Влакна и риболовни възли

Автор: Красимир Клисарски

3 мнения

Издател Земиздат
Брой страници 144
Година на издаване 2003
Корици меки
Език български
Размери 0x0
ISBN 9540504155
Баркод 9540504155
Категории Хоби и свободно време, Книги

Хартиено издание

Наличност: НЕ
Доставка: не е в наличност

Цена: 4.80 лв.

В нашето модерно време детският спомен за успешен риболов с отсечена на брега на водоема върбова пръчка, паче перо, 1 - 2 м влакно и кука е само блян. Времената се променят. Във въдичарската практика днес се използват нови риболовни принадлежности и аксесоари. При производството на влакна модерните технологии навлизат с изключително бързи темпове. Конкуренцията в тази област е голяма. Всяка фирма се стреми да пусне на пазара авангарден продукт с високи потребителски качества. В резултат на надпреварата се появиха монофилни влакна с голяма издръжливост. Хит в риболова са многониш-ковите влакна, гарантиращи улавяне на всеки въдичарски трофей. Многослойни, флуоресцентни, влакна от флуорокарбон и какви ли още не се конкурират на световния пазар.
Как да се ориентираме в многообразието от фирмени продукти? Кои са основните параметри на въдичарските влакна? Какви са действителните потребителски качества на предлаганите продукти? Какво влакно да предпочетем за даден вид риболов? Книгата дава детайлна информация по тези и редица други въпроси от въдичарско естество. Мнозина смятат, че, разполагайки с качествено марково влакно, са решили веднъж завинаги проблема за здравината на линията. В твърдението има известна доза истина. Практическата здравина на риболовната линия зависи от много фактори. Един от основните е използваният риболовен възел. В книгата са описани около 60 възли, предпочитани във въдичарската практика за: връзване на кука с лопатка, халка, вирбел, примамка с „ухо", мормишка, свързване на влакна, стопорни възли, клупове, мухарски възли, клупове за затягане, връзване на многониш-ково влакно, връзване на влакно към шпулата на макарата, клупове за монтаж на поводи при риболов „на тежко" и др.
Познаването на масово употребявани рибарски възли и рационалното им използване дава известни предимства при риболов. Разгледани са основните типове, тяхното приложение, предимства и недостатъци. Описани са и възли, които се използват рядко, но имат конкретно приложение във въдичарската практика.
Книгата представлява ценен наръчник за всеки риболовец. Правилно оразмерената линия и здравите възли гарантират улова на всеки въдичарски трофей.

от Ясен / дата: 24 ное 2009

Ще има ли наличности от тази книга за в бъдеще

от милчо / дата: 06 окт 2008

аз сам милчо от един от класовете на кои то казах те да закупи книгата за книгата ви е страхотна особено тази за риболова аз мисля да трябва да продолжите да пишете книгите си аиде чао /// до Красимир Клисарски

от милчо / дата: 06 окт 2008

аз сам милчо от един от класовете на кои то казах те да закупи книгата за риболов книгата ви е страхотна осо бено тази за риболожа// до Красимир Клисарски

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg