Пропукай капитализма

Автор: Джон Холоуей
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 1

Издател Anarres
Брой страници 352
Година на издаване 2013
Корици меки
Език български
Тегло 389 грама
Размери 13x20
ISBN 9789549298536
Баркод 9789549298536
Категории Социология и политология, Хуманитарни науки, Книги

"Пропукай капитализма" заявява, че радикалната промяна може да стане реалност единствено чрез създаването, разширяването и умножаването на "пукнатините" в капитализма. Тези пукнатини са обикновени моменти или места на бунт, в които отстояваме различен начин на правене, противопоставен на господството на труда.
Предишната книга на Джон Холоуей "Промени света, без да вземаш властта" предизвика глобален дебат сред активисти и интелектуалци относно по-ефективния път към живот след капитализма. Сега авторът отхвърля идеята за несвързан набор от борби и намира обединяващо противоречие - противопоставянето между капиталистическия труд, който извършваме на работните си места и стремежа да правим това, което считаме за нужно или желано.
Ясно и достъпно представена под формата на 33 тези, книгата "Пропукай капитализма" възобновява дебата сред радикалните активисти и учени, които търсят начин да пропукат капитализма тук и сега.
Джон Холоуей е професор в Института за социални и хуманитарни науки към Автономния университет на Пуебла, Мексико.

от Момчил Дойчев / дата: 01 мар 2014

Като пропукаме капитализма, няма ли да профукаме парите и живота си? Лесно е да се иска лесен и безгрижен живот след подчиняващият ни на правила и закони капитализъм, който разбира се и сега, както и по времето на Маркс и Ленин е "прогнил" и "умиращ" - всички левичари след Маркс искат това. И аз искам да стигна до слънцето и да се върна жив оттам, но това само севернокорейският комунизъм може да ми го осигури.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]