Ти си това

Автор: Румен Чорбаджийски

51 мнения

Издател Кибеа
Брой страници 652
Година на издаване 2014
Корици твърди
Език български
Тегло 874 грама
Размери 15x20.5
ISBN 9789544746490
Баркод 9789544746490
Категории Самопознание и самопомощ, Приложна психология, Книги

Хартиено издание

Наличност: ДА
Доставка: 3 дни

Цена: 20.00 лв.

Преди години с мен се случиха много странни неща, които не можех да си обясня. Но не това бе лошото, а фактът, че нямаше никой около мен, който да ми обясни какво точно съм преживял. Затова реших до истината да стигна сам.
Този импулс ме въвлече в четенето на езотерична и духовна литература.
Паралелно със запознаването, с разбирането на различни философски течения развивах определени дарби, за които не подозирах, че съществуват в мен. Натрупаното познание прилагах в ежедневието за лечение на хората. Резултатите бяха смайващи, но лично мен не ме удовлетворяваше наблюдението, че дадена болест изчезваше – въпросът, на който исках да си отговоря, беше: „Кое е в основата на нарушения баланс в човешката природа?“. Как да достигна до причините за този нарушен баланс, а и, разбира се, до самата болест, която е следствие на това?
С течение на времето разбрах, че знанието е просто вид информация, докато познанието е нещо много по-различно, по-дълбоко. Ако един човек знае как се изработва музикален инструмент, това не означава, че може да свири на него, още по-малко, че умее да композира. Същото е и със знанието. Ако имаш информация за дадена енергийна структура, това не означава, че можеш да я прилагаш в ежедневието или пък да видиш „композирането“ й върху човешкия организъм.
Всичко, което съм постигнал като познание, съм проверявал в практиката си и ако определена болест не се излекуваше от тялото, това означаваше, че нещо не съм разбрал от даден тип учение. И обратно, ако болестта изчезнеше, разбирах, че правилно съм възприел и приложил определено познание. Именно това ме водеше напред и проумях, че за да осъзная цялото, трябва първо да разбера древните философии – и едва тогава, върху тази духовна основа, развивах концепции, които прилагах в ежедневието, при общуването си с хората.
Свами Рама казва: Единственият източник на познание е прекият опит. Вярвам, че всеки човек търси свой път към истината. Според мен за да достигнем до нея, по-ценно от личния опит няма.
„Ти си Това“ е израз от учението чхандогя упанишад, с което мъдрецът Уддалака Аруни обяснява одухотворената същност, която присъства във всичко съществуващо. В духовен аспект, според мъдреца, изречението утвърждава идентичността на душата с Бог.
В тази книга представям начина, по който възприех част от Ведите. Използвал съм и друга литература с една-единствена цел – да обобщя древните истини в едно. И това „едно“ е нещото, което според мен си струва да бъде разбрано.
За написването на „Ти си това“ използвах трудовете на Рама Прасад, Кришнамурти, С.Радхекришн, Артър Авалон, Мадхава Видяраня, както и много други автори. Ако тази книга ви помогне да намерите своя път към истината, това би бил най-големият дар за мен.
Р. Чорбаджийски

от Пенко Пенков / дата: 29 дек 2017

Не разбирам заядливите коментари, изсипани тук. Без аргументация, без съобразяване с факта, че пишещите ги не са център на вселената. Нормално е това четиво да се е оказало голяма лъжица за някои, но това не означава, че книгата не става, а че читателят и не е отделил малко повече време, за да вникне в тъканта на описваното в текста.

от Стойчо И. Манов / дата: 07 авг 2017

Трудна книга. Няма две мнения. Само за ентусиасти.

от Иван Т. Косев / дата: 30 апр 2017

Мнението ми след прочита на тази книга е че в нея се говори за нещо много голямо за мен. Не мисля че проумях мащабите но определено това ще една от малкото книги които със сигурност ще препрочета още няколко пъти. Много ме грабна.

от Петър Кьосев / дата: 14 апр 2017

Кон да ме беше ритнал нямаше така да зяпам както от прочетеното. Сууупер е книгата.
Марияне цената няма значение. Защото такива книги и за 200 лв да ги предлагат това което е вътре няма как да се оцени. Мога само едно да кажа поклон и благодарност на автора. поднесъл ни е безцено инфо за съзнанието и така словестно шамаросва йогите и гурувците че ще им държи хилядолетна влага у врата.
Коментарът е редактиран от администратор.

от Мариян / дата: 16 мар 2017

Румен от Ямбол обяснява как работи цялото мироздание и то на наистина разбираем език на цена от 20 лв... ХАХАХАХАХАХАХАХА

от Русков / дата: 26 яну 2017

Претенциозна книга, прекалено много клишета и локуми събрани на едно място !

от Красимира Вълева / дата: 10 яну 2017

Прекрасна книга!

от Красимира Колева / дата: 29 ное 2016

Впечатляваща книга. Разтърси ме.
Благодаря на Хеликон за нея.

от Кирил / дата: 25 окт 2016

Румене спрете да си пишете сам коментарите !

от Костадин Мамарчев / дата: 25 окт 2016

Вече няколко пъти препрочитам трилогията "Ти си това" и всеки път разбирам, че нищо не съм разбрал. Не мога да си го обясня това. Сякаш някаква магия има.......................

от Сийка Касабова / дата: 13 юли 2016

Книгата поднася ново познание за човека,неговите възможности и ролята му на Земята.Написана е увлекателно и убедително.Всички твърдения на г-н Румен Чорбаджийски са на базата на лични изследвания и преживявания ,които убедително доказват неговата теза.Авторът заслужава да бъде награден за смелостта и упорството и приноса,който прави в областта на духовните учения. Изключително изследване

от Весела Маринова / дата: 27 сеп 2014

Прочетох я и много ми хареса. Има много неща които не разбрах но явно не съм дорасла. Като цяло съм много впечатлена.

от Симоника / дата: 11 сеп 2014

Тази книга е за духовно търсещите, за тези, които смятат, че в живота има по-голям смисъл от това да оставиш поколение тук на Земята или просто да си изживееш съдбата, но ВНИМАВАЙТЕ! Тази книга ще обърне всичките ви познания, опит, мироглед......всичко.... с главата надолу :) Горещо препоръчвам за хора със силни сърца и здрав дух ;) Събудете се, БЪЛГАРИ!!!

от стамат / дата: 31 авг 2014

Да бе, ще го проумее на кукуво лято. Човечеството така го е закъсало че не виждам повече накъде.

от Йордан / дата: 24 авг 2014

Да си призная и на мен книгата ми се стори доста сложна, но не се отказах и продължих да чета. Радвам се,че го направих, защото се оказа голяма находка...направо съм изумен от информацията тук!!! Мога смело да кажа, че тази книга е всичко, от което човечеството се нуждае на този етап на развитие...ДАНО ГО ПРОУМЕЕ!!!

от Hopa / дата: 22 авг 2014

35 изказване беше това,от което имах нужда.Конкретно мнение, много съдържателно и насочващо "мдаааа".Браво! Все в тоя дух да се учим да си пишем коментарите!

от ивона / дата: 22 авг 2014

Мдаааа, интересно четиво. и то много.

от Митев / дата: 19 авг 2014

Аз да съм находка?! :)
Приятел , бъркаш ме с някой друг.

от Tp. / дата: 16 авг 2014

Митев, Митев...ти още малко и ще изкараш, че умните люде, дето били създадени за специали пера, са на изчезване. Трябва да проверя дали вече не фигурират в червената книга за застрашени видове. Ако е така, ти си истинска находка.Ами че аз започвам да се гордея с теб.

от Митев / дата: 16 авг 2014

Талантливото перо си е талантливо перо, но требе акъл за да се разберат някой неща.
Има талантливи пера за глупави люде, а други пера за умни. И кои от двата типа хора са повече в света - ами глупавите. Значи такива като Хусейни пишат за тях и затова се изчерпват.
Извода си го направи сам. :)

от Tp. / дата: 16 авг 2014

За стигане на хубавата книга до читателя не е важен пътя- дали електронен, дали по поръчка. Хубавото си е хубаво и само си пробива път, дори и без задължителната реклама. Я погледнете книгите на един Хусейни например, съвсем скромна реклама при издаване на първата книга, и останалите му книги стигат до читателя преди всичко по електронен път, търсени и предпочитани. Но да не забравяме-излезли изпод талантливо перо.Извода си е ваш и никак не е трудно да стигнете до него, щом една книга си остава в наличност.

от Митев / дата: 15 авг 2014

Тази книга не е за мен. Прочетох я и ми се образуваха комплекси, че съм тъп. Сложна материя е това, описана във време в сложна икономическа и политическа ситуация.

от Борислав Стоименов / дата: 13 авг 2014

Не разбирам защо отделните книжарници на Хеликон ще си имат своя различна политика на предлагане на книги. В Хеликон има стотици книги от които на рафтовете има по няколко екземпляра, но от "ТИ СИ ТОВА" няма налични, само с поръчка. Преди месец се прибирах от Несебър, отидох до Хеликон Бургас обиколих цялата книжарница рафт по рафт, нямаше наличен екземпляр от "ТИ СИ ТОВА", продавачката ми отговори, че ако си поръчам ще ми доставят. Не знам дали Кибея знаят за тази странна търговска политика на Хеликон ... ако си поръчаш доставят! Значи ако си любител на подобна литература трябва да се осведомиш за книгата от друго място, от приятели, от интернет , но не и от рафтовете на големите книжарници Хеликон. Твърде странна политика. В моя случай купих книгите директно от търговския отдел на Кибея, но аз вече знаех за книгата... А тези които не знаят? Във всеки случай няма да могат да се информират от Хеликон...

от Момчил / дата: 12 авг 2014

Аз ще накарам мои приятели да проверят дали книгата е налична в Хеликон и ще ви пиша

от Теодора Кръстева / дата: 12 авг 2014

В Бургас книгата също я няма. Търсих я преди няколко дни и липсваше на рафтовете. Попитах една от служителките и тя ми отговори, че книгата много се търси, но я няма налична, трябва да си я поръчам. Дори ми каза, че имат поръчана една бройка и ако искам да поръчат и за мен. Аз и казах,че е странно толкова търсена книга да не е налична, а да се налага да чакам четири дни доставка. Излязох от Хеликон и отидох до "Нова епоха" и си купих три книги, без да чакам, защото толкова ми трябваха. Хеликон загубиха 60 лв. от това. Така не се продават книги!!!

от Кирил Попов / дата: 12 авг 2014

Ами не съм съгласен, Админе. Ей сега идвам от Сливен и специално отидох до Хеликон за да видя има ли я или не. Ами няма я, Админе. Иначе продвача ми каза, че мога да си я поръчам но на рафтовете я нямаше.
Искаше ми се да взема да купя две книги и да ги подаря довечера но уви............ Май някой не си гледа работата. :)

от Администратор / дата: 12 авг 2014

Книгата е налична в системата на Хеликон - можете да направите както он-лайн поръчка за нея, така и да закупите на място в книжарници Хеликон. Имайки предвид динамичното изражение на наличността и спецификата й във всяка книжарница Хеликон, има обективно основание да е изчерпана в конкретния момент на вашето търсене. Моля, всички запитвания за наличност да насочвате към service@helikon.bg или да проверите чрез тел.02/460 40 81, 80, както и чрез контактите на предпочитаната от вас книжарница Хеликон. Очакваме ви!

от Кръстев / дата: 11 авг 2014

Е как така я няма?!....................
Аааа искаш да кажеш, че я няма в книжарницата редом до другите книги. Тоест ако отида сега в "Хеликон" не мога веднага да си я купя и затова трябва да си я поръчам и да чакам няколко дни. Че защо да чакам няколко дни след като мога от друга книжарница веднага да си я купя??? Някой от сектор "Продажби" май нищо не разбира от търговия :))))))))
И защо тази книга я няма в книжарницата на Хеликон някой знае ли? В края на май я имаше със сигурност. Бях си в България и лично съм си купил четири книги от "Хеликон".

от Виктория / дата: 11 авг 2014

Днес я търсих за да я купя на една приятелка, но за съжаление я няма в Хеликон...не ми се чака с поръчка. Защо не вземат да си я заредят в книжарницата, след като са разпространители? Книгата е много важна за всеки тръгнал по духовния път.

от Марияна Христова / дата: 11 авг 2014

Много се извинявам...но тази книга обърнах книжарниците за да я намеря? Пише, че Хеликон я разпространяват, а я няма никъде! От къде мога да си я купя?

от Кирил / дата: 06 авг 2014

Коментарът е изтрит от администратор.

от Филип К. Младенов / дата: 04 авг 2014

Мдааа, попчетата и разните му гуровци яко го загазват. Защото един човек като го накараш да мисли същите субекти автоматично изчезват от живота му.
Тогава остава само "Ти" с онова насреща му "Това".

от Калин Методиев / дата: 03 авг 2014

Книгата е много добра но не е за всеки читател. Поздрави на автора.

от Владимир / дата: 27 юли 2014

Едва ли думите ще ми стигнат за да обхвана цялата духовна картина която книгата ми даде. Много съм впечатлен.

от Калоян Петров / дата: 26 юли 2014

В началото бях скептичен към книгата но след като я прочетох разбрах, че трябва поне още три пъти да я прочета.
Дано след това разбера големите истини които има в нея.

от Красимира / дата: 25 юли 2014

Потресена съм от информацията. Работя в Германия и тук с мои колеги много обсъждаме практиките и въобще всичко от книгата. Това е книга бестселър и от сърце се радваме, че авторът е българин. Поздрави и на ИК Кибеа за прекрасната визия на книгата.

от Ал Бънди / дата: 20 юли 2014

Какво е човекът и за какво живее - същество, еволюирало от маймуната, чиято цел е ядене, пиене и лев в джоба? Или пък духовно същество, временно обитаващо това материално тяло, планета и епоха с определена цел...

Какво се случва след смъртта - поп ни опява и айде към градината на Адам и Ева или към тризъбеца и врящия казан? Или има НЕЩО друго, нещо МНОГО по-необятно и грандиозно...

Дали пък матрицата е не само в трилогията Матрицата?

Аристотел е казал, че известното е известно на малцина.
Е, тази книга е за малцина!
Добре дошли у дома, Атмани!!!

от Кристиян Щерев / дата: 28 юни 2014

Георги Илиев Стойнев:
"мнението е продукт на лъжливото его обсебило човешкият ум"

Е таз хубава. :) Значи когато жена ми приготви хубава мусака и й кажа, че яденето е супер, излиза, че това мое мнение е продукт на лъжливото ми его?!?!
Брей... :)))))))))))

от Георги Илиев Стойнев / дата: 28 юни 2014

Мнението не е равнозначно на знанието,то е отношение към не съществуващото. Тъй че мнението е продукт на лъжливото его обсебило човешкият ум. Вие господа искате в този случай нещо което е лишено от всякаква стойност!!! Не ви разбирам!!!

от Марияна Колева / дата: 04 юни 2014

Невероятна книга!!! На по-висок глас може да се каже всичко което е включено в трилогията " Ти си това" , но по-ясно не може да се обясни! Пожелавам успех на всички тръгнали по Пътя......

от Кристиян Щерев / дата: 12 май 2014

Е няма такава книга.
Поздрави на всички.

от Тодор Христов / дата: 09 май 2014

Невероятно четиво! От години съм по Пътя на Познанието, отворен отново от Румен и съм изключително щастлив, че книгата излезе и в такъв формат! Новата редакция, твърдите корици, гланцираната хартия, допринасят, за едно изключително многомерно изживяване.
Благодаря от сърце на автора и пожелавам успех на всички, докосващи се до магистралния Път към Себе си!

от Калин Цончев / дата: 08 май 2014

научих много за света и за себе си

благодаря ви кибеа

Вие ме направихте по-уверен и по-щастлив персон

от Христо Джеферлиев / дата: 08 май 2014

Признавам си, в началото книгата не ми беше лесна за разбиране, но не се отказах и се радвам, че не го направих, защото в един момент осъзнах какво се крие в нея. Всъщност разбрах, че досега съм живял в заблуда... Благодаря на автора,че е споделил това безценно знание, което може да ни освободи от оковите, които носим вече векове наред.

от Калин Момчев / дата: 03 май 2014

Не съм предполагал че може да се напише такава книга. Благодаря на автора и на издателство Кибея.
Успех на всички по пътя към себе си. Аз намерих моя път.

от Милена Чолакова / дата: 25 апр 2014

Невероятна книга!!! Препоръчвам я на всеки, търсещ истината и живота...

от Тони Георгиева / дата: 25 апр 2014

Това е знанието, което съм търсила през целия си живот! Дано читателите осъзнаят каква ценна информация се съдържа в тази книга! Тук е цялата истина! Горещо я препоръчвам на всеки търсещ себе си!

от П.Делчева / дата: 22 апр 2014

Шедьовър написан в тежко време
Но пак ще намери своята публика защото е Шедьовър.

от Борислав Стоименов / дата: 22 апр 2014

Запознат съм с книгите от Форума Ти си това. Много е полезно, че трите книгите най -после излязоха обединени в тази луксозна трилогия, печата е на много високо ниво. За мен най-точния отговор на въпроса - Какво всъщност е човек? се съдържа в тази книга. Аз също я препоръчвам на всички търсещи знание-познание-разбиране.

от Кирил Попов / дата: 20 апр 2014

Уха. Книгата е трепач. Горещо я препоръчвам на всеки.
Който я прочете кръвта му вода ще стане.

от Съни / дата: 20 апр 2014

Книгата е невероятна. Добре, че излезе най- накрая... Препоръчвам я на всички търсещи.... Там е всичко, което ме интересува от години.
Направо не мога да повярвам, че най- накрая НАМЕРИХ!!!!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg