Кибритени лодки

Автор: Диляна Георгиева; Дарина Денева; Велислава Савова

1 мнения

Издател Пергамент
Брой страници 62
Година на издаване 2014
Корици меки
Език английски, немски, руски, български
Тегло 100 грама
Размери 13x22
ISBN 9789543670482
Баркод 9789543670482
Категории Българска поезия, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Хартиено издание

Наличност: ДА
Доставка: 3 дни

Цена: 9.00 лв.

Трите авторки, включени в тази книга, са от новата вълна хайку-поети, която се появи покрай създаването на българска хайку-група във фейсбук през 2012 г. Те бързо успяха да впечатлят както колегите си, така и интересуващите се от тази поетическа форма читатели с чувствителния си поглед, който реагира спонтанно на прелитащия край тях хайку-момент. Спечелихя награди в български и чужди конкурси, бяха публикувани в различни периодични издания и антологии и логично се изправиха пред въпроса за издаване на първа хайку-книга.
Пред нас е "Кибритени лодки" - покана за пътешествие сред лекотата на малките чудеса в ежедневието, за откриване на нови светове, скрити в гънките на света, който си мислим, че добре познаваме.

от Христина Панджаридис / дата: 13 юни 2015

„Кибритени лодки“ – елегантна и загатваща пътувания корица. Пътувания през уж обикновения необикновен свят на хайкуто. Който е чел или писал хайку ще бъде изкушен да разтвори книгата. Ще бъде осветен с краткостта и свежестта на думите. Ще запомни тристишия. Със сигурност ще си подчертае, ще се любува на откритията, ще се усмихне или затъгува, ще научи наизуст, ще следи следващите изяви.
Защо всяка авторка е представена с по 33 творби не знам... Христовото число, средната възраст на трите, делимо на три... или не улучих от три опита... но приемам избора им. Числото и за мен е специално и незабравимо.
Три женски гласа: Диляна Георгиева, Дарина Денева и Весислава Савова отключват своята реалност, правят ни спътници на техния път. Три различни тоналности, теми, интерпретации на света. Три подадени ръце за излизането на книгата, за разпръсването на нови семена сред четящите.
Три женски гласа: съзвучно трио, без излишества, искрено и докосващо.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg