Регистрация Вход
Бандитска Варна

Бандитска Варна

 • 2.91 Рейтинг: общ рейтинг: 2.91 (734)
много слаба слаба добра много добра страхотна
Наличност: НЕ

Анотация: Поредица “Свидетелства на времето ”

Книгата „Бандитска Варна” на журналистката Веселина Томова, главен редактор на сайта afera.bg, представлява разказ от първо лице за историята на мафията в България. Това обаче не са просто „спомени на очевидци ... прочети още

Хартиено издание

Цена:: 15.00 лв.
Купи

Анотация

Поредица “Свидетелства на времето ”

Книгата „Бандитска Варна” на журналистката Веселина Томова, главен редактор на сайта afera.bg, представлява разказ от първо лице за историята на мафията в България. Това обаче не са просто „спомени на очевидци” или дочути слухове и легенди за мнозина от известните лица на България, а драматичната история на една жена, която сама се е напъхала в света на ъндърграунда и властта.
Всичко описано в „Бандитска Варна” е преживяно от разследващата журналистка Веселина Томова. Тя не спестява истинските имена, с изключение на две, които са дадени с псевдоними, поради обвързаността им със спецслужбите. Срещите, поетите рискове, разговорите и всички истории в книгата са напълно автентични.
„Бандитска Варна” не се ограничава единствено на територията на морската столица. В книгата става въпрос за уникални епизоди от живота на Илия Павлов, Георги Илиев, Златко Златистия, Димитър Иванов и други знакови ъндърграунд герои на прехода. Не са пощадени и техните кукловоди...
Освен подземния свят, Веселина Томова вади на показ и „мафията на белите якички” – видни политици, висши полицаи, депутати и магистрати. Разказът шокира с уникални задкулисни действия и търговия с влияние, корупция и обвързване на полиция и прокуратура с бандитите.
В тази книга ще прочетете как кмет лежи върху задника на хубава жена, как се купува разследващ журналист, как полицаи изтръгват поръчкови показания. Включени са и автентични записи от скандални уговорки между прокурори, дознатели и бандити.
В „Бандитска Варна” са описани и контактите на авторката с агенти на ДАНС и с мистериозната фигура на Алексей Петров. Петров излиза „на светло” в разказа на Веселина Томова – такъв, какъвто е абсолютно непознат за широката публика. Едно от мащабните разследвания на журналистката е свързано както с него, така и с агенти на ДАНС и дава яснота по въпроса как и защо служителите на агенцията не могат да доведат един конкретен случай до край, кой ги спира и защо всичко потъва при главния прокурор.
Книгата прави убийствена дисекция на корупцията в МВР и съдебната система и не спестява документални разкази за това как ченгета и магистрати работят, за да отстраняват конкуренцията в средите на мафията.
 • Мнения за книгата (21)
 • Издател: Слънце
 • Година на издаване: 2009
 • Брой на страници: 544
 • Корици: меки
 • Език: български
 • Тегло: 400 грама
 • Размери: 20x13
 • ISBN: 9789547421554
 • Баркод: 9789547421554

изпрати мнениеМнения за книгата (21)

Подреди по:
 • докладвай

  Но писането за мръсотиите на ъндърграунда ,чиито горчив вкус е опитал всеки от нас,едва ли ще се прояви в начина ни на търпене,който си е чисто български патент.Само ние се намерихме такъв жирафски род от цялата планета!И то точно във Варна,ама защо?Защото има пясък,за да заровим главите си удобно и не само да не броим тоягите по изпусталелите си гърбове,ами и да се завлечем до урните,че да гласуваме за партиите,подхранвани от същия тоя ъндърграунд/или даже управлявани от него/.

 • докладвай

  Не ми допада тази книга. Има опити за разни сензационни разкрития в нея, но без особен ефект

 • докладвай

  Божееееее, колко мъка има по тоя свят! В България звезда става всеки идиот! Къде отидоха всички нравствени ценности? Интересуваме се от всичко жълто, кефиме се, че някой си ( снимката му говори много ) оплювал друг. Само че има една малка подробност и тя е следната: тия списвачи печелят от нашата глупост, от нашето любопитство и клюкарство. Ако някой подобен се излъже да си вземе кникага, ще разбере за какво говоря. Избора си е строго индивидуален. По добре си купете Библията. Там поне има някои истини и напътствия

 • докладвай

  книгата като литературен продукт е нула но винаги има едно но в България хората обичат на вуте да му е зле и се ръководят от интригата затова и се харесва тази творба на простотата , поръччовата журналистика и лудата журналистическа страхливост, Все пак това някога ще свърши , можеби през близките за нас българите стотиа я има я няма години.

 • докладвай

  Вярно ли е? Не е ли? Кой ще каже? Авторката дали има проблеми с главния? А читателите? Хайде всички на запад и това е. Все пак всеки сам решава какво да направи

 • докладвай

  Цяла варна те знае, какво представляваш. Точно ти ли тръгна да пишеш. Поввечето журналистчета са подобни. Вчера карх дядо си и бях на главен път. Изведнъж един син голф (нов модел) щеше да направи зверска катастрофа. Направо щеше да удари 3 коли. спрях за да видя, кой е тоя наглец. Нещеш ли- Люба Колезич. Чак ми се накара, че съм щял да направя катастрофа. Очевидно не се интересуваше, че излезе от 8мостепенна уличка. Като прибавя и други подобни лаячи и драскачи подобни на Бареков, си мисля, че всички са един дол дренки

 • докладвай

  Вярно ли е? Не е ли? Кой ще каже? Авторката дали има проблеми с главния? А читателите? Хайде всички на запад и това е. Все пак всеки сам решава какво да направи

 • докладвай

  Има ли още заблудени, които вярват на такива измислени лунатици? Не смятате ли, че нещо не се връзва в ситуацията? Нека печелят подобни драскачи. Те не са виновни. Виновни са тези които им вярват

 • докладвай

  Всеки малко по-находчив идиот пише книга за бандити. А олигофренския народ чете ли чете. А ако го питаш за някое светило в българската литература...............мълчи и гърчи рамене. Заслужаваме си съдбата

 • докладвай

  Гледайте СКАТ. Най добрата телевизия

 • докладвай

  мисля че тази книга е много интересна по сравнение с другите книги тя е свързана със истинската творба тя е много хубава и със всяка нейна дума се изразява животът и мисленето на героите във приказката но най-важното е че не само тази книга е хубава ами и другите които са постигнали много успех през тези векове но истината е че книгите са голям успех на много поети без книги ние не можем да попълнем летературния речник който е много важен защото без него не можеж да говориш по език който желаеш това е като куче да не може да лае и като котка да не може да мърка това е същото за сега стига вече изразих мнението си чао на всички коитоса чели приказката и на тези които не са я че ли чао и на автора на приказката и специално чао за меннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннн!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • докладвай

  Книгата е добра и авторката е много достойна и смела жена. Но виждам, че и тук дежурните плювачи на засегнатите здраво работят. Но ясно е, волът рие, на гърба си хвърля.

  Успех, Веселина и с новата ти книга!

 • докладвай

  Смела авторкаІ Книгата може да самосезира цялата система, разбира се ако има воля . Но нали виски са навързани като лоени черва.

 • докладвай

  Книгата е хубава и аз мисля че не е възможно всичко в нея да е истина но е горе долу добро четиво и се приема лесно .

 • докладвай

  Лично на мен като варненец, книгата ми се видя много интересна. Тя проследвява развитието на престъпността във Варна за последните 20-25 години, като се започне от далавераджиите през 80-те години, мине се през мутренските изпълнения от 90-те и се стигне да наши дни, в които главни герои са полицията и спецслужбите. Интересно е,че книгата не се базира на вестникарски публикации,а е разказ на преживяното от самата авторка.

 • докладвай

  книгата като литературен продукт е нула но винаги има едно но в България хората обичат на вуте да му е зле и се ръководят от интригата затова и се харесва тази творба на простотата , поръччовата журналистика и лудата журналистическа страхливост, Все пак това някога ще свърши , можеби през близките за нас българите стотиа я има я няма години.

 • докладвай

  Тази книга я видях случайно във книжарница във Велико Търново ... бях приятно изненадан ... а във варна почти никаде я нямаше сега нз , ама се се каня да прочета ,баща ми каза била интересна пишело за доста имена от родния ъндърграунд :)

 • докладвай

  просто страшна книга... !

 • докладвай

  Поздравления за "активността" на Томова. И нека следващата й книга, ако има такава, да не плагиатства грозно заглавието на книгата на Николай Модестов "Москва Бандитская".

 • докладвай

  Доста съдържателна книга, написана от първо лице. Аз лично съм впечатлен от смелостта на журналистката.

 • докладвай

  ами аз съм от Варна и знам как се чете книгата от полицаи от Варна(както се слушаше радио BBC по времато на комунизма), а и факта че ще има само15бр. за цяла Варна говори ,че има нещо гнило в тази Варна склонен съм да вярвам почти на 90% щото ако не е истина авторката трябва да е осъдена или гръмната ама тя си е жива и здрава на свобода м/у другото по времето на един областен,който сега е в Н. Зеландия бяха спрени столичните весници, а сега тази книга не може да се намери във Варна(аз вече трети ден я чакам ама ни вест ни кост от "хеликон")

Кирилица:
Попълнете текста от картинката

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

 1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
 2. Написани само с главни букви
 3. Написани на латиница
 4. Съдържащи препратки към други сайтове.

За всякакви други въпроси или коментари моля изпращайте на service@helikon.bg