Приказки за пораснали деца

Автор: Мадлен Алгафари
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 14

Издател Джуниър Партнърс ЕООД
Брой страници 160
Година на издаване 2010
Корици твърди
Език български
Тегло 429 грама
Размери 24x16
ISBN 9549186741
Баркод 9549186741
Категории Приложна психология, Книги

Имало едно време... и нищо друго. Да, има само едно време и нищо друго! Всичко е време. Светът е изграден от сгъстено и разредено време и нищо друго. И винаги е имало ЕДНО време. Само ЕДНО време. Нито минало, нито сегашно, нито бъдеще. Имало е едновременност. Има едновременност. И ще има едновременност. В нашия вътрешен свят!
А имало и едно време, когато хората не са имали съзнание за време. Но са имали съзнание за Едно. За това, че всичко е Едно. И това време е сега и винаги.
И така, и инак, и никак, и всякак има само едно време. И приказките разказват винаги за него. За единствената безкрайна и безначална едновременност. За вечното вътрешно Сега. Затова те винаги са актуални!
Здравейте, пораснали деца! Не, това не са приказки за възрастни, а за пораснали деца! Различно е! Като деца познаваме Истината - умеем да бъдем себе си. После я изгубваме, забравяме или ни я отнемат и... започваме да я търсим. Цял живот търсим Истината, но... я заместваме със знания. Приказките са вълшебният кивот, в който Тя се пази - недостъпна за разума. Приказките говорят на символен език, който душата директно разбира. Например: водата, лявото, нощта, смъртта, пещерите, ирационалното са символи на женското начало. Огънят, денят, дясното, животът, върховете, рационалното - на мъжкото. У всяко живо същество двете начала са неотделими. Подземните царства, кладенците, океанът са символи на нашето подсъзнание. Всички приказни герои са типизирано олицетворение на различните аспекти на нашето Аз, наречени архетипи - сирачето, мъдрецът, воинът, вещицата, мъченикът, отшелникът, детето, родителят и др. Тяхното припознаване като наши същности ни носи онзи интегритет, който в психотерапията се нарича здраве или биване себе си, или Истина за вътрешното Цяло! А осъзнаването на всеобщата ни свързаност в Едно - Истина за външното Цяло, което е част от друго - по-голямо Цяло, и така - до безкрая на времето, което всъщност е Едно!
Мадлен

Приказките на Мадлен съчетават по гениален начин простотата и дълбочината на алегоричните истории за изконните човешки търсения. Те стигат до всяко сърце и пленяват с прекрасната образност, с увлекателния сюжет, с проникновеността на посланията или с всички тези неща наведнъж. - Хорхе Букай

от Димитър Данов / дата: 27 яну 2020

Благодаря ви Мадлен Аугафари, за мен е удоволствие че преди много време се запознавах с поуката и днес ви благодаря и ви пожелавам весели старини и десетки смях около душата ви. Респект и ще се радвам да се запозная с теб човека, който може да изкорени злоба и да наслади на нейно място доброта!!! На всички успех и се УЧЕТЕ радвам се че ви има!

от Кирил / дата: 02 апр 2016

Зле, много зле, иначе дамата си я бива, нищо лошо не бих могъл да кажа за нея, доколкото я познавам от медийното пространство. Писането или го можеш или не ! Съжалявам, че си дадох парите на вятъра.

от Красимир / дата: 01 апр 2016

Няма нито стил, нито идеи, които да си струват четенето. Имаш чувството, че са те пуснали в каца с лой.

от мишо / дата: 01 апр 2016

Подариха ми книгата. Зачетох с интерес. Обичам книги, обичам човека който ми я подари. Но до там. Това е слабо написано, претенциозно, многословно, даже... Даже останах с чувството, че ако не я харесам съм виновен за нещо... Мнение.

от Юлия / дата: 24 авг 2013

Ей, тази Мадлен, то е сила на словото, то е изказ, то е цвят, няма друга такава!!!

от Станимира / дата: 16 авг 2012

Много харесвам тази книга. Препоръчвам я на всичките си приятели :)

от viktoria panaiotova genova / дата: 05 юли 2011

мисля че книгите на мадлен са прекрасни

от viktoria panaiotova genova / дата: 05 юли 2011

трябва да има повече хора като мадлен алгафари

от Misho / дата: 19 юни 2011


22 лв.-скъпооо.

от таня / дата: 01 апр 2011

и аз смятам, че е прекрасна! Точно в стила и е силата и невероятното умение да играе със словото!

от Sonia / дата: 12 фев 2011

Думи, думи, думи... На мен ми се стори претенциозна и доста зле написана. Може авторката да е много добър терапевт, но от стила й човек получава главоболие... Виж, илюстрациите ми харесаха.

от Ивелина / дата: 07 фев 2011

Книгата е страхотна, представя ни нещата от живота по един невероятен начин! Поучителна и толкова завладяваща! Чете се на един дъх! Невероятна е!

от Роси / дата: 20 окт 2010

Книгата съдържа лечебни слова, и дава решение на проблемите на душата. Истината е една, но пътищата за достигане до нея са много. Приказките на Мадлен са тези пътища, които ни отвеждат отвъд пределите на ума и знанието и чрез тях достигаме до сърцето, там където е истината, тази целебна истина, която ни е страх да погледнем в очите, но благодарение на нея порастваме.
Книгата е прекрасна, съдържа 36 приказки, луксозно оформление, твърди корици, с илюстрации. Препоръчвам ви я. Разкошна за подарък.

от Мони / дата: 20 окт 2010

Прекрасна е.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Знаем, че приказките са вълшебни, защото в тях всичко е необикновено – необикновени са героите, необикновени са случките, но в тях е скрита истина, която душата веднага разпознава. Зад образите на героите са скрити нашите лица, онези, които крием дълбоко в себе си. Всички болки, всички неосъзнати проблеми са скрити дълбоко в нас, но и истината за тяхното решение също е скрита в нашето сърце. То притежава невероятни и неизчерпаеми дарове за нас, за които дори не подозираме. Мъдри и поучителни, всичките 36 приказки съдържат целебна сила, която лекува раните и освобождава душата от оковите на ума.

Когато се справим с неосъзнатото в нас и променим гледната си точка, започваме да живеем един нов живот изпълнен с любов към себе си и към всичко и всички. Всеки има проблеми и скрити болки, които предпочита да подтисне вместо да се изправи срещу тях със смелост и да погледне истината в очите.

Мадлен Алгафари помага на всеки, който е готов да се изправи срещу истината за себе си, за да се преоткрие.

Книгата ще се хареса на всички фенове на Хорхе Букай.Русалина Господинова, Хеликон Стара Загора

В днешния свят човекът е затворен в сфера, с която се надява да се защити от другите, от заобикалящия го свят и сам си изгражда затвор, който не му позволява да бъде щастлив. Според психоложката Мадлен Алгафари щастието е в отварянето на хората един към друг и към света.

В новата й книга „Приказки за пораснали деца“, в която са събрани 36 приказки за нещата около нас и между нас като честността , тишината, болката и смъртта. По един интересен и достъпен за всеки от нас начин, авторката ни е предоставила възможността да се замислим и да се освободим от оковите си.

Кристина Казакова, Хеликон Пловдив - център

Книга, изпълнена с  необятния свят на приказките и поуката от тях,  с живота и с истините  за него. Но не налагани ни от  авторката, а такива,  до които достигаме чрез  възможността за  размисъл и собствени  изводи, към които ни подтиква текстът.

Интересният  подход прави книгата на Мадлен Алгафари  подходяща както за малките читатели, така и за възрастните, съхранили детето в себе си. сега това дете във всеки от нас има възможност да се покаже и да проговори.

Диана Иванова, Хеликон Пловдив - Център

Днес прочетох книгата на Мадлен Алгафари “Приказки за пораснали деца“ и всички образи на героите са много ярки в моето съзнание. Книгата е под формата на сборник с 36 приказки, тъй като най-стария метод на терапия е именно приказката. В тези приказки има юнаци, змейове, подземни царства, принцеси. Всъщност това са образите на болката, любовта, гордостта, страха, гнева - все чувства, които всеки човек изпитва. А посланието, което носи заглавието е  за всички онези, които не са загубили чистотата на детската душа. За всички, които успяват да съчетаят невинността, добротата, с отговорността, която всеки поема, когата порасне. Тази книга докосва душата, тя лекува душата. Помага й да се събуди и осъзнае, да оцени всичко стойностно, смисъла на живота. Всички, които търсят себе си в този живот имат книгата, с която да го направят.

Дани Петкова, Хеликон Добрич