Илюстрована енциклопедия: Животните

Автор: Колектив

Коментари: 8

Издател Фют
Брой страници 606
Година на издаване 2009
Корици твърди
Език български
Тегло 2410 грама
Размери 27x23.5
ISBN
Баркод
Категории Детски енциклопедии, Литература за деца и юноши, Книги

Хартиено издание

Наличност: НЕ
Доставка: не е в наличност

Стара цена: 59.00 лв.
Отстъпка: 5.00 %.

Цена: 56.05 лв.

Илюстрована енциклопедия ЖИВОТНИТЕ е най-пълното издание до момента и обхваща огромното биологично разнообразие на Земята. Удивителният животински свят е представен във всички местообитания на планетата – от океанските бездни до снежните планински върхове, от суровите полярни морета и тундрата, до сухите, горещи пустини и дъждовните тропични гори. Илюстрованата енциклопедия съдържа галерия от великолепни цветни илюстрации на повече от 6000 животни. Тя запознава както с популярните видове, така и с малко познати, удивителни и странни представители на фауната.

от пуф / дата: 15 май 2017

имам я от коледа и е уникална

от Деян / дата: 30 дек 2016

Искам тази книгааааааааааа, ужасно многооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооо

от Администратор / дата: 01 дек 2016

Енциклопедията е с изчерпан тираж, към днешна дата от издателството не е предоставена информация за преиздаване на книгата.

от Валентин / дата: 30 ное 2016

Здравейте, интересува ме кога енциклопедията ще бъде в наличност.

от Добромир / дата: 31 дек 2014

Невероятна и изключително интересна книга. Незаменим помощник по биология за учениците. Всеки един от нас трябва да я прочете.

от Dobromir Angelov / дата: 31 дек 2014

Невероятна и изключително интересна книга. Незаменим помощник по биология за учениците. А и всеки един от нас трябва да я прочете.

от Dobromir Angelov / дата: 31 дек 2014

Невероятна и изключително интересна книга. Незаменим помощник по биология за учениците. А и не само за тях-всеки трябва да я прочете.

от Неделин / дата: 07 яну 2012

здравейте искам да попитам кога ще е налична тази енциклопедия

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

„Илюстрована енциклопедия Животните” е не просто поредната красиво илюстрована енциклопедия за животинския свят. Тя е най-пълният справочник за живата природа, който е издаван у нас. Благодарение на превода на ст. н.с. д-р Златозар Боев и издателство „Фют”  този великолепен справочник може да заеме достойно място в личната библиотека на всеки любознателен българин.

Книгата е разделена на части за улеснение на читателите.

Най-общо в първата част е направен общ преглед на животните през различните епохи, последван от класификацията им по местообитания, поведение, както и застрашените от изчезване видове.

Следват големите  раздели и подраздели. Включените речник и азбучен показалец със сигурност ще улеснят прочита и ще увеличат удовлетворението ви.

Кремена Динева, Хеликон Бургас

Знаете ли, че някои видове птици тъкачи правят колективни гнезда, които могат да достигнат до 1 тон и в тях да гнездят стотици двойки?!


Чували ли сте за женската грижлива жаба?! Тя поглъща оплодените си яйца или излюпилите се вече малки, които се доразвиват в стомаха и.


През сухия период кафявия протоптер (вид двойнодишаща риба) прекарва във вертикални дупки, защитена в пашкул, образуван от изсъхнала слуз.


Навярно ще останете искрено учудени за какъв малък процент от животните на планетата ни сте чували изобщо, разглеждайки невероятната „Илюстрована енциклопедия: Животните”. Това осъвременено издание е най-пълната енциклопедия за животните, издавана някога у нас. Една подробност – то дава актуалния статус на всяко застрашено или на изчезване животно.

Веселина Желева, Хеликон Бургас