Регистрация Вход
Не пуша вече! Съветите на един бивш заклет пушач

Не пуша вече! Съветите на един бивш заклет пушач

 • 2.84 Рейтинг: общ рейтинг: 2.84 (912)
много слаба слаба добра много добра страхотна
Наличност: ДА Доставка: 3 дни

Анотация: " Ако следавате инструкциите ми, ще бъдете щастливи непушачи до края на живота си."
- Методът е уникален.
- Никаква шокова терапия.
- Преодоляване на психическата зависимост от цигарите без прекратяване на пушенето.
- Отказът от пушенето не означава ... прочети още

Хартиено издание

Цена:: 16.00 лв.

Електронна книга

Цена:: 7.00 лв.

Анотация

" Ако следавате инструкциите ми, ще бъдете щастливи непушачи до края на живота си."
- Методът е уникален.
- Никаква шокова терапия.
- Преодоляване на психическата зависимост от цигарите без прекратяване на пушенето.
- Отказът от пушенето не означава да направиш жертва.
- Да си непушач е прекрасно.
ключови думи:

Ревюта

Книгата „Не пуша вече“ дава силен стимул на всеки пушач да се пребори със своята зависимост от цигарите, пурите и други подобни димящи. Всъщност думата ''пребори'' не е точна. Методът на Алън Кар залага на убеждението, че отказът от тютюнопушенето е лесно постижим и не изисква борба, а заемане на позиция. Възможно ли е, като следва логически своята физическа и духовна цялост, един пушач да избира отново и отново пушенето? Кар е много далеч от становището, че има право да осъжда този акт на доброволна смърт. Вместо това той припомня на пушачите колко силна е волята им, когато са налице аргументите против тютюнопушенето и когато са изложени с прозрачна яснота. И настойчивост. С настойчивост, изпитана и винаги готова да противостои на цикличния механизъм на никотиновата зависимост. Проблемът е поставен съвсем ясно: Вие ли ще ги контролирате или те Вас!

Книгата на Кар не е просто четиво, а система за самоизцеление. Нейният успех се корени силата на значението на простичките думи “Не пуша вече!“ като към път да си възвърнем свободата.

Мартина Маринова-книжар и бивш пушач, Хеликон София ( Витоша )

За книгата „Не пуша вече“ реших да пиша, тъй като съм поредната „жертва“ на Алън Кар. При все, че отдавна знаех за неговия метод и бях гледал част от филма му, никога не съм искал и не съм се опитвал да спирам цигарите. Тъй като много хора започнаха да търсят книгата и да твърдят, че благодарение на нея не пушат вече, един ден, за който си спомням със смесени чувства, отворих книгата за да проверя, толкова ли е силна магията на словото, че да откаже един заклет пушач от цигарите.

Не! По-силна е! Дотолкова, че три седмици по късно, вече не понасям нищо димящо. На какво се дължи тази промяна на съзнанието и този скок от лагера на  доволно пуфкащите същества, в този на хората-любители на чистия въздух, които обичат да вдишват кислород и не понасят душите, и дрехите им да вонят на цигари?

Дължи се на една книга и тя както разбрахте е „Не пуша вече“ на Алън Кар.

В личен план, все още не мога да повярвам, че живея без да паля цигари и те по никакъв начин не ми липсват. Страхувах се разбира се от абстиненцията и всички гадни състояния и настроения съпътсващи промяната, но в крайна сметка, какво тук значи някаква си абстиненция?

Не съм вярвал, че човек с няколко думи ще може да я обясни и да даде насоки как да се справим с нея по най-лесния начин.Аз не мога.

Но Алън Кар може.

И как да не му повярвам когато той самия в продължение на години е пушил три пъти повече от мен и каквото и оправдание да си намеря за да продължа, той ме хваща и не чак толкова дълбоко в себе си разбирам, че не аз съм правия, а той.

Сблъсках се и с още един....сега мога да кажа забавен факт. Независимо от различията в националността и възрастта, по отношение на цигарите, пушачите винаги дават един и същ отговор. Не вярвате? Ще ви дам един от малкото примери посочени в книгата.

         „Не можеш да спреш цигарите.“

         „Мога, но не искам.“

         „Но ти си зависим от тях.“

         „Не съм. Мога да ги спра когато си пожелая.“    

Разбира се измамното чувство, че може да спре когато си пожелае, автоматично и „логично“, дава правото на него или  нея, да пушат докато от Живота Смъртта ги раздели, или Нейно Височество Цигарата.

Защото цигарите са вредни. Факт, за който пушещ или непушещ, осъзнава, но никой не му отдава значение. Разбирам, че каквито и аргументи за вредата от тютюнопушенето да бъдат представени пред един пушач, той ще се съгласи с тях... пушейки. Защото още докато сте пристъпвали към първия от аргументите, той леко се е изнервил и е запалил да се успокои.

Така че, скъпи ми пушачи, и още по-скъпи ми  пушачки, не се лъжете и не казвайте, че можете да спрете да пушите, когато пожелаете, защото не можете. И не можете, защото, колкото и да ви е неприятно, сте зависими. А щом сте зависими значи не сте свободни.

Но ако искате да бъдете свободни и да отхвърлите оковите на никотина, вашето решение е Алън Кар.

Последното изречение признавам, би звучало като гнусна реклама, ако не беше вярно.

Знаете ли защо книгата е ценна? Защото авторът не е против вас. Защото ви разбира. Защото играе с вашите карти, на вашата маса. Защото не е някой отегчен чичко в костюм, който с монотонен глас по сухарски ви натякаква някакви отдавна до болка познати теории за вреди и тям подобни. Защото, ей тъй, по човешки Алън Кар споделя личния си опит с вас, сякаш ви е най-добрия приятел. И повярвайте ми. Той може да бъде.

Иван Гутев, Хеликон Габрово
 • Мнения за книгата (32)
 • Издател: Кибеа
 • Година на издаване: 2007
 • Брой на страници: 200
 • Корици: меки
 • Език: български
 • Тегло: 284 грама
 • Размери: 20x13
 • ISBN: 9544741348
 • Баркод: 9789544741341

изпрати мнениеМнения за книгата (32)

Подреди по:
 • докладвай

  Уникална книга !

 • докладвай

  Спрях цигарите преди година и половина с помощта( не благодарение) на тази книга! Горещо я препоръчвам на хора, които искат да спрат да пушат и им трябва малко кураж и напътствие! Успех на всички, защото няма по-хубаво нещо от това да си НЕзависим!

 • докладвай

  Книгата е хубава,интересна за четене и на мен лично ми помогна вече 2 години не пуша.

 • докладвай

  Пушач с 27 години стаж, напоследък по 2 кутии на ден. Отказах проклетите цигари! Точно както е описано в книгата - пушех си, докато я четях, и си мислех, че няма да ми подейства. На следващия ден престанах да пуша - без да съм вземала осъзнато решение. И въобще не беше мъчително - първата седмица няколко панически атаки по 2-3 минути, издържат се с малко помощ от семки и бонбонки. Като сравнявам с мъченията от предишните пъти, които се опитвах да спра, си е направо НИЩО!
  Мъчно ми е да чуя, че авторът е починал, исках да му пратя благодарност. Ще запаля една свещ за него тогава. Благодаря!

 • докладвай

  Четох много хубави отзиви за книгата, че е помогнала на много хора и аз я прочетох, но на мен не подейства. Е, успех на останалите...

 • докладвай

  Браво на тези, които са спрели цигарите, но на мен книгата не ми помогна, въпреки огромното желание да спра цигарите.

 • докладвай

  На мен не ми помогна ....

 • докладвай

  Уникална книга,препоръчвам е на всички пушачи,моля прочетете е......

 • докладвай

  Току що прочетох ,че А.Кар е починал от рак на белите дробове..Каква ирония.Отказа хиляди хора,лека му пръст, с гениалните си книги!Търся преведеното му филмче по темата,някой може ли да ми помогне?И да почина от рак на дробовете по добре е да съм с по бели зъби и по млада кожа.Не пуша втори месец
  а съм гледала филмчето 2 пъти.То е моята терапия!

 • докладвай

  Почти година без цигари с 2 прочитания на книгата ! А пуших 18 години, мислех, че съм безнадежден случай. Незнам как може да съм бил толкова глупав да пуша ? Препоръчвам я горещо на всеки ! Много пушачи ги е страх да не би да спрат като я прочетат, няма магия, просто разбирате колко сте били глупави преди това :)

 • докладвай

  А пушехте ли докато я четяхте,в смисъл кога се чувстваш готов да ги спреш,след като прочетеш цялата книга ли?

 • докладвай

  Daenerys: ако не искаш да ги спираш, едва ли ще прочетеш точно тази книга.
  Аз не пуша от две години благодарение на точно тази книга. Горещо я препоръчвам на всички пушачи!

 • докладвай

  Въпрос: ако не искам да спирам цигарите, тази книга би ли ми помогнала въпреки това?

 • докладвай

  Преди 3 години благодарение на книгата супер лесно спрях цигарите, но направих фаталната грешка да си запаля пак в тежък момент. От началото на тази година отново ги спрях, пак благодарение на Алън Кар, и вече 7 месеца не пуша. Лесно е, прочетете я и ги спрете, няма никакъв смисъл от тях. Дори в момента гледам пушачите наоколо и нямам никакво усещане, че съм била една от тях. Този път обаче никога не бих запалила цигара пак. Невероятен метод!

 • докладвай

  СУПЕР КНИГА!
  Пушех по кутия и половина и много се измъчвах че даже и да ги намаля не можех.
  Прочетох книгата и с мен се случи чудо!!!
  Не пуша от 7 месеца, не ми се пуши, а и непуше?ки се чувствам страхотно!
  Альн, много ти благодаря!

 • докладвай

  Не пуша от 2 месеца след като прочетох тази книга.

 • докладвай

  Аз също ги спрях благодарение на книгата...

 • докладвай

  Който има малко желание да спре да се трови тук ще намери с каква психческа нагласа трябва да бъде. След това наистина е лесно. :-)))

 • докладвай

  книгата е невероятна,Аз не пуша вече месец и моят съпруг също,И двамата пушехме от 20 години по 2 кутии на ден и си мислех , че никога няма да мога да откажа цигарите, но ето че се случи и сме много щастливи,Покрай нас във фирмата не пушат още 2-ма пак благодарение на същата книга,Горещо я препоръчвам на хора с този вреден навик,Алън Кар е невероятен!Той има още 2 книги ,които не мога да намеря,Едната е за борбата с килограмите,Ако някой има информация пишете,

 • докладвай

  На мен ми помогна друга книга написана от Пол Маккена в която има CD с хипнози.

 • докладвай

  И аз продължих да пуша и след книгата.

 • докладвай

  четох книгата и пак си пуша

 • докладвай

  Хубава е.

 • докладвай

  благодаря ти Алън

 • докладвай

  Уникална книга! Благодарение на нея аз и съпругът ми не пушим от 5 месеца.

 • докладвай

  Незнам дали ми помогна книгата или волята, но ве4е не пуша 8 месеца!!!

 • докладвай

  Спрях цигарите благодарение на тази книга и на себе си!

 • докладвай

  Бях пушач цели 10 години. Отказах цигарите с тази книга преди 5 месеца. Стахотна книга. Благодарение на нея, цигарите спряха брат ми (пушач от 20 години) и приятелката ми (пушач от 5 години). Препоръчвам я на всеки, който има желание да направи това "най-лесно нещо на света" :) .

 • докладвай

  Спрях да пуша преди повече от 8 години благодарение на тази книга. Благодаря! :-)

 • докладвай

  Knigata e chudena. Az sym nepushach,noimam dvama priqteli, koito spoluchlivo q izpozvaha. Opedeleno q preporychvam

 • докладвай

  Ne moga da povqrvam kolko lesno moje da byde da spresh cigarite. Blagodarq na Allen Carr za tazi velika kniga

 • докладвай

  Страхотна книга. Не съм пушила 7 месеца вече и се чувствам страхотно!!!

Кирилица:
Попълнете текста от картинката

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

 1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
 2. Написани само с главни букви
 3. Написани на латиница
 4. Съдържащи препратки към други сайтове.

За всякакви други въпроси или коментари моля изпращайте на service@helikon.bg