Регистрация Вход

Ти си това

 • 3.69 Рейтинг: общ рейтинг: 3.69 (188)
много слаба слаба добра много добра страхотна
Наличност: ДА Доставка: 3 дни

Анотация: Преди години с мен се случиха много странни неща, които не можех да си обясня. Но не това бе лошото, а фактът, че нямаше никой около мен, който да ми обясни какво точно съм преживял. Затова реших до истината да стигна сам.
Този импулс ме въвлече в чете ... прочети още

Хартиено издание

Цена:: 20.00 лв.

Анотация

Преди години с мен се случиха много странни неща, които не можех да си обясня. Но не това бе лошото, а фактът, че нямаше никой около мен, който да ми обясни какво точно съм преживял. Затова реших до истината да стигна сам.
Този импулс ме въвлече в четенето на езотерична и духовна литература.
Паралелно със запознаването, с разбирането на различни философски течения развивах определени дарби, за които не подозирах, че съществуват в мен. Натрупаното познание прилагах в ежедневието за лечение на хората. Резултатите бяха смайващи, но лично мен не ме удовлетворяваше наблюдението, че дадена болест изчезваше – въпросът, на който исках да си отговоря, беше: „Кое е в основата на нарушения баланс в човешката природа?“. Как да достигна до причините за този нарушен баланс, а и, разбира се, до самата болест, която е следствие на това?
С течение на времето разбрах, че знанието е просто вид информация, докато познанието е нещо много по-различно, по-дълбоко. Ако един човек знае как се изработва музикален инструмент, това не означава, че може да свири на него, още по-малко, че умее да композира. Същото е и със знанието. Ако имаш информация за дадена енергийна структура, това не означава, че можеш да я прилагаш в ежедневието или пък да видиш „композирането“ й върху човешкия организъм.
Всичко, което съм постигнал като познание, съм проверявал в практиката си и ако определена болест не се излекуваше от тялото, това означаваше, че нещо не съм разбрал от даден тип учение. И обратно, ако болестта изчезнеше, разбирах, че правилно съм възприел и приложил определено познание. Именно това ме водеше напред и проумях, че за да осъзная цялото, трябва първо да разбера древните философии – и едва тогава, върху тази духовна основа, развивах концепции, които прилагах в ежедневието, при общуването си с хората.
Свами Рама казва: Единственият източник на познание е прекият опит. Вярвам, че всеки човек търси свой път към истината. Според мен за да достигнем до нея, по-ценно от личния опит няма.
„Ти си Това“ е израз от учението чхандогя упанишад, с което мъдрецът Уддалака Аруни обяснява одухотворената същност, която присъства във всичко съществуващо. В духовен аспект, според мъдреца, изречението утвърждава идентичността на душата с Бог.
В тази книга представям начина, по който възприех част от Ведите. Използвал съм и друга литература с една-единствена цел – да обобщя древните истини в едно. И това „едно“ е нещото, което според мен си струва да бъде разбрано.
За написването на „Ти си това“ използвах трудовете на Рама Прасад, Кришнамурти, С.Радхекришн, Артър Авалон, Мадхава Видяраня, както и много други автори. Ако тази книга ви помогне да намерите своя път към истината, това би бил най-големият дар за мен.
Р. Чорбаджийски
 • Мнения за книгата (50)
 • Издател: Кибеа
 • Година на издаване: 2014
 • Брой на страници: 652
 • Корици: твърди
 • Език: български
 • Тегло: 876 грама
 • Размери: 15x20.5
 • ISBN: 9789544746490
 • Баркод: 9789544746490

изпрати мнениеМнения за книгата (50)

Подреди по:
 • докладвай

  Трудна книга. Няма две мнения. Само за ентусиасти.

 • докладвай

  Мнението ми след прочита на тази книга е че в нея се говори за нещо много голямо за мен. Не мисля че проумях мащабите но определено това ще една от малкото книги които със сигурност ще препрочета още няколко пъти. Много ме грабна.

 • докладвай

  Кон да ме беше ритнал нямаше така да зяпам както от прочетеното. Сууупер е книгата.
  Марияне цената няма значение. Защото такива книги и за 200 лв да ги предлагат това което е вътре няма как да се оцени. Мога само едно да кажа поклон и благодарност на автора. поднесъл ни е безцено инфо за съзнанието и така словестно шамаросва йогите и гурувците че ще им държи хилядолетна влага у врата.
  Коментарът е редактиран от администратор.

 • докладвай

  Румен от Ямбол обяснява как работи цялото мироздание и то на наистина разбираем език на цена от 20 лв... ХАХАХАХАХАХАХАХА

 • докладвай

  Претенциозна книга, прекалено много клишета и локуми събрани на едно място !

 • докладвай

  Прекрасна книга!

 • докладвай

  Впечатляваща книга. Разтърси ме.
  Благодаря на Хеликон за нея.

 • докладвай

  Румене спрете да си пишете сам коментарите !

 • докладвай

  Вече няколко пъти препрочитам трилогията "Ти си това" и всеки път разбирам, че нищо не съм разбрал. Не мога да си го обясня това. Сякаш някаква магия има.......................

 • докладвай

  Книгата поднася ново познание за човека,неговите възможности и ролята му на Земята.Написана е увлекателно и убедително.Всички твърдения на г-н Румен Чорбаджийски са на базата на лични изследвания и преживявания ,които убедително доказват неговата теза.Авторът заслужава да бъде награден за смелостта и упорството и приноса,който прави в областта на духовните учения. Изключително изследване

 • докладвай

  Прочетох я и много ми хареса. Има много неща които не разбрах но явно не съм дорасла. Като цяло съм много впечатлена.

 • докладвай

  Тази книга е за духовно търсещите, за тези, които смятат, че в живота има по-голям смисъл от това да оставиш поколение тук на Земята или просто да си изживееш съдбата, но ВНИМАВАЙТЕ! Тази книга ще обърне всичките ви познания, опит, мироглед......всичко.... с главата надолу :) Горещо препоръчвам за хора със силни сърца и здрав дух ;) Събудете се, БЪЛГАРИ!!!

 • докладвай

  Да бе, ще го проумее на кукуво лято. Човечеството така го е закъсало че не виждам повече накъде.

 • докладвай

  Да си призная и на мен книгата ми се стори доста сложна, но не се отказах и продължих да чета. Радвам се,че го направих, защото се оказа голяма находка...направо съм изумен от информацията тук!!! Мога смело да кажа, че тази книга е всичко, от което човечеството се нуждае на този етап на развитие...ДАНО ГО ПРОУМЕЕ!!!

 • докладвай

  35 изказване беше това,от което имах нужда.Конкретно мнение, много съдържателно и насочващо "мдаааа".Браво! Все в тоя дух да се учим да си пишем коментарите!

 • докладвай

  Мдаааа, интересно четиво. и то много.

 • докладвай

  Аз да съм находка?! :)
  Приятел , бъркаш ме с някой друг.

 • докладвай

  Митев, Митев...ти още малко и ще изкараш, че умните люде, дето били създадени за специали пера, са на изчезване. Трябва да проверя дали вече не фигурират в червената книга за застрашени видове. Ако е така, ти си истинска находка.Ами че аз започвам да се гордея с теб.

 • докладвай

  Талантливото перо си е талантливо перо, но требе акъл за да се разберат някой неща.
  Има талантливи пера за глупави люде, а други пера за умни. И кои от двата типа хора са повече в света - ами глупавите. Значи такива като Хусейни пишат за тях и затова се изчерпват.
  Извода си го направи сам. :)

 • докладвай

  За стигане на хубавата книга до читателя не е важен пътя- дали електронен, дали по поръчка. Хубавото си е хубаво и само си пробива път, дори и без задължителната реклама. Я погледнете книгите на един Хусейни например, съвсем скромна реклама при издаване на първата книга, и останалите му книги стигат до читателя преди всичко по електронен път, търсени и предпочитани. Но да не забравяме-излезли изпод талантливо перо.Извода си е ваш и никак не е трудно да стигнете до него, щом една книга си остава в наличност.

 • докладвай

  Тази книга не е за мен. Прочетох я и ми се образуваха комплекси, че съм тъп. Сложна материя е това, описана във време в сложна икономическа и политическа ситуация.

 • докладвай

  Не разбирам защо отделните книжарници на Хеликон ще си имат своя различна политика на предлагане на книги. В Хеликон има стотици книги от които на рафтовете има по няколко екземпляра, но от "ТИ СИ ТОВА" няма налични, само с поръчка. Преди месец се прибирах от Несебър, отидох до Хеликон Бургас обиколих цялата книжарница рафт по рафт, нямаше наличен екземпляр от "ТИ СИ ТОВА", продавачката ми отговори, че ако си поръчам ще ми доставят. Не знам дали Кибея знаят за тази странна търговска политика на Хеликон ... ако си поръчаш доставят! Значи ако си любител на подобна литература трябва да се осведомиш за книгата от друго място, от приятели, от интернет , но не и от рафтовете на големите книжарници Хеликон. Твърде странна политика. В моя случай купих книгите директно от търговския отдел на Кибея, но аз вече знаех за книгата... А тези които не знаят? Във всеки случай няма да могат да се информират от Хеликон...

 • докладвай

  Аз ще накарам мои приятели да проверят дали книгата е налична в Хеликон и ще ви пиша

 • докладвай

  В Бургас книгата също я няма. Търсих я преди няколко дни и липсваше на рафтовете. Попитах една от служителките и тя ми отговори, че книгата много се търси, но я няма налична, трябва да си я поръчам. Дори ми каза, че имат поръчана една бройка и ако искам да поръчат и за мен. Аз и казах,че е странно толкова търсена книга да не е налична, а да се налага да чакам четири дни доставка. Излязох от Хеликон и отидох до "Нова епоха" и си купих три книги, без да чакам, защото толкова ми трябваха. Хеликон загубиха 60 лв. от това. Така не се продават книги!!!

 • докладвай

  Ами не съм съгласен, Админе. Ей сега идвам от Сливен и специално отидох до Хеликон за да видя има ли я или не. Ами няма я, Админе. Иначе продвача ми каза, че мога да си я поръчам но на рафтовете я нямаше.
  Искаше ми се да взема да купя две книги и да ги подаря довечера но уви............ Май някой не си гледа работата. :)

 • докладвай

  Книгата е налична в системата на Хеликон - можете да направите както он-лайн поръчка за нея, така и да закупите на място в книжарници Хеликон. Имайки предвид динамичното изражение на наличността и спецификата й във всяка книжарница Хеликон, има обективно основание да е изчерпана в конкретния момент на вашето търсене. Моля, всички запитвания за наличност да насочвате към service@helikon.bg или да проверите чрез тел.02/460 40 81, 80, както и чрез контактите на предпочитаната от вас книжарница Хеликон. Очакваме ви!

 • докладвай

  Е как така я няма?!....................
  Аааа искаш да кажеш, че я няма в книжарницата редом до другите книги. Тоест ако отида сега в "Хеликон" не мога веднага да си я купя и затова трябва да си я поръчам и да чакам няколко дни. Че защо да чакам няколко дни след като мога от друга книжарница веднага да си я купя??? Някой от сектор "Продажби" май нищо не разбира от търговия :))))))))
  И защо тази книга я няма в книжарницата на Хеликон някой знае ли? В края на май я имаше със сигурност. Бях си в България и лично съм си купил четири книги от "Хеликон".

 • докладвай

  Днес я търсих за да я купя на една приятелка, но за съжаление я няма в Хеликон...не ми се чака с поръчка. Защо не вземат да си я заредят в книжарницата, след като са разпространители? Книгата е много важна за всеки тръгнал по духовния път.

 • докладвай

  Много се извинявам...но тази книга обърнах книжарниците за да я намеря? Пише, че Хеликон я разпространяват, а я няма никъде! От къде мога да си я купя?

 • докладвай

  Коментарът е изтрит от администратор.

 • докладвай

  Мдааа, попчетата и разните му гуровци яко го загазват. Защото един човек като го накараш да мисли същите субекти автоматично изчезват от живота му.
  Тогава остава само "Ти" с онова насреща му "Това".

 • докладвай

  Книгата е много добра но не е за всеки читател. Поздрави на автора.

 • докладвай

  Едва ли думите ще ми стигнат за да обхвана цялата духовна картина която книгата ми даде. Много съм впечатлен.

 • докладвай

  В началото бях скептичен към книгата но след като я прочетох разбрах, че трябва поне още три пъти да я прочета.
  Дано след това разбера големите истини които има в нея.

 • докладвай

  Потресена съм от информацията. Работя в Германия и тук с мои колеги много обсъждаме практиките и въобще всичко от книгата. Това е книга бестселър и от сърце се радваме, че авторът е българин. Поздрави и на ИК Кибеа за прекрасната визия на книгата.

 • докладвай

  Какво е човекът и за какво живее - същество, еволюирало от маймуната, чиято цел е ядене, пиене и лев в джоба? Или пък духовно същество, временно обитаващо това материално тяло, планета и епоха с определена цел...

  Какво се случва след смъртта - поп ни опява и айде към градината на Адам и Ева или към тризъбеца и врящия казан? Или има НЕЩО друго, нещо МНОГО по-необятно и грандиозно...

  Дали пък матрицата е не само в трилогията Матрицата?

  Аристотел е казал, че известното е известно на малцина.
  Е, тази книга е за малцина!
  Добре дошли у дома, Атмани!!!

 • докладвай

  Георги Илиев Стойнев:
  "мнението е продукт на лъжливото его обсебило човешкият ум"

  Е таз хубава. :) Значи когато жена ми приготви хубава мусака и й кажа, че яденето е супер, излиза, че това мое мнение е продукт на лъжливото ми его?!?!
  Брей... :)))))))))))

 • докладвай

  Мнението не е равнозначно на знанието,то е отношение към не съществуващото. Тъй че мнението е продукт на лъжливото его обсебило човешкият ум. Вие господа искате в този случай нещо което е лишено от всякаква стойност!!! Не ви разбирам!!!

 • докладвай

  Невероятна книга!!! На по-висок глас може да се каже всичко което е включено в трилогията " Ти си това" , но по-ясно не може да се обясни! Пожелавам успех на всички тръгнали по Пътя......

 • докладвай

  Е няма такава книга.
  Поздрави на всички.

 • докладвай

  Невероятно четиво! От години съм по Пътя на Познанието, отворен отново от Румен и съм изключително щастлив, че книгата излезе и в такъв формат! Новата редакция, твърдите корици, гланцираната хартия, допринасят, за едно изключително многомерно изживяване.
  Благодаря от сърце на автора и пожелавам успех на всички, докосващи се до магистралния Път към Себе си!

 • докладвай

  научих много за света и за себе си

  благодаря ви кибеа

  Вие ме направихте по-уверен и по-щастлив персон

 • докладвай

  Признавам си, в началото книгата не ми беше лесна за разбиране, но не се отказах и се радвам, че не го направих, защото в един момент осъзнах какво се крие в нея. Всъщност разбрах, че досега съм живял в заблуда... Благодаря на автора,че е споделил това безценно знание, което може да ни освободи от оковите, които носим вече векове наред.

 • докладвай

  Не съм предполагал че може да се напише такава книга. Благодаря на автора и на издателство Кибея.
  Успех на всички по пътя към себе си. Аз намерих моя път.

 • докладвай

  Невероятна книга!!! Препоръчвам я на всеки, търсещ истината и живота...

 • докладвай

  Това е знанието, което съм търсила през целия си живот! Дано читателите осъзнаят каква ценна информация се съдържа в тази книга! Тук е цялата истина! Горещо я препоръчвам на всеки търсещ себе си!

 • докладвай

  Шедьовър написан в тежко време
  Но пак ще намери своята публика защото е Шедьовър.

 • докладвай

  Запознат съм с книгите от Форума Ти си това. Много е полезно, че трите книгите най -после излязоха обединени в тази луксозна трилогия, печата е на много високо ниво. За мен най-точния отговор на въпроса - Какво всъщност е човек? се съдържа в тази книга. Аз също я препоръчвам на всички търсещи знание-познание-разбиране.

 • докладвай

  Уха. Книгата е трепач. Горещо я препоръчвам на всеки.
  Който я прочете кръвта му вода ще стане.

 • докладвай

  Книгата е невероятна. Добре, че излезе най- накрая... Препоръчвам я на всички търсещи.... Там е всичко, което ме интересува от години.
  Направо не мога да повярвам, че най- накрая НАМЕРИХ!!!!

Кирилица:
Попълнете текста от картинката

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

 1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
 2. Написани само с главни букви
 3. Написани на латиница
 4. Съдържащи препратки към други сайтове.

За всякакви други въпроси или коментари моля изпращайте на service@helikon.bg