Любовни упражнения. Сборник

Автор: Съставител Ваня Щерева

Коментари: 22

Издател Мавзолея-ООД
Брой страници 232
Година на издаване 2011
Корици меки
Език български
Тегло 284 грама
Размери 20x14
ISBN 9789549245240
Баркод 9789549245240
Категории Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Хартиено издание

Наличност: НЕ
Доставка: не е в наличност

Цена: 12.00 лв.

В сборника си от разкази, талантливата българска писателка, певица и актриса Ваня Щерева, разказва любопитни факти за всеки един от авторите в нея. Тази книга съдържа 32 любовни истории и 32 портрета на интересни личности, между които Любен Дилов-син – писател (Седнал във въздуха, Фейсбуки и др.), Миролюба Бенатова – журналист ( bTV репортерите), Ники Кънчев – журналист (Дарик радио; Стани богат и др.), Стефания Колева – актриса – (Той и тя; Клиника на 3 етаж) , Юлиан Вергов - актьор (Той и тя; Мисия Лондон; Стъклен дом) и други.

„Любовта може да се изрази с една-единствена дума. Обичам. А колко страници за нея се изписват... Понякога изкрещяваме любовта си пред целия свят, друг път я пазим в тайния си дневник. Но дори тогава се надяваме някой да ни прочете. Затова се споделяме с тетрадката. Авторите в този сборник имаха за задача да разкажат любовта. В тази книга събрах мислите на хора, които харесвам. Писатели и неписатели. Тази книга се състои от домашни работи на един клас от смислени хора.” Ваня Щерева

от Александра / дата: 01 май 2014

ученическо! Ама Ваня като я тресе още пубертета....

от аватар / дата: 30 юни 2011

съдомиялна за луксозни чинии. ще се чете разбира се защото е за популярни хора. но няма литература. представете си същото за непознати нищо впечатляващо. ако паднат от екрана тия хора и нищо интересно около тях. като в стъклен дом ако не са богати героите са повече от скучни. те нямат човешки преживявания които ни вълнуват те са бранители на парите живеят с тях и зради тях. всичко което им се случва самата представа за щастие са парите. но това не е така парите не са успех и успеха не е щастие. сурогата не е литература. съжелявам.

от Ifs / дата: 22 апр 2011

На мен книгата ми хареса :) Не е велико литературно произведение, но е ненатоварващо и леко четиво.

от Нели / дата: 19 апр 2011

Ужасно ми е неприятно, че когато някой се опита да изрази негативно мнение всички го нападат. Тази книга е за тийнейджъри и хора, които са чели 1-2 сладки романчета преди това. Рекламирана шумно, но като цяло едно лошо упражнени п описане на родния "елит". Факт е че няколко неща си заслужават, но за пореден път се убеждавам, че у нас никой не си разбира от работата - актьорите са станали по големи професионалисти от писателите и журналистите в сборника... Книгата не е за хора, които са чели поне 3 приказки, 3 романа и няколко ежедневника ;) иначе успях на Ваня, ще следим с какво може да ни изненада

от Елена Панайотова, Хеликон / дата: 24 фев 2011

Към Диана:
Цената на доставка е 3,30лв до 5кг. независимо къде в България се намира адреса.

Повече информация можете да намерите тук:
http://www.helikon.bg/helikon/46_4-dostavka.html

Пожелавам ви успех!

от ЕлИ / дата: 24 фев 2011

Между другото, едно време Пеньо Пенев беше задължителен,ама никога не бих го прочела:) Така че, в Хеликон, например, има 20 000 заглавия...четива за всички вкусове:)

от ЕлИ / дата: 24 фев 2011

Като не ти харесва нещо, не го чети. И на мен не ми харесват жълтите вестници, та не си ги купувам.Мисля, че Ваня Щерева още не е в списъците със задължителна литература:) На мен ми харесва. Модерно звучене, приятен език, разнообразие. Струва си да се прочете:)

от Кънчо / дата: 20 фев 2011

На момичето от 13-ти ще отговоря, че държавата към която се стреми и иска да живее, предполага други хора да пишат за нейните любимци, а не те самите постоянно да се изтъкват и да ни занимават с преживелиците си....
С извинение, че се превърна в нещо като блог...

от Диана / дата: 20 фев 2011

Искам само да попитам каква е ц***та за доставка на книгата? Благодаря

от Катерина Войнова, София / дата: 19 фев 2011

Елена от Хеликон, благодаря Ви за информацията! Ще се възползвам веднага да купя отново "Любовни упражнения". Няколко пъти :) А на момчетата от 11-ти и 12-ти коментар ще напомня, че ако искаме да спрем да живеем в държавата на овчарчето и краварката, ще е добре да спрем да се държим като тях. Успех, момчета! Макар че съм скептична... Все пак всеки избира дали да остане да живее в Щръклово или да се пренесе в 21-ви век, при съвременните хора :)

от Кънчо / дата: 18 фев 2011

Николов, ами то тези истории за краварката Пенка и овчарчето Кънчо вече прекрасно са разказани от Йовков. И тъй като са истински, и за истински хора, а не доукрасени, полирани и т.н. - неговите песни ще останат да се четат, а не поредните "упражнения"... Така, че не се притеснявай!

от Веселин Николов / дата: 18 фев 2011

Първо моите почитания към идеолога и този на когото е хрумнала тази идея. Казвам го без никакви чувства, най-малко злоба или завист. От всякъде личи, че крайна цел е била печалбата. Ако не беше така защо не разказаха историите в някой вестник който се разпространява безплатно /има много такива/ или да ги публикуват в интернет!? Но аз го адмирирам и все пак искам да кажа, че едва ли този сборник с истории, къде истински, къде не, преработени, доокрасени и полирани, би бил популярен ако вътре се разказваха истории за любовта на краварката Пенка или мечтите за любов на овчарчето Кънчо, от висоопланинското село Щръклово.
Умните и тези които имат свой живот биха се запитали;"Каква е целта на тези издания?" Разголване на "интимните" светове на някои по-често показвани по медиите хора. Опит да се покаже, че те са като другите и имат същите чувства и желания като тях?! Опит да се наложат някакви насоки на поведение?! Опит да се формира някаква "матрица" на чувствата?! Ако тези въпроси ви се струват абсурдни, значи ще се сетите каква е основната цел! След жълтите вестници е време и за "жълтата литература".

от Камелия / дата: 17 фев 2011

Нямам нищо против да чуя и отрицателни мнения за автор или заглавие, все пак това е градивна критика, пък и всеки има право на мнение! Струва ми се доста глупаво и детинско да се използват обиди и нецензурни изрази! Ако Ваня Щерева, стила и книгите и не ви харесват - не ги четете, живеем в свободна страна и оставете останалите читатели сами да преценят! Разни хора - разни идеали!!!

от Елена Панайотова, Хеликон / дата: 17 фев 2011

Здравейте г-жо Войнова,
книгата е налична и в трите софийски книжарници на Хеликон, както и онлайн в нашата Виртуална книжарница.
Чувствайте се свободна да изберете най-удачния за Вас начин за покупка. Пожелавам Ви успех!

от Катерина Войнова, адвокат, София / дата: 16 фев 2011

Здравейте! Аз си купих книгата веднага и я прочетох. Хареса ми всяка история вътре. Толкова хубаво се почувствах! На всеки тук я препоръчвам. Всеки човек трябва да прочете тези истории за любов. Харесах много Мия Сантова, Ники Кънчев, Юлиян Вергов, Богдана Трифонова, Теньо Гогов, както и поезията вътре. После отидох да купя книги за мои приятели и не намерих. Беше свършила. Търсих я в 3 книжарници - едната беше на Хеликон, но и там я намаше. Тая вечер я потърсих отново - този път в други книжарници - на ........................, ................ И там ми казаха, че е свършила. Моля някой да ми каже къде има налични, ако знаете, защото ми трябват няколко. И наистина, не пишете негативни неща за тази книга - по-добре е все пак да я прочетете. Ако сте чели книгата, няма да можете нищо отрицателно да кажете - сигурна съм. А ако не искате, недейте да я купувате и да я четете! Но като пишете така негативно, обиждате както авторите, които са уважавани хора и професионалисти, така и нас - хората, които сме чели и харесваме тази книга. Можем да имаме различни мнения и без да се нападаме и да ставаме агресивни. Поздравявам всички автори в тази книга! Разбира се, и Ваня Щерева - нейните писма в книгата са забележителни.

от няма такива хора / дата: 16 фев 2011

Затова никога няма да просперираме, защото само знаем да плюем.Спр!ете с тази злоба бе хора! стига комплексарска помия. Ако не се усмихвате на света и на другите, винаги ще ви ритат отзад-толкова ли не разбирате. Щом плюеш злоба към всичко и всеки-такова ще ви се връща. Хората са създали нещо, поздравете ги, дори и да имате друго виждане, не е нуждо да задушавате въздуха със зло. Сига сеете тази зараза в страната ни, затова няма да сме щастливи и добре- защото само плюем и рушим, вместо да творим, да се усмихваме, да съхраняваме и да се подкрепяме...Стига злобни коментари, за всичко, потърсете усмивката сътворявайте, а ако не можете просто кажете 'евала' на тези които могат... и уважавайте ближните, за да се оправи тази държава. Нека вече дяволът да си назначи палач и за българския казан...

от Стоян Станчев / дата: 15 фев 2011

Книгата е много хубава. Повечете автори са мъже. Аз бих поздравил всеки от тях. Харесвам и историите на жените. Препоръчвам книгата. И адмирации за В.Щерева, че ги е събрала в книга.

от Деси / дата: 14 фев 2011

Посрещнете графоман #1 на републиката - Ваня Щерева! С поредния й боклук.

от Татяна / дата: 14 фев 2011

Извинявам се, може ли само една бележка към издателите. Според мен има грешка в заглавието - вместо "Любовни упражнения", би трябвало да бъде "Любовни изпражнения". :)
Все пак едва мислещи хора са се понапънали доста!

от Ваня Щерева / дата: 14 фев 2011

май разбира от всичко. Браво на нея:(

от Станимира Велчева / дата: 13 фев 2011

Книгата е страхотна. Прочетох я за няколко часа. Мисля, че е много хубава идея. Иториите вътре са вълнуващи. Има и истории на Ваня Щерева за всеки автор. Намерих много качествена литература в тази книга. Поздрави за съставителя и за удоволствието, което книгата доставя. Много позитивно четиво.

от ейй / дата: 09 фев 2011

Както винаги тази групичка върви с предварителните хвалби за себе си, защото няма кой друг да ги похвали. А е и по-зле - един друг се ................ С една дума - оргия. Само е чудно Ники Кънчев защо се е омесил с боклука.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

Най-общо казано книгата е разсъждения на тема любов. В нея са включени 32 любовни истории представени от популярни български личности, както портрет на всеки един от тях.

Представени са различни гледни точки за любовта. Разказано е как тя може да приема различни форми и имена. Чрез разказите си, които макар и непреживяни лично, известни писатели, актьори и журналисти ни въздействат и ни карат да си задаваме въпроси.

Есетата са толкова ранообразни, че всеки може да разпознае себе си или да намери отправна точка за разсъждения на любовна тема.

Докато четем книгата ни обгръща усещането за любов, независимо дали я има или я няма до нас.

Теодора Гатева, Хеликон Габрово

Людмила Филипова, Миролюба Бенатова, Георги Тошев, Диана Добрева, Юлиан Вергов, Стефания Колева, Теньо Гогов, Любен Дилов -син, Ники Кънчев, Радослав Парушев, Калин Трезийски, Ивайло Диманов, Тома Марков, Иван Иванов, Мона Чобан...

Списъкът е дълъг. Толкова дълъг, че бих могла да изброявам до утре и сигурно пак ще пропусна някого без да искам. Ако се питате какво друго събира на едно място толкова много и различни хора (журналисти, писатели, поети, актьори, режисьори) - освен факта, че всеки един от тях служи на Словото по един или друг начин – отговорът е лесен и излезе на българския книжен пазар точно преди м есец: „Любовни упражнения“... Или просто поредният триумф на Ваня Щерева!

Не знам как другояче да определя тази книга, защото не мога да си изкривя душата и да не призная, че всичко, до което се докосне тя, моментално се превръща в медиен успех. Това наблюдение с пълна сила важи и за проекта, реализиран под надслов „Те имаха за домашно да разкажат Любовта...“, което за пореден път показва, че когато човек има сили и желание – всичко е възможно.

Що се отнася до самата книга – купете си я и ще разберете за какво иде реч. А ако трябва накратко да предам съдържанието й бих ви казала: Любовта, като всяко друго нещо, също изисква много упражнения и никой от нас не е застрахован от това... Слава богу!

Ваня Хинкова, Хеликон Русе