Хартиено издание

Наличност: НЕ
Доставка: не е в наличност

Цена: 11.90 лв.Студът. Гората. Вълците. Жегата. Докосването. Целувките. Тайните. Тръпката.
Нейният вълк. Неговото лятно момиче.
Белезите от миналото, крехкото настояще, невъзможното бъдеще...
Грейс
Задържах погледа си върху очите на вълка толкова дълго, колкото можах. Бяха ярки, искрящожълти. От толкова близо виждах, че са изпъстрени с всеки нюанс на златистото и светлокафявото. Не исках да отмества очите си от мен. И той не го стори. Исках да се пресегна, да сграбча козината му, да го придърпам към мен, но дланите ми лежаха безпомощни, ръцете ми бяха замръзнали край тялото.
Вече не можех да си спомня какво представляваше топлината.
Едно мигване по-късно и жълтоокия вълк вече го нямаше. Другите от глутницата се скупчваха над мен, задушаваха ме. Нямаше слънце, нямаше светлина. Умирах. Не можех да си спомня как изглеждаше небето.

Сам
Тогава видях очите й. Будни. Живи. Момичето гледаше право в мен, задържайки погледа ми, излъчвайки някаква ужасяваща откровеност.
Отстъпих назад, присвих се, започнах да треперя отново. Но този път това не бе резултат от гнева. Очите й, загледани в моите очи. Кръвта й, стичаща се по лицето ми. Раздирах се отвътре и отвън. Нейният живот. Моят живот.
Глутницата предпазливо се отдалечи от мен. В гърлата им се надигна ръмжене, защото в този миг вече не бях един от тях, а те бяха готови да защитят плячката си. Помислих си, че това е най-красивото момиче, което бях виждал - мъничък, лежащ в снега окървавен ангел, който те се канеха да разкъсат.
Видях я. Видях я по начин, по който никога не бях виждал никого и нищо преди това. И ги спрях.

Маги Стийвотър завършва история в Мери Вашингтон Колидж, но се посвещава на литературата. Постига феноменален успех с трилогията си „Тръпка”, „Копнеж”, „Завинаги”, по която продуцентите на „Властелинът на пръстените” вече правят мащабна филмова продукция. Живее във Вирджиния заедно с очарователно праволинейния си съпруг, двете им малки деца, две невротични кучета и една криминално проявена котка.

от Стиви / дата: 30 мар 2016

Много ми хареса книгата, утре ще почна 2рата част
На мен лично ми харесва, че не губи толкова време в описвания,
а направо дава към действието, все пак не е криминале или трилър за да има кой знае какво напрежение :)

от Администратор / дата: 09 юли 2015

За съжаление, изданието е изчерпано. На този етап от страна на издателството не ни е предоставена информация относно предстоящо допечатване.

от А. / дата: 08 юли 2015

Кога ще бъде отново в наличност ?

от Деница / дата: 08 ное 2012

Много време се чудех дали да я чета, но все пак накрая я прочетох. Не съжалявам, хареса ми. Е не съм чак възхитена, но е интересна като идея.

от Василена / дата: 10 юли 2012

Сега виждам каква симфония от коментари е надолу. Все пак всеки си има собствено мнение, но наистина е грозно да се изразяваш с такива думи. Имате право, Цвети, ако не ми харесва дадена книга , спирам да я чета. Класика като "Отнесени от вихъра" не ме грабна и я оставих. Може някой ден да съм по-настроена за нея и да я прочета, но това не значи, че е помия. Колкото до "Здрач" послесната дума, с която бих я нарекла е "суховата". Стефани Майер има страхотен речник. Направо не си намирах място и дъхът ми секваше докото четях последната част на "Зазоряване".Но пак се стига до въпрос на вкус.

от Василена / дата: 10 юли 2012

Прочетох я за 2 дни. Носих книгата навсякъде с мен - в кухнята, тоалетната, леглото, парка, навсякъде. Със всеки изминал ред ставах все по-нетърпелива да разбера какво ще стане. Добре, че си я купих заедно с другите 2 от поредицата иначе щях да откача да чакам. Да сюжетът се развива сравнително бързо, но аз не обичам разточителните описания до последния цвят на рамката на картината от източната стена на килера на къщата на бабата на съседа. Нито прекалено дълга , нито прекалено претупана. Хареса ми цялата поредица.

от Цвети / дата: 26 яну 2012

Книгата се превърна в една от най-най любимите ми. С толкова голям интерес и захлас я четох, защо хората са толкова груби в мненията ,който публикуват? Разбирам ,че не всеки трябва да хареса книгата,но "безвкусна помия с привкус на миризлив вълк" е много грозно.. Няма ли администратори,които да следят за обидните думи тук? ужас, думи нямам за подобни изказвания ..... пък и като не ви е харесала книгата,кой ви кара да я четете до край?

от Хани / дата: 25 авг 2011

Не е лоша като поредица, но другата поредица Ридание-Балада е много по-добра!

от Neli / дата: 17 авг 2011

Много приятно четиво! Купувайте - няма да съжалявате!

от Галена / дата: 23 мар 2011

Според мен просто се ядосваш, че казвам мнение различно от твоето. И да говорим конструктивно, ти приемаш всяка моя дума като обвинение. В никакъв случай не се правя на интересна и не смятам, че пиша мнения без логически връзки, дори напротив -- в по- долните мнения влизам в детайлите на книгата и определям защо всъщност не ми харесва. Истината е една-- като стил и внушение, книгата \" Тръпка\" е добре написана. Личи си, че авторката е подходила с професионализъм и творчески усет. Но като сюжетна линия-- абсолютно нищо не струва. Сюжетът е построен върху няколко опорни идеи ( температурата на вълците, семейните взаимоотношения на Сам и Грейс и фактът, че тя вече е била ухапана от вълк преди да се събере със Сам), които накрая изчерпват основната идея и остава някаква измислена гонитба с времето, която е толкова разтеглена, че на места изнервя. Да не говорим, че имаше моменти, които направо четях на инат, колкото да мине страницата и да свърша по- бързо.
Определено нямам проблеми с нарцисизма, и не искам никой да ме убеждава. Нямам нужда някой да ми казва кое е добро и кое не, след като и сама мога да преценя. Честно казано \" Здрач\" беше по- добре като построяване на сюжетните линии. Вярно, имаше излишна баластра, но чак пък толкова като в \" Тръпка\"...

от Мери / дата: 04 мар 2011

Току що, поръчах тази книга. Надявам се да е интересна, а не суха като "Здрач" ! Прочетох и някой от коментарите, повечето от вас я одобрявате, което ме кара да мисля, че ще ме грабне! Както и сюжета,така и самата и корица подсказват, че четенето и ще бъде приключение за читателя! Все пак обичам историйките с вълци, но не и всички!

от Мария Бош / дата: 22 фев 2011

За да завърша към Галена - ама естествено, че никой не може да те накара да харесаш някоя книга! Ако си смятала, че някой може да те накара, е много жалко! Спорът започна от доста неадекватното ти изказване - не че има нещо лошо да го споделиш. И смятах, че си говорим конструктивно, споделяйки мнения. Не съм целяла да те карам нещо, защото не мисля, че това е възможно. за всяка книга си има читател. Няма едно нещо на този свят, което да се харесва на всички. Когато човек изказва мнение обаче има един такъм момент - някой казва "не ми харесва, не е мой тип, не ми е по вкуса". Окей. Тук няма какво да спориш. Друг обаче решава да се прави на интересен и пише някакви мнения, с липсващи логически връзки и аргументи, за които всеки средностатичен учител по литература в основно училище би писал "тройка". И тогава вече се ядосвам. Но не писах за теб, а за останалите - защото хората лесно се влияят и исках да разясня някои детайли. А ти определено имаш проблем с нарцисизма, щом си решила ,че някой иска нещо точто теб да те убеждава.
А всъщност аз харесвам повече класическа фантастика :)

от Ади / дата: 21 фев 2011

"Тръпка" е невероятна книга. Браво на Маги Стийвотър!!!

от Галена / дата: 21 фев 2011

В крайна сметка пък всеки си има мнение. Никой не може да ме задължи да я харесвам, дори издутата й реклама.
"Тръпка" е просто книга, книга като всяка друга. На света съществуват редица книги, които са далеч по- добри.

от Мария Бош / дата: 17 фев 2011

"Сама помисли колко по- хубаво би било ако двамата със Сам имаха хубави семейства и щастливо детство. Нямаше ли това -- щастието, да ги накара да искат още и още, борейки са да подражават на вече познатата семейна топлина и уют, вместо да се борят да заличат ужасяващото минало."
Мисля... И не, нямаше. Житейски принцип е, че човек никога не оценява това, което има. Не можеш да погледнеш отстрани собствения си живот и да го видиш обективно. Не мога да говоря за някакви психологически закони или по принцип, но това, което наблюдавам, е следното - колкото по-добри, идеални и щастливи са семействата на днешното поколение, толкова повече децата се бунтуват и търсят нещо различно. Спорът стана много абстрактен, а всъщност аз просто се питах как е възможно човек, четейки такъв вид книга, да коментира в някакъв много древен - буквално - стил неща като бит и социална среда, които са издразнили читателката.
Все едно четеш стари учебници, в които ти хвалят семейството като здрава клетка на обществото. Тук имаме двама герои, които имат различни проблеми в семейството. Честно казано, не ми пука за родителите им и това не променя отношението ми към тях. За мен са важни те и какво чувстват един към друг.
"Знай обаче, че всяка книга, преди всичко е създадена, за да разтоварва и носи приятни емоций, а не да натоварва и разтройва читателя." - Не, не зная. И с тази теория разказваш играта на основите на всяко литературно произведение - мен може една хубава и пълна с усмихнати личица история да ме разстрои, ако си имам моята лична драма. А книгите се пишат, за да покажа въобще някакви емоциИ, да накарат читателя да съпреживее катарзиса заедно с героя.
Такива ми ти работи...

от Галена / дата: 08 фев 2011

По- странно е твоето мнение!
Тази жена, както я нарече, сигурно е прочела десетки книги повече от теб и иска да каже, че всяка част от сюжета е важна, за да върви той в синхрон за достигане на затрогващ финал. Обясни ми какво значи, че нямало значение какви са родителите на гл. герои и каква е социалната им среда. Щом за теб няма значение семейната любов между героите, защо тогава не четеш такива като " Мавзолей" или " Клетниците". Там поне има доволно количество ужасна реалност и несподелени сълзи. Щом ти е все едно какво преживяват героите и ти е приятно да четеш за нещастията на Сам, причинени от собствените му родители, продължавай в същия дух. Знай обаче, че всяка книга, преди всичко е създадена, за да разтоварва и носи приятни емоций, а не да натоварва и разтройва читателя. Сама помисли колко по- хубаво би било ако двамата със Сам имаха хубави семейства и щастливо детство. Нямаше ли това -- щастието, да ги накара да искат още и още, борейки са да подражават на вече познатата семейна топлина и уют, вместо да се борят да заличат ужасяващото минало.

от Мария Бош / дата: 26 яну 2011

Не разбирам мнението на жената по-долу. Какво ми казвате, че една книга не е хубава, защото вътре е показано как родителите не обръщат внимание на децата си? Че не вярвате, че има такива родители, които не знаят касво правят децата им и къде ходят? Ама вие в кой свят живеете? И за каква реклама говорите? Каквато и реклама да ес направи на нещо, колокто и приказки да се изплуят, истината е една - чете ли го съученичката на дъщеря ви или не, мечтае ли си момичето да намвери своя Сам, защото наистина никой не й обръща внимание, и като си дете, вярваш само на връстниците си. Не знам, странно е мнението на тази жена.

от Лили ;дд / дата: 18 яну 2011

Ооо книжката е страшно интерестна ! : )) Много вълнуваща и различна : )

от Лудуту / дата: 04 яну 2011

Ааа много сладурска книжка....на който не му харесва да си гледа работата - всеки с вкуса си! И стига с тоя "Здрач"...не съм чела всеизвестната поредица ама вие вече се излагате :D ...книжката е супер и се разправя за върколаци (или там квото бяха) не за смахнати вампири (а ся моля без да ми се карате)...купувайте и четете :*

от Галена Върбева / дата: 30 дек 2010

Днес прочетох и последната страница на " Тръпка", но мнението ми си остана същото. Все се молех да греша, по някакъв начин в мен да е вината, за дето не я харесам, но не... тя си е безвкусна помия с привкус на миризлив вълк, лигава любов и нетипично приключение. Имаше моменти, в които буквално четях насила, толкова ми беше безвкусно, а последните страници направо ме измъчиха. Нямаше конфликт или зрелищна битка, нито взаимна любов, а някакво глупаво взаимодействие между два свята, единият от който нереален. Нито визията на Сам ме впечатли, нито развитието на сюжета, нито дори самата любовна история. "Тръпка" ме разочарова още от първата си страница, и сега 311 страници по- късно това впечатление си остана същото. Наистина не мога да разбера как може това " нещо" да стане бестселър.
Ето сега разбирам как издутия антураж на рекламата може да превърне и най- тъпата история в сензация!

от galenavyrbeva@gmail.com / дата: 29 дек 2010

Според мен романът " Тръпка" само на пръв поглед изглежда увлекателен и добър. Вчера започнах да го чета, и стигнах до 108 страница. Историята, както всичко друго в стил "ърбан готик" е преекспонирана и еднообразна, но не точно това ме дразни.
На първо място ме подразни миналото на самите герои Сам и Грейс, техните взаимоотношения с родителите им и реалната липса на затрогваща и бавнодйстваща фабула. Всичко се случва бързо, сякаш някой е подгонил Маги или й е засичал време. Тя стояла на люлката, докато вълкът я гледал в дълбините на гората. Не се мина много и той вече беше прострелян и лежеше на прага на дома й. Не мина много време и двамата изведнъж заживяха заедно и това много преди да мина 100-та страница. Трябваше малко по- разчупена структура на сюжета, която да накара читателките наистина да тръпнат в очакване и да бъдат жадни за всяка следваща среща между двамата. Чисто технически Грейс и Сам имаха само няколко срещи преди да " се вземат", в една от които тя излезе от топлата си къща с парче месо в ръка.
Другото, което наистина много ме подразни и което като прочетох, дори зачеркнах с химикала- родителите на двамата герои. Майката и таткото на Сам са му причинили ужасни белези на ръцете, цитирам " Този ми е от мама. Татко направи другия. Спомням си, че брояха отзад напред, за да се синхронизират и да направят разрезите едновременно".
Извинявайте много, но като прочетох това, направо ми идеше да скъсам страницата. Тази Маги не можа ли да измисли нещо по- отвратително? Това не е всичко, ситуацията със семейството на Грейс не е по- различна. Майка й е отвеяна художничка, която не й обръща грам внимание. Баща й е измъчен работохолик, които също я гледа като предмет в стаята. Е, извинявайте, как мога да остана равнодушна на това? В момент на яд, тя дори казва " Татко. Моля за малко внимание. Дай ми чаша кафе и я напълни или ще умра, а няма кой да ти помогне да се отървеш от тялото". Това е абсурдно! Няма как да харесам подобно безчовечност, и някак си да извърна поглед върху " красотата" на любовната история. Тя направо бледнее пред ужасния социален взрив, които като бездна е уловила всичко в лапите си. Представяте ли си, Сам живее при Грейс, в една и съща къща, а родителите й дори не знаят, дори не подозират. Да ме извинявате, " Здрач" може да е всякакъв, но подобна родителска немарливост не е имало. Вярно, Едуард влизаше в стаята на Бела, без Чарли да знае, но това ставаше късно вечерта, когато той спеше. Тук читателят ясно вижда, че той няма какво да направи, при положение че тези посещения стават тайно нощем. Иначе той беше любящ баща и никога не гледаше Бела като предмет. Може би от тук Маги е взела мотива за спането на Сам в стаята на Грейс, но има планина разлика от едната до другата ситуация. ( Който и да ми говори, че нямало заемки от едната до другата книга, в никакъв случай не е прав.) Родителите на Едуард също не правят разлика, макар и да не са му биологични. Есме и Карлайл наистина са необикновено любящи и еднакво благосклонни към всичките си деца. А тук... какво да кажа? Отврат! Млади приятели, не се лъжете, че всичко, което блести е скъпо. Нарочно вкарах цитати, за да не ме обвини някой, че си измислям. Животът, които живеем е достатъчно натоварен, за да си го усложняваме още повече с абсурдни истории, които парадират, че са бестселър.

от иван / дата: 16 окт 2010

супер книжка

от Насо / дата: 07 окт 2010

Прочетох книгата и с нетърпение чакам да си купя 2рата част ... Много приятен роман,кайто те кара да минеш през много фаси на въображението си с също така доставя наслада на читателя от началото до края на прочитането!

от Мира / дата: 25 авг 2010

Книгата е супер!! Много е интересна и увлекателна. Заслужава си да я прочетете.

от Вели / дата: 24 авг 2010

От днес започнах да я чета и днес ще я завърша.

от Дени* / дата: 17 авг 2010

***** Отсега ви казвам: КНИГАТА НЯМА НИКАКВА ВРЪЗКА СЪС САГАТА "ЗДРАЧ" *****.
"Копнеж" е абсолютно невероятна и завладяваща книга! Съветвам всички, които си падат по фентъзито да не губят повече време и да си я купуват!!! ;) Наслаждавайте се на това невероятно четиво!!!

от Михаела / дата: 02 авг 2010

Страхотно четиво. Не мога да повярвам, че авторката ще идва в България. Просто нямам търпение. Жестоко! А и се очаква Копнеж през септември, нямам търпение :):):)

от Моника / дата: 02 авг 2010

1.Книгата наистина е страхотна.Важното за една книга е когато я четеш да успее да те заплени ,да те накара да изживееш живота на героите дори и за няколко часа.
Тръпка е една от книгите , които според мен наистина си заслужават.Тя ти позволява да изживееш страха, любовта и загубата и още много други неща за толкова кратко време, а за да бъде една книга трябва читателите да бъдат удоволетворени. А четеш ли тази книга , няма как не се почувстваш удоволетворен.
Според мен книгата си заслужава, не само парите , но и времето.
2.Хайде вече да престанете с тоя ,,ЗДРАЧ'', аз също съм фен на поредицита, но вече ми писна всеки втори да сравнява всяка книга с ЗДРАЧ.Хора - СТЕГНЕТЕ СЕ.Това не ви е форумче, че за кавги, а са коментари за дадени книги. Не мога да разбера, само Здрач ли сте чели , че само с него сравнявате.А защо ЗА БОГА , сравнявате книгите с други, всяка книга си има своята идеа, сюжет и своя индетичност. Какво е това нещо?! Като искате да коментирате други книги, пишете ,,под'' другите книги.Толкова сте банални вече, на която и книга да отворя ще видя сравнение с здрач или някоя друга поредица.
Ай моля ви се!!!

от Теди / дата: 01 авг 2010

Тръпка е страхотна книга! Нямам търпение да излезе втората!

Stella, не се ли усети че никой не ти е поискал мнението? Освен това не си ти единствената изчела много книги а това че и ти пишеш... е, дай на дете лист и химикал и то ще ти напише нещо! Здрач може да не е първата книга за любовта и вампирите като цяло, но е първата, която събуди интереса на толкова много хора и направи другите книги, за които намекваш продаваеми и известни! Аз съм по-млада от теб и все пак забелязах, че и ти си част от незадоволените жени, за които говориш! Все пак коя нормална 25 годишна жена ще седне да си губи времето да обяснявя на тийнейджъри колко скучна е "Здрач"! Помисли на това и с удоволствие ще чакам отговора ти, ако има такъв :D

от lucy10allen / дата: 13 юли 2010

Ако някой иска да си вземе книгата на по-евтина цена да пише на горе посоченият скайп.

от Ерато / дата: 06 юли 2010

При толкова положителни мнения няма как да не я прочета. Някой беше засегнал темата за върколаците ще Ви помоля да не бъркате върколаци със зооморфи, това са съвсем различни неща. Колкото до поредицата "Здрач" все повече се убеждавам, че днешните читатели имат доста бедна база за сравнение след като сравняват всяка втора книга с нея.

от Габс / дата: 06 юли 2010

Много яка книжка, прочетох я на един дъх. Жалко, че свърши на най-интересното, към края малко ми се дорева и сякаш буца беше заседнала в гърлото ми докато я четях, но последната страница просто ме разби и сега чакам с нетърпение следващата книга.

от Стефани / дата: 22 юни 2010

По повод това, колко ще са книгите...ще има още две части. Втората ще се казва "Копнеж", а третата "Завинаги".

от ана / дата: 20 юни 2010

колко ще са книгите?

от Фенка / дата: 24 май 2010

И понеже видях коментари за превода, видях и снимка на преводача - също в блога - страшен е! Като як металист, хубаво е, че млади хора превеждат такива книги, а не стари, за да докарат и звученето на самия превод.

от Фенка / дата: 24 май 2010

Влизам в блога на издателството и там пише, че втората част ще се казва "Копнеж" и ще излиза в края на лятото. На английски е Linger , но мисля, че българският превод е подходящ. Чакам с нетърпение!

от ello / дата: 28 апр 2010

май втората излиза октомври...........

от ello / дата: 28 апр 2010

май втората излиза октомври...........

от GVM / дата: 14 апр 2010

Аз харесвам "Здрач", всичките части, като четвърта малко по-трудно я хапнах, но веднъж подхванеш ли поредицата, си заслужава.

"Тръпка" още не съм чела, въпреки че ми харесва и темата за върколаците.

Сега на пазара излезна "Покани ме да вляза" ИК "Колибри". Поздрав за всички фенове на вампири! Книгата е различна от всичко, което е на пазара в момента и е истински кеф да я четеш :))).

от мира / дата: 09 апр 2010

еее... ама айде стига с тези сравнения със Здрач ! Здрач си е здрач ! Не отричам, че и аз съм маниачка на тема Twilight, но все пак.... "Тръпка" има съвсем друг стил на писане в сравнение със "Здрач"...
И найстина книгата те поглъща. Искаш да я четеш денонощно и тя да не свършва.
Найстина е жалко няма да можем да се насладим и на втората книга скоро! :(

от Диляна / дата: 08 апр 2010

Всеки има право на собствено мнение и моето е,че тази книга ми зе акъла,душата,суня и тем подобни! Страхотна книга надявам се скоро да излезе и превода на останалите книго от поредицата! :*

от Stella / дата: 06 апр 2010

Не мисля, че коментарите към всяка книга трябва да се свеждат до сравнения. Още повече, че "Здрач" не е комплимент за сравнение.
Като човек, който е изчел безчет книги и самият той пише, не мога да не отбележа колко МНОГО от "Здрач" и цялата легенда, която се развива там, е повече или по-малко успешна заемка оттук-оттам. Всички основни положения в чисто човешки аспект са предъвкваните от векове. Всичко свръхестествено, включително и любовта между вампир и смъртен, е многократно експлоатирана ВЕЧЕ.
"Здрач" е пълна и с МНОГО ИЗЛИШЕН БАЛАСТ. Като че ли на авторката й плащат на страница и тя е изписала доволно количество такива. Това прави "Здрач" скучна и бааааааавно четивна книга. Всеки следващ момент повтаря предишния и от толкова повторения дори и слабопаметните (към които не принадлежа) Освен това книгата е бедна на истинска романтика, пълна е с романтични щампи.

Прочетох я от приятел, не съжалявам, че съм си спестила няколко тома "прахосъбирачка" у дома. Сега съм на 25, но дори и на 15 четях по-"твърди" неща, които бъркат по-сурово и надълбоко в душата.

"Тръпка" е прилична като за възрастовата група. Няма баласт, няма повторения, нито псевдо-романтика. Авторката е запазила баланса, за което я поздравявам. Не е лесно при комерсиалния натиск в наши дни:)

Ако трябва да дам кратка субективна оценка, бих я формулирала така:
"Тръпка" е модерна романтика за млади или "младеещи" с добре дозирана фнтастика. Леко се чете, занимателна, добра динамика.
"Здрач" е някаква версия на "Памела" от 21 век. (за който се сеща коя беше "Памела", че 17в. бе доста отдавна:)

"Тръпка" някак си отговаря на името си: напълно си представям как един човек на прага на себепознаването би се открил там.

"Здрач" напротив, си го представям като настолна книга на неудовлетворени представителки от женски пол от всякакви възрасти, които са свикнали да скучаят в света на илюзиите. Старомодна книга, чудно ми е как човек с млада кръв би се впечатлил от подобна история. Тя е безнадеждно застояла.

Мисля си, кога най-сетне жените ще осъзнаят, че вечната им неудовлетвореност е проблем на самите тях и четенето на старомодни псевдо-идилични творби не помага в опитите да опознаеш нуждите си и себе си.

А иначе, ако четем само за километраж, можем и готварски рецепти да четем по цял ден, поне ще има реален облагородяващ резултат. Животът е достатйчно кратък за да мине и без изчитането по Н пъти на застояли идейно книги.

от Стефани / дата: 01 апр 2010

Книгата е страхотна! Нямам думи да опиша начина по който ме развълнува.

от блябля / дата: 01 апр 2010

Тази книга е меко казано ВЕЛИКА,според мен!Вече я чета за 5 път ,знам я на изуст и все пак я чета.Според мен,за да ти хареса книгата,трябва да вникнеш нея и да се опиташ макар и мислено ,да я изживееш... на моменти се едно усещах студа навън,или топлината на тялото на Сам... Всичко е до въображението на човек : )

от Роза / дата: 31 мар 2010

На мен много ми хареса книгата,наистина много красива история.

от Katelina / дата: 30 мар 2010

Изобщо не ми хареса.Съжалявам,че я купих и прочетох.Загубих време и пари! :(

от Татяна / дата: 24 мар 2010

Да ви кажа вие си изумихте.Много си харесвам Здрач и мога да кажа, че ми е любимата поредица, ама сега като прочетох коментарите и видях, че пак се споменава много се ядосах.Явно за абсолютно всяка книга, която ще излезе от тук нататък и е свързана с фантастика ще се сравнява със Здра
-така ли?Особено, че тук става въпрос не за вампири, а за вълци.Всяка книга си е хубава за себе си и има нещо различно в нея.Не може да сравнявате всички книги, особено ако са за различни неща.Така само излизате по-глупави.Според мен Тази книга е много увлекателна.Лесно се чете и просто ми хареса..

от лилит / дата: 10 мар 2010

Много ми хреса, прочетох я на един дъх. Стилът на писане ми допада, чела съм я и на английски и мога да кажа, че преводът е на много високо ниво.

от Fenka / дата: 16 фев 2010

Прочетох я и ми хареса, най-важното е може би, че има идея в нея Тези които плюят и казват, че не била нищо особено нещо са се объркали Чела съм и други книги и не мисля , че тука има повторения на чужди идеи. Любовта си е любов, но съществуването на вълко-хора на сезони живеещи сред нас ми се стори интересно.

от Мими / дата: 15 фев 2010

Ами,не,не знам само да критикувам,но хваля,когато има защо.Прочела съм доста неща и малко книги не са ми харесали,явно имам малко по-високи изисквания.

от Мими / дата: 12 фев 2010

Тцтцтц. "Тая от оная копирала ... Това е тъпо, онова е остро". Абе хора осъзнайте се! Знаете само да критикувате ... В литературата винаги е имало мода и ще продължава да е така. Сега всичко за вампири, върколаци и пр. е модерно, следователно масово пишат по тая тема. След 2 години ще се пише за феички, след 4 за великани и т.н. Като не ви харесва не четете и още по-малко плюйте! Беден и бил речника, не било описателно ... такъв й е стила - така пише....

от Някой / дата: 09 фев 2010

хораа от толкова много мнения как да не се заинтригува човек, аз съм на 14 години а съм прочела всичкото възможно фентъзи, което ми е попадало в ръцете.Обожавам да чета и вие ми предотставихте следващата книга.Добра или не ще я прочета и оценя, според мен ще си струва.

от Neuka / дата: 09 фев 2010

Аз пък смятам, че е хубаво да има повече книги с любов и кървищата да са по-малко. Харесва ми да има романтичен момент, да има и мистика, но кръвта да не е в изобилие - като в Мъртви преди мрак! Там е ужас! В Тръпка ми харесва най-много, че има красиви отношения - писнало ми е от простотия!

от Силвето / дата: 09 фев 2010

Да ви кажа, на мен книжката доста ми хареса!! Вярно е, че не е до там описателна, но пък е изпълнена с дейстие и се чете лесно. Мисля, че ще излезе много добър филм!!! Препоръчвам я!

от deanna / дата: 08 фев 2010

Дес стига плю тоя здрач (шегувам се естествено). Аз я мернах тази книга днес в хелинон, докато оставях капаро за първата книга от серията за Пърси Джаксън. Едно малко гласче ми каза да й метна един поглед ама не и сега като чета резюмето ме хваща чак яд, усещам как утре ще припкам до книжарницата.

от Мими / дата: 07 фев 2010

Хм,не мисля,че разликата м/у ''Тръпка'' и ''Здрач'' е вав вампирите и вълците.Докато Стефани разказва много увлекателно и разгръща историята постепенно и те потапя в нея по невероятен начин,то Маги напротив.Имам чувството,че е бързала да си напише книжката,всичко става толкова бързо,че чак не е интересно,няма никакво напрежение,всичко се случва в следващото изречение.И твърде много се е старала да оригиналничат героите като си говорят,но тъй като книгата не е написана от тийнейджър,диалозите понякога звучат изкуствено,точно както един възрастен си мисли,че младежите говорят,ама не е точно така.

от Insomniac / дата: 06 фев 2010

Втората книга се казва "Linger" (преведена като "Копнеж") и в Америка ще излезе на 20.07.2010 г. В България я очаквайте няколко месеца по - късно, след издаването й. Третата се казва "Forever" и все още не е написана и няма дата за издаване.

от klickklack30510 / дата: 05 фев 2010

Хора, я малко се упомнете!
Всички книги са хубави (зависи от гледната точка) и според мен не можем да сравняваме "Тръпка" и "Здрач".
И двете книги са много увлекателни и разликата идва от това, че едната разказва за вампири, а другата за върколаци.
И ви казвам, че ако си купите "Тръпка" или "Здрач" няма да съжалявате.
А да! Някой знаели точната дата на пускането на "Копнеж" по книжарниците .
Много ще съм благодарна, ако узная.

от Deny / дата: 03 фев 2010

Аз си я взех преди 2 дни и снощи преди лягане я започнах, прочетох над 100 страници на един дъх. Хубава е, разказна, интересно е авторското хрумване да се разказва ту от името на Грейс, ту от името на Сам.
Съжалявам да чуя, че ще трябва да чакаме повече от половин година за втората част, значи ще забавя прочитането и, не искам докато излезе втората част да съм забравила детайлите на тази ;/

А аз като видна и голяма почитателка на Здрач ще кажа, че книгите нямат нищи общо, но това дори е вярно. Не знам кое е учудващото, но книги с герои хора и други герои, несъществуващи - дали вампири, дали русалки, дали върколаци или каквото и да е - винаги е имало, има и ще има. Не знам защо повечето хора намразиха Здрач, като дори не са я чели. За мен поредицата за Едуард, Бела и Джейк остава най - красивата модерна книга, която съм чела. А който не я оцени, може само да загуби една красива романтична човешка история в ежедневието си.

Препоръчвам да четете повече книги, в последно време особено започнаха да издават мн заглавия, които хващат окото и интереса на читателя.

Чакам още такива книги с нетърпение !

от Йорданка / дата: 02 фев 2010

Утре след училище първата ми работа ще бъде да си купя книгата. Прочетох малка част и севлюбих..Просто ме грабна..

от Мими / дата: 01 фев 2010

Как е възможно някой изобщо да я сравнява със ''Здрач''!?По-скоро ми се стори като евтин любовен роман и нали е модерно има и вълци.Не съм доволна,но все пак съм на 30г,на тийнейдърите най-вероятно ще се хареса,но ми допадна ''Хари Потър''.

от Ади / дата: 30 яну 2010

Онзи ден ходих до Хеликон и си накупих малко книжки и една от тях е "Тръпка" Още не съм я чела, но продавачката в книжарницата каза че 2рата книга ще излезе Септември - Октомври тази година...

от пеперудка заспала / дата: 27 яну 2010

Жестока е! Здрач не беше лоша - критици! Но тази е по по по - даже се поразплаках, което си е ... И сега се оглеждам из парка да видя такива очи,, направо ме хвана за сърцето книжлето:)

от Hater / дата: 26 яну 2010

Стига хора! Излезе поредната простотия ала "Здрач" и се побъркахте! Съвсем ще вампирясате, ей!

от Петьо / дата: 26 яну 2010

Третата книга не знам кога ще излезе, но в сайта четох интервю с Маги Стийвотър, и там беше поместена информацията, че втората част -"Копнеж" ще излезе лятото тази година. Също така пишеше, че компанията Unique Features е закупила филмовите права за частите, от там и съдя, че ще стане новият хит. Хората, които не четат, ще гледат филмите и мисля, че историята ще придобие голяма популярност! :) Приятно четене на всички!

от Tennousei / дата: 26 яну 2010

Преполових книгата за по-малко от 3 часа. Какво да се прави, налага се и да работим.

Историята е вълнуваща, изключително тъжна, а събитията и вълненията на героите контрастират ярко на фона на настъпващата зима. Нямам търпение да стигна до финала, макар да знам, че ще трябва да почакам до излизането на другите две гниги от поредицата... Дано поне не се забавят прекаено много.

Ако ли пък на историята на Грейс и Сам й е отредено да бъде новият хит, който ще надмине в успеха си Twishit, приветствам идеята с две ръце.

от paoulinca / дата: 26 яну 2010

Много е нежна и вълнуваща и вълците ми станаха любимите животни!

от Светлин / дата: 26 яну 2010

Не знам за книгата, но корицата е мнооого добра! е бих сложил още малко кръв върху заглавието :)

от Петьо / дата: 26 яну 2010

Книгата ми се струва много интересна, нямам търпение да ми я доставят и да започна да я чета. Дано другите две части от трилогията излязат скоро! Така като гледам се очертава "Тръпка", "Копнеж" и "Завинаги" да бият частите на "Здрач"! Това ще е новата мания сред тийнейджърите, вервайте ми! :)

от еличка / дата: 23 яну 2010

На пръв поглед хваща окото и заинтригува.

от лили графи / дата: 22 яну 2010

Браво. тази книга ми казаха че била много хубава и много интересна за вълците. даже братовчет ми искаше да ми я прати от чужбина ама много скъпо беше

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

Ако трябва да се опише само с една дума тази книга, то това е – пленителна. Стилът на разказа е толкова увлекателен , че читателят не може да направи разлика между собствените си усещания и тези на главната героиня.

Може да се докосне до мъката, до любовта, до копнежа и нежните страсти, до безизходицата на ситуацията - загубата и разбитото сърце. Един прекрасен и вълшебен свят, разкриващ човешкото в едно вълче момче и вълчото в едно човешко момиче. Силата в едно крехко създание, готово с всички сили да запази любовта си, открило най-накрая „рая” на земята в обятията на любимото момче.

Веднъж прочел книгата, човек не може да остане безучастен и да не закопнее нещо също толкова вълшебно и силно да му се случи.

Диана Иванова, Хеликон Пловдив - Център

Романът "Тръпка" е сочен за един от най-успешните романи, със сюжет, изпълнен с напрежение, романтика и необходимата доза мистика. В същото време историята се различава от "стандартните" в този жанр и предлага на читателите нещо ново. Разказът се води последователно от мъжка и женска гледна точка, което ангажира вниманието и прави действието още по-динамично.
Това е една красива любовна история, в която има и радост, и тъга, драматични ситуации и моменти на нежност. Грейс, която винаги е харесвала вълците, живеещи в гората зад дома й, и Сам - момче, което всяка зима се трансформира във вълк. С всяко следващо лято обаче той все по-малко време е в човешкото си тяло. Те се влюбват. И започват да се борят - със себе си, със света около тях, със съдбата си. Това, което сега е невъзможно...днес, утре, завинаги!

Петя Георгиева–книжар, Хеликон - Пловдив

    Една история далечна като светоусещане, обстановка, отношения между хората, но завладяваща, спираща не дъха, а мислите за всичко друго, докато четеш. Потапяш се в тази колкото невероятна, толкова и силна любов. Какво е отредила съдбата на Грейс и Сам? Имат ли те бъдеще заедно? Какви ще бъдат, вълци или хора? Могат ли да останат заедно, въпреки всичко?
     Да, това е още една книга за странна, невъзможна за някои любов, но написана интригуващо, завладяващо. Повествованието върви толкова неусетно, че стигаш до последната страница на Тръпка, а следващата част все още не е излязла :( … Е, остава ни само да чакаме и то не само втората книга от поредицата, а и филма.

Станислава Чалъкова , Хеликон Велико Търново

    Още едно лирично предизвикателство пристига за феновете на фентъзи жанра. То носи студенината на снежнобялата зима в горите на Минесота и горещия полъх от допира с първата любов.
    "Тръпка" не е поредният тинейджърски роман, който нагарча от сладникави реплики. Това е книга, в която дивият живот в природата се сблъсква с вътрешните терзания и спотаени емоции на героите, за да предизвика фурор от цветове и чувства в съзнанието на читателите.

Деспина Кирова, Хеликон Витоша

„Всичките ми житейски решения са били предопределени от неспособността ми да си намеря нормална, добре платена работа. Говоренето на глас сам на себе си, зяпането безцелно в пространството и ходенето на работа по пижама не се възприемат добре, ако си сервитьорка, учител по правопис и краснопис или технически редактор (все неща, които съм опитвала да работя). За сметка на това тези „качества” се ценят високо, ако си писател, музикант или художник – и именно така си изкарвам прехраната, откакто навърших 22 години.

Сега водя ексцентричен живот в средата на нищото, по-точно – Вирджиния, заедно с очарователно праволинейния си съпруг, двете ни малки деца, две невротични кучета и една криминално проявена котка.
Постоянно чета книги, рисувам и имам множество награди за своите картини, свиря на няколко музикални инструмента, включително келтска арфа, пиано и гайда. Освен това съм страшно добра компания за купони и всякакви партита.”

Из личния блог на Маги Стийвотър