЛЕНОТО ВРЕМЕ.
  С УВАЖЕНИЕ ПЕПИНА.

Кирилица:
Попълнете текста от картинката

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

 1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
 2. Написани само с главни букви
 3. Написани на латиница
 4. Съдържащи препратки към други сайтове.

За всякакви други въпроси или коментари моля изпращайте на service@helikon.bg