Регистрация Вход

Да прецакаш дявола

 • 3.24 Рейтинг: общ рейтинг: 3.24 (418)
много слаба слаба добра много добра страхотна
Наличност: ДА Доставка: 3 дни

Анотация: Непубликувана досега книга на прочутия Наполеон Хил, останала скрита повече от 70 години, която излиза за пръв път в САЩ през юни 2011 г. и в България – през декември 2011 г.

Наполеон Хил e познат на милиони хора като автор на книгата „Мисли и забогатяв ... прочети още

Хартиено издание

Цена:: 14.95 лв.

Анотация

Непубликувана досега книга на прочутия Наполеон Хил, останала скрита повече от 70 години, която излиза за пръв път в САЩ през юни 2011 г. и в България – през декември 2011 г.

Наполеон Хил e познат на милиони хора като автор на книгата „Мисли и забогатявай” – най-продаваната книга за самоусъвършенстване в света. Малко след излизането й, през 1938 г., той пише „Да прецакаш Дявола”. Ръкописът на новата книга съдържа изпълнено с изключителни прозрения за човешката природа интервю с Дявола. Смятана за твърде скандална и противоречива от семейството на автора, книгата така и не вижда бял свят и остава скрита.
Сега, повече от 70 години след написването й, тя най-накрая намира пътя към своите читатели благодарение на фондация „Наполеон Хил” и редакцията и коментарите на Шарън Лехтър – съавтор на книгата „Богат татко, беден татко”.

„Да прецакаш Дявола”, по думите на самия Хил, дава на човек ключа към затвора, в който той сам се е поставил. Основната й ценност е, че тя очертава разликата между човека, който се носи по течението на живота без цел и посока, и онзи, който използва най-ценния си ресурс – своя ум, за да управлява живота си и да постига целите си. Както бизнес консултантът Брайън Трейси правилно отбелязва, ако „Мисли и забогатявай“ е картата по пътя към успеха, то „Да прецакаш Дявола“ ще помогне на хората да се освободят от бариерите, които вероятно им пречат да постигнат този успех.
Наполеон Хил е човек, който знае как да накара другите да се замислят. Затова той веднага ни въвлича в приключението – превежда ни през своя собствен живот и споделя за два повратни момента в него. Това са периоди на личностни кризи, объркване и безпътица, оказали се впоследствие решаващи за неговите бъдещи успехи, тъй като илюстрират неизменен житейски принцип:

„Причината за успеха не е нещо отделно и външно от самия човек. Тя е сила, толкова неуловима, че повечето хора не я различават; сила, която спокойно може да бъде наречена „другото ни Аз“. Забележителното е, че тази сила се проявява и става видима много рядко – само при изключителни обстоятелства, когато хората са били принудени – след преживяване на голяма беда или временен провал – да променят нагласите си и да мислят по начин, който да им помогне да излязат от затруднено положение”.

Тези идеи разкриват една друга част от същността на Наполеон Хил. Въпреки че е основно познат като „създател на милионери”, книгата му „Да прецакаш Дявола” е не само наръчник за постигане на успех; тя ни предоставя пътните знаци към решаването на житейски проблеми и преодоляване на сериозни кризи. В нея той говори за връзката между благосъстоянието и духовното пробуждане, за това, че успехът е пряко следствие от способността на човек да слуша вътрешния си глас, да превръща временния провал в крайна победа и да акумулира мъдрост, преодолявайки препятствията.
Дяволът е основният персонаж във втората част на книгата. Дяволът е вечният символ на злото, онази негативна енергия, която живее в човешките умове и пречи на хората да осъществят мечтите си. Сега, по някакъв необикновен начин, той сякаш е поставен на свидетелска скамейка в съд и е принуден да разкрие своя пълен арсенал от „номера” и машинации. В интервюто с него Дяволът описва в детайли всички онези фактори, чрез които ние, хората, възпрепятстваме собственото си щастие – страхове, негативни мисли, вредни навици, склонност към мързел, отлагане и отчаяние, и разкрива как те могат да бъдат преодолени.
Десетилетия преди да се заговори за Закона за привличането, „Тайната” и силата на намерението Наполеон Хил описва Закона за хипнотичния ритъм – принцип, който взима доминиращите мисли и желания в човешкия ум и ги материализира. Този закон, казва Дяволът, може да се използва за негативни или за позитивни цели, а изборът е в ръцете (и в ума!) на всеки човек.
Пророкативна и вдъхновяваща, книгата „Да прецакаш Дявола” се появява сякаш в точния момент, за да ни помогне да преодолеем ограниченията си и да намерим решение на трудностите в едно време на несигурност и тревожност. Самият Хил е писал книгата в периода на Голямата депресия, когато много хора са се чувствали като в капан, обезверени и лишени от възможности. Тези години напомнят много настоящето време на икономическа криза, затова съветите и изводите на Хил са напълно приложими и днес.
ключови думи: , , ,

Ревюта

„Да прецакаш дявола” е написана около 40-те години на миналия век, но не вижда бял свят до днес, защото е смятана за скандална и противоречива.

Това е книга, която може да помогне на човек да се освободи от бариерите, които  пречат за постигане на успех, от навиците и нагласите, възпрепятстващи за постигане на щастие и просперитет.

Тя е вдъхновяваща и може да помогне на изпадналите в състояние на летаргия и негативно мислене да обърнат посоката и да тръгнат по нов, успешен път към по светло и по-добро бъдеще.

 Прочитайки книгата, човек ще се научи да управлява страховете си, а не да има позволява те да го управляват.  Да осъзнае, че има сила да материализира желанията на подсъзнанието си, да  намери свободата, за която копнее душата.

Павлина Тодорова, Хеликон Шумен
 • Мнения за книгата (18)
 • Издател: AMG Publishing
 • Преводач: Силвия Пешева
 • Година на издаване: 2016
 • Брой на страници: 272
 • Корици: меки
 • Език: български
 • Тегло: 362 грама
 • Размери: 21x14
 • ISBN: 9789549696370
 • Баркод: 9789549696370

изпрати мнениеМнения за книгата (18)

Подреди по:
 • докладвай

  Да, не е лоша. Малко идва повече на края, но като цяло е интересна.

 • докладвай

  Уникална Книга! :) Не се колебайте да я прочетете. Преди няколко дни бях на Коледния базар в НДК и купих няколко броя за подаръци на мои приятели. Бях изненадан как други хора минаваха, поглеждаха книгата, колебаеха се и в крайна сметка не си я взимаха. Забелязах, че така правеха много хора и с други книги на Наполеон Хил. И ми стана тъжно за тези хора, защото се разминаха с голяма промяна в живота си. Разминаха се с книги, които могат да им покажат как да получат всичко, което пожелаят от живота. А относно хората с негативни коментари и оценки тук, мога само да кажа, че за тях ми е още по-тъжно, защото явно "Дявола ги е прецакал". Прочетете тази книга и вие "прецакайте Дявола!" :)

 • докладвай

  Много смешни хорица, все всичко знаят всичко са чували, семпло и банално им било и често са разорени, често тия са хората които нищичко не са направили в живота си, но обясняват това как не става онова не става и тн. НО иначе те знаят всичко за всичко най-вече от жълтите вестници. Ако четеш този коментар, не им вярвай, те са жалки малки хора, мързели ви са до краен предел и много биха се зарадвали да убедят и теб да станеш като тях, защото така ще получат поредното извинение за неуспешния си живот. Не вярвай на никой и на нищо и не спирай да вървиш напред за нищо на света!

 • докладвай

  Дори и тази книга не може да ви помогне , като гледам повечето коментари.

 • докладвай

  Страхотна книга! Кара ме да се замисля дали дори не е истинско това интервю!
  Безсмъртен Наполен Хил!

 • докладвай

  Как може някой НОРМАЛЕН човек да чете интервю с дявола? Тази книга е написана от болен мозък... за мен тя е пародия на здравия разум.
  Виждам, че много читатели са приели интервюто на Наполеон Хил с ДЯВОЛА за нещо страхотно?!?!? Кой е луд? Мисля, че не е само авторът на книгата...

 • докладвай

  Страхотна книга. Този човек е бил гений... толкова напред за времето си и толкова дълбоко вникнал в психологията на масите!

 • докладвай

  Името на книгата трябваше да е "Другото ми Аз". Ужасно банален автор, радвам се че не съм дала пари за този боклук, с които просто щях да подпомогна фондацията им! Как може да няма пари за коледна елха, а след 3 месеца да си купи колеж, при това изобщо не е описано от къде ги е спечелил тези пари ? Общо взето 1000 думи на страница без покритие... Търговията с книгите за самоусъвършенстване е най-надеждния начин за водене на статистика за балъци. Написваш някакви напудрени глупости, лепваш и лъскаво име и я пускаш на пазара на приличната цена примерно 15 лв. за да може всеки балък да се сдобие, и ето ти първия милион!!!!!

 • докладвай

  Книгата е супер

 • докладвай

  Слушах аудио копие на книгата и мога да кажа , че за мен е страхотна , който му е харесала , го съветвам да прочете и "Мисли и забогатявай" в нея има още по-конкретни методи , които да ви осигурят нещата които желаете от живота си .:)

 • докладвай

  Гениална книга, велик автор! Станах милионер, съблюдавайки съветите му. Работи, дори и за България - прочетете я и ще се уверите в това!

 • докладвай

  Имам проблем с намирането на книгата ако имате представа как мога да се сдобия с книгата моля пишете
  Благодаря предварително

 • докладвай

  Страхотна е! Една от любимите ми. Промени тотално разбирането ми на думата ВЯРА. Коментарите на Шарън могат съвсем спокойно да не се четат.

 • докладвай

  Книгата има дълбок смисъл. За да се ОСЪЗНАЕ е добре преди това да си запознат с такъв вид литература.

 • докладвай

  Броят на изразите "по течението" и "хипнотичен ритъм" се повтарят около 32483785345 пъти, т.е. на всяка страница...това е толкова досадно и изнервящо. Допаднаха ми някои мисли на автора, насочени към лайфстайла, но обобщеното ми мнение е, че книгата съдържа твърде стандартни и семпли разсъждения. Не успя да ме вдъхнови. Много се учудих на ентусиазираните думи на Шарън Лехтър - преувеличава в опитите си да възвеличи автора.

 • докладвай

  можеби най добрата книга на ХИЛ!!!

 • докладвай

  Голям автор!

 • докладвай

  Уникална !

Кирилица:
Попълнете текста от картинката

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

 1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
 2. Написани само с главни букви
 3. Написани на латиница
 4. Съдържащи препратки към други сайтове.

За всякакви други въпроси или коментари моля изпращайте на service@helikon.bg