Регистрация Вход

Проницателят

 • 3.35 Рейтинг: общ рейтинг: 3.35 (820)
много слаба слаба добра много добра страхотна
Наличност: ДА Доставка: 3 дни

Анотация:

Понякога всичко, от което човек се нуждае, е нова гледна точка.

Бедност. Пропадащи бракове. Старост. Изгубени надежди. Банкрут. Несигурно бъдеще. Жителите на Ориндж Бийч, Алабама, се сблъскват с всички тези проблеми, захвърлени в самота и безсилие ... прочети още

Хартиено издание

Цена:: 11.99 лв.

Електронна книга

Цена:: 7.99 лв.

АнотацияПонякога всичко, от което човек се нуждае, е нова гледна точка.

Бедност. Пропадащи бракове. Старост. Изгубени надежди. Банкрут. Несигурно бъдеще. Жителите на Ориндж Бийч, Алабама, се сблъскват с всички тези проблеми, захвърлени в самота и безсилие да променят живота си. Но за един стар скитник, благословен с дарбата да вижда онова, което другите пропускат, няма безизходна ситуация. Тайнственият Джоунс обикаля из крайбрежния град и дава помощ на всеки отчаян, посявайки в душите мъдрост и безсмъртна надежда.

Прочел тази вълнуваща книга, имаш чувството, че и ти си срещал или всеки момент ще срещнеш този правещ добро странен старец.
Знаеш вече, че и ти можеш да разчиташ на него в твоите критични минути. А това означава, че творбата благородно е обсебила съзнанието ти, че прочитът не е бил еднократно преживяване. Светът на „Проницателят" трайно ни е променил. Старият Джоунс се е намесил и в нашата съдба, за добро! - Проф. Михаил Неделчев

Мъдра и прекрасна книга, която е в състояние да промени живота на всеки от нас. - Владимир Зарев

„Проницателят" е изключително завладяваща книга. Най-малкото,
което може да се каже, е, че след прочита й човек остава безмълвен.
Това е най-хубавата книга, която съм чела през живота си. - Нанси Лопес, световна шампионка по голф

Анди Андрюс лекува умовете и душите с безусловен и завладяващ оптимизъм. - Ню Йорк Таймс
ключови думи: , , , , , ,

Анди Андрюс

рожденна дата:
20.05.1959

Анди Андрюс е роден на 22 май 1959 г. в град Бирмингам, щата Алабама.

Започва кариерата си като комедиен артист. Избран е за комик на годината с гласовете на повече от хиляда негови колеги за две последователни години. По-късно се отдава на писане. Славата идва с една от първите му книги - The Travelers Gift (на български ще излезе под заглавие "Съкровищата на пътешественика") става бестселър на "Ню Йорк Таймс" и е преведена на повече от двайсет езика. Интересен факт е, че е била отхвърлена от 51 издателства, преди да бъде издадена. Анди си спомня със смях, че си мислел: "ако след 51 отказа се отчая, никога няма да успея". Следващите му книги стават изключително популярни в цяла Америка и се превръщат в бестселъри по целия свят. Пресата го определя като "една от най-влиятелните личности на XXI век в Щатите".

Притежава изключителен ораторски талант и способност да мотивира хората. Говорил е пред огромни аудитории по молба на четирима различни американски президенти и пред ръководния състав на най-големите американски корпорации.

Води обикновен живот в Ориндж Бийч, Алабама, със съпругата си Поли, и двамата им синове. Разтоварва се, като лови риба.

Ревюта

На вашето внимание е една мъдра и прекрасна книга, изпълнена с посланията на Проницателят.

Историята се завърта около един много влиятелен стар мъдрец, който се намесва благотворно в живота на страшно много хора. Оказва се, че независимо дали сме щастливи или нещастни всичко се върти около нашата гледна точка.

Една от красотите на тази книга е, че автора умело прилага "новата перспектива" в много различни ситуации. Вие със сигурност ще намерите повече от няколко примера за неща, които ще се отнасят до собствения ви живот. Определено има послание за всички.

Лилия Иванова, Хеликон Кюстендил

Джоунс е проницател. Това е неговата дарба. Той вижда неща, които другите пропускат, а повечето от тези неща даже не са скрити, просто хората нямат очи за тях.

Джоунс е белокосият старец, които разговаря с всички, дава им съвети за (привидно) дребните неща от живота, съвети които помагат на хората да променят живота си към по-добро. Който има късмет да се срещне с него и да почерпи от неговата житейска мъдрост, за винаги променя своята гледна точка за нещата.

Независимо дали имате служебни, семейни или каквито и да е проблеми, а дори и да нямате никакви, разгърнете „ Проницателят „ и книгата ще докосне сърцето Ви като никоя друга до сега.

Гергана Нешкова, Хеликон Варна

"Проницателят" е първият роман от Анди Андрюс, преведен в България. В САЩ авторът е една от най-влиятелните личности, изнася лекции пред огромни аудитории по молба на четири различни американски президента.

Не случайно успехът му е толкова голям, книгата е написана вълнуващо, с удивителна простота и дълбочина на изказа, а същевременно пропита с мистика и чувство за хумор.

Всеки читател би могъл да припознае себе си сред героите, засегнати са различни теми от човешкия живот: семейство, кариера, любов, смърт. "Просто Джоунс" ни учи, че от всяка ситуация има изход и единственото от което се нуждаем е нова гледна точка.

"Проницателят" е изпълнен с мъдрост и оптимизъм, защото винаги най-хубавото предстои...

Вера Кабамитова, Хеликон Пловдив - Център

На всекиго се е случвало да бъде нещастен, да се чувства пренебрегнат, отчаян, болен, беден... Но не бива да забравяте, че „Понягока всичко, от което се нуждае човек, е нова гледна точка“. Без да забравяте своя личен опит, помнете: „Най-добрият учител е опитът на другите.“ Загърбете лошите мисли, защото негативизмът отблъсква хората от вас. А има и такъв закон на вселената: „Онова, върху което съсредоточиш мисълта си, започва да нараства“.

Надеждата винаги съществува.

Увлекателно, с интересни истории „Проницателят“ ни разкрива истини за всеки проблем. Прочетете и трудно ще забравите уроците на романа.

Светлана Димова, Хеликон София - Витоша

Анди Андрюс и г-н Джоунс.

Един до скоро непознат на масовия читател в България автор и неговият герой от първата му преведена у нас книга. Безусловно от излизането и на книжния пазар, „Проницателят“ е една от най–търсените и желани книги. Не много обемист роман, ако мога да го нарека така, за който всяко изказано мнение е един напълно оправдан суперлатив. Всичко, което чуете или срещнете като информация обаче, звучи и изглежда бледо и недъгаво сравнено със съдържанието и настроението, което създава четенето на „Проницателят“

А какво е Проницател?

Човек, който с няколко думи може да ви върне вярата и да ви посочи друг път в живота. Път към личен успех, реализация и щастие. Път, който неизбежно ще промени и вас и хората с които общувате. И за да поемете по него, ви трябва един проницател и нова гледна точка. А ако не срещнете Джоунс – синеокият старец със стария куфар, който да ви посъветва как да изживеете дните си, не забравяйте, че и вие можете да сте достатъчно проницателни за себе си и околните, стига да виждате Света около себе си и отвъд хоризонта на реалността.

Ако се съмнявате, .... прочетете „Проницателят“.

А, ако някой ви каже:

„Възстановявайте живота със сърце, изпълнено с благодарност. Може би сте изгубили къщата си, но не сте изгубили дома си. Помнете, че още дишате...“, не се съмнявайте.

Това може би е Той.

Иван Гутев, Хеликон Габрово

Казват, че най-добрият учител е книгата, а най-строгият - животът. Именно „Проницателят” е доказателство за това твърдение, защото чрез обикновени примери от живота, Анди Андрюс ни показва пътя, който трябва да извървим, за да се научим. Да се научим да вярваме в себе си, да виждаме нещата от положителната им страна, да мислим по нов, различен начин. Животът - с всичките радости и болки ни доказва, че всеки има шанс пред себе си, всеки има възможност да промени живота си и да започне отначало. Стига обаче да не е твърде късно...И когато старият господин Джоунс, чрез своите думи докосва сърцата и умовете на хората, благодарение на него, те успяват да достигнат до същината на нещата. Разбират кое е ценното и истинското, защото „докато имаме сили да виждаме в себе си и в другите онези неща, които ни позволяват да премислим, да си поемем въздух и да започнем живота си наново, най-хубавото все още предстои”!

Петя Георгиева, Хеликон Пловдив

Проницател – това е човек, съществуващ във всеки един от нас.

Няма друго, като човешкия живот. Той е непостоянен, променлив. Изглежда такъв, какъвто ние искаме да го виждаме. Но съдбата ни е такава, каквато ние си я направим, а всичко останало са оправдания, с които безотговорните защитават заседналия си живот.

„Проницателят” в книга, която като истински приятел, ни подава ръка, за да се изправим и продължим напред. В ежедневие като нашето, изпълнено с напрежение, мисъл за пари, забързаност и липса на време за важните неща, Джоунс показва забравена гледна точка.

Позволете на тази книга да се превърне във вашия Проницател, който да освежи мисленето ви и да ви разкрие тайната сила на различната гледна точка.

В какъвто и период от живота си да се намирате, запътили се от криза в криза, или излизащи от поредните проблеми, най-малкото, което ще усвоите от различния поглед към живота, е увереността, която ще ви подкрепи в подреждането на събитията в живота ви така, че с лекота да достигнете до мечтите си.

...Защото вие дишате, а тези, които дишат, са живи. Имате за какво да живеете.

Най-хубавото предстои!

Радостин Найденов, Хеликон Витоша

Ако трябваше аз да озаглавя тази книга - бих я нарекла „Джоунс и уроците на живота”. Защото тя представлява именно това – сборник с поучителни истории, които на пръв поглед не ни казват нищо ново. И все пак...

Човекът е същество, което колкото дълго помни, толкова и бързо забравя. Затова е хубаво от време на време да се повява някой като мъдрия белокос Джоунс с неговия очукан стар куфар, за да ни припомни кои са истински съществените неща в живота. И онези няколко простички вселенски истини, които, също като закона за гравитацията, винаги си важат... Дори когато не ги разбираме.

Че всичко е въпрос на гледна точка.

Че сме точно там, където трябва да бъдем.

Че никога не е късно да оставим следа след себе си или да се променим към по-добро.

Че всички ние говорим един език на любовта, но на различни диалекти и това е причината, поради която хората понякога не се разбират, решават че не се обичат вече и се разделят.

Че  дребните неща в живота ни са най-важната предпоставка за големите ни успехи.                   

Че ние сме най-добрият пример за нашите деца и че това е огромна отговорност – отговорност за бъдещето, към която трябва да се отнесем с нужните сила, мъдрост, търпение и любов.

Звучи ви познато, нали?!                                                                                                                                       

Така е, защото Джоунс не идва за пръв път при вас.                                                                                           

Той е винаги някъде наоколо.                                                                                                                             

Когато имате нужда... Когато сте загубили вяра, смелост или посока...                                               

Появява се, за да ви каже:  „Младежо, ти просто трябва да се превърнеш в човек, на чието присъствие всички се радват! Това е най-великата тайна на успеха в човешкото съществуване. Човек, който я е разгадал,  държи света в ръцете си.”

Искате ли да държите света в ръцете си?                                                                                                  

Послушайте Джоунс! Той знае.

Защото той е „ПРОНИЦАТЕЛЯТ”.

Ваня Хинкова, Хеликон Русе

Анди Андрюс е една от най-влиятелните личности в САЩ .Книгата му „Проницателят“ стана световен бестселър в целия свят за изключително кратко време и счупи всички рекорди по продажби .

„Проницателят“ ме грабна от първата страница, прочетох я на един дъх. Книгата е наситена с житейска мъдрост и доброта.

Сигурна съм, че ще я прочетете на един дъх  и ще изпитате оптимистичното послание, което оставя след себе си!

Теодора Накова, Хеликон Пловдив

„Проницателят” е  роман,  пътешествието по чиито   страници дава на   читателя възможността да се запознае с един меко  казано странник. Чрез него в тъкънта на разказа са заложени много житейски мъдрости. Той има дарбата да прозира онова,  което хората не виждат, помага им да променят или изградят гледната си точка, а  в  различните ситуации и лични драми  всеки може да открие и  себе си.  

Това е роман, който те кара да се замислиш върху нещата, които се случват в реалността, а разбирането и преживяването им със сигурност ще ви направи по-добри.

Все пак никой не знае кога и къде ще срещне своя проницател. Дали вътре в себе си, или в някой друг -  въпрос на гледна точка. Няма ли да е по-добре, ако бъдем  поне малко подготвени за това?

Теодора Костадинова, Хеликон Пловдив - Център

Една наистина добра книга...

Добра не само заради начина, по който е написана, а заради усещанията, които предизвиква.

Няма как да я четеш и да останеш безразличен. Проницателят е предизвикателство пред всеки един да бъде малко по-добър, толерантен, да разбере себе си и другите...  Да направи света малко по-добър.

Или, ако перефразирам  Майка Тереза, нашата доброта може да е само капка, но е безценна капка за всеобщото море от добрина...

Елена Бойчинова, Хеликон Витоша

„Проницателят“ е много мъдра книга, която ни предизвиква към нов поглед, дава ни

възможност да преосмислим нещата и да започнем живота си наново.

Защото на повечето хора им липсва точно това - нова гледна точка към начина, по който се отнасят с околните.

Елица Атанасова, Хеликон Шумен
 • Мнения за книгата (53)
 • Издател: Skyprint
 • Година на издаване: 2010
 • Брой на страници: 168
 • Корици: меки
 • Език: български
 • Тегло: 224 грама
 • Размери: 21x14
 • ISBN: 9789543900657
 • Баркод: 9789543900657

изпрати мнениеМнения за книгата (53)

Подреди по:
 • докладвай

  Книгата отразява много истини в живота, които не си правим труда да осмислим. Със сигурност ще я прочета отново.

 • докладвай

  Аман от книги със съвети за живота. Щом по съвети от книги ще си живеете живота, тогаз бая сте я закършили

 • докладвай

  Уникална книга, много поучителна и завладяваща. Написана е като приказка за възрастни, пропита с много съвети за живота ; има доста поуки и различни теми от ежедневието ни, за които да се замислиш сериозно. А ти какво още се чудиш, вземи и я прочети !!!

 • докладвай

  който може да я прочете на английски-превода наистина е много слаб :-(

 • докладвай

  Тази книга не е за хората, които знаят какво искат от живота, а за тези, които все още търсят своя път в живота.
  Препоръчвам да прегледате видеото, за да прецените дали е за вас.

 • докладвай

  Доста наивна книга.Клиширана и повърхностна.

 • докладвай

  Страхотна книга , прочетох я 3 пъти

 • докладвай

  Много любима моя книга! Вдъхновяваща е, а и е написана страшно увлекателно.

 • докладвай

  Книга изпълнена с позитивизъм и оптимизъм.

 • докладвай

  "Авторът може да извърши самоубийство, задоволявайки вкуса на публиката."

 • докладвай

  Добра книга ! Хареса ми :)

 • докладвай

  Невероятна книга!!! Препоръчвам я на всеки! Не може да Ви навреди - може само да Ви помогне да станете по-добри и истински човеци!

 • докладвай

  Прочетох я на един дъх. Това е първата му книга, на която попадам и страшно много ми допадна. "Новите гледни точки" всъщност са всеобщо известни, но често човек ги пренебрегва. Хубаво е човек да си ги припомни. :)

 • докладвай

  Страхотна книга, първата която прочетох от този автор. Мисля, че всеки трябва да е прочете.

 • докладвай

  Накара ме да се замисля за много неща в живота си.

 • докладвай

  Книгата е наистина уникална.Човек се замисля,за много неща от живота си.

 • докладвай

  Страхотна книга,прочетох я на един дъх,което много рядко ми се случва.Истината е,че наистина трябва да се осмисли,един повърхностен човек няма как да я оцени.

 • докладвай

  Книгата не е брилянтна, но става. Леко повърхностна, но има добри моменти. Доста леко четиво.

 • докладвай

  Вчера следобед се сдобих с книгата. Днес вече я бях прочел и изобщо не съжалявам. Лично на мен ми хареса!

 • докладвай

  Явно така е станало.

 • докладвай

  Трябва много да не си я харесал, за да си направиш труда да пишеш тук.

 • докладвай

  Любопитно ми е, защо трябва да си озлобен, за да не харесаш една книга.

  Между другото, по долната логика, щом отрицателните коментари са поръчкави, не виждам причина и положителните да са такива.

  Така че, и аз апелирам, не обръщайте внимание на озлобените поръчкови гадости.

 • докладвай

  Книгата е невероятна, не обръщайте внимание на озлобените поръчкови гадости.

 • докладвай

  Много наивна книга и се чудя с какво ви грабва?

 • докладвай

  Дори не я довърших. Толкова елементарна...

 • докладвай

  Невероятна книга! Силно препоръчвам :)))

 • докладвай

  Слаба книга за любители на тоалетното четиво. Незавладяваща и клиширана, книгата е написана от очевидно не дотам даровит писател (виж и другата му книга)

 • докладвай

  Това, което на мен ми хареса в книгата бяха 4-те основни типа любов:
  -Хора, които имат нужда от присъствието на партньора
  -Хора, които имат нужда от физически контакт с партньора
  -Хора, които имат нужда от дела, за да се чувстват обичани
  -Хора, които имат нужда от мили думи
  Всеки един от нас дава това, което очаква да получи от другия, но в много от случаите партньорите имат различни нужди.

 • докладвай

  Ако сте някой позитивен човек, който търси винаги и хубавата страна на нещата, книгата няма да ви впечатли с нищо. Не мога да кажа че е някакъв шедьвър, дори е леко наивна.

 • докладвай

  Невероятна книга,грабваща интереса на всеки.Трябва да я има във всяка библиотека и да се прочита наново!

 • докладвай

  към KaBiX

  на 30 март излиза втората книга на български на този автор. Заглавието е "Съкровищата на пътешественика" Тhe Traveler's Gift

 • докладвай

  Книгата е невероятна привлече погледа ми случаино сякаш сама ме избра. Когато я прочетох останах смаяна от огромната мъдрост , която е посочена в нея по подходящ начин така , че всеки да я разбере да си направи равносметка над собствения си живот и да го подобри кам по добро. Невероятна книга която може в деиствителност да помогне на всеки във всеки един момент когато се нуждае от нова гледна точка.

 • докладвай

  Книгата е великолепна!От каде мога да си намеря още книги от този автор?

 • докладвай

  към aNGEL

  Оригиналното заглавие на книгата е The Noticer.
  Ако желаете да я закупите в оригинал, моля изпратете мейл с Вашето искане на impex@helikon.bg на вниманието на Мария Златева.
  Книгата ще бъде внесена специално за вас, като преди това ще бъдете уведомен за цената и срока на доставка.

 • докладвай

  Много вдъхновяваща и прекрасно написана! Докато я четях ми звънна телефона и в акъла ми зимикна "да сложа на пауза". Предполагам, че превода не е толкова добър, колкото оригинала. От къде да я намеря на Английски? Благодаря!

 • докладвай

  Енда малка по обем книга, но много голяма като съдържане.

  Стилът с който автора борави е лесно смилаем, а изводите до които човек достига могат безпроблемно да бъдат приложени.

  Кадифен стил който гали читателя с рядка поницателност.

 • докладвай

  Няма по-слаб превод!!!!!!!!!!!!!!!

 • докладвай

  Много е хубава, освен това е и много практична!

 • докладвай

  Вдъхновяващ роман!

 • докладвай

  Книжката наистина е много хубава. Обичам да чета неща, които вдъхват оптимизъм, а Анди Андрюс определено успява да се справи успешно с тази задача.

 • докладвай

  Книгата е страхотна, но съвет от мен - четете я на английски. Преводът е ужасен!!!

 • докладвай

  Психотерапевта ми ми препоръча книгата и наистина има изключително въздействие. Докато я четеш, без да искаш си отговаряш на въпроси, които са те тормозили от години. Изключителна книга, подарих я на всичките си приятелки.

 • докладвай

  Изглежда обещаваща...

 • докладвай

  "безусловен и завладяващ оптимизъм" - май всички имаме нужда от това, а? ;)

 • докладвай

  книгата е супер. чете се на един дъх

 • докладвай

  Чудесна книга! Всеки българин трябва да я прочете! За да се промени нещо в родината ни всички имаме нужда от нова гледна точка! А може би ... просто трябва да се научим да мислим самостоятелно и позитивно и най-важното - да носим отговорност за последствията от взетите решения и предприетите действия!

 • докладвай

  Гледах интервюто на Филип Трифонов по Канал 1 във връзка с книгата. Той каза, че нарежда Проницателят до Храбрия войник Швейк и Параграф 22. Съгласен съм с него. Проницателят е супер вдъхновяваща книга,повечето от истините в нея се намират между редовете.

 • докладвай

  Прекрасна книга!! Ще я прочитам отново и отново..

 • докладвай

  Имах предвид, че може би книгата е ,,абсолютна простотия,, за интелектуалките поради изтънчения им литературен вкус. Иначе нищо против ,,Война и мир,, разбира се.

 • докладвай

  книгата е подходяща за хора, които не се приспиват с Кант или "Война и мир", а не обратното. да ги четеш не е минус, хах

 • докладвай

  Книгата е велика! Просто не е подходяща за хора, които се приспиват с Кант или "Война и мир".

 • докладвай

  Чел съм книгата на английски. Оригиналното заглавие е The Noticer. Беше и мисля, че все още е голям хит в Америка. Авторът е голям пич и много известен оратор. Превода на заглавието е добро попадение, можеше да бъде и Вдъхновителят. Иначе книгата е много силна, дано превода да е добър.

 • докладвай

  Купих си книгата в понеделник и до вечерта я прочетох. Наистина е невероятна, Анди Андрюс си заслужава всички суперлативи.

Кирилица:
Попълнете текста от картинката

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

 1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
 2. Написани само с главни букви
 3. Написани на латиница
 4. Съдържащи препратки към други сайтове.

За всякакви други въпроси или коментари моля изпращайте на service@helikon.bg