Регистрация Вход

Където някога вървяхме

 • 3.06 Рейтинг: общ рейтинг: 3.06 (16)
много слаба слаба добра много добра страхотна
ePUB Adobe DRM Несъвместим с:Amazon Kindle

Анотация: Един от задължителните за четене романи от ХХI век. Макар че авторът оправя поглед назад, той разказва за събития и човешки съдби, които ни помагат да разберем кои сме ние и каква е посоката, която трябва да изберем в живота си. Това е сага за раждан ... прочети още

Електронна книга

Цена:: 12.00 лв.

Хартиено издание

Цена:: 19.99 лв.
Купи

Анотация

Един от задължителните за четене романи от ХХI век. Макар че авторът оправя поглед назад, той разказва за събития и човешки съдби, които ни помагат да разберем кои сме ние и каква е посоката, която трябва да изберем в живота си. Това е сага за раждането на модерния човек, жаден за живот, преследващ мечти и търпящ разочарования. В сложни емоционални, социални и обществени перипетии са въвлечени няколко млади мъже и една огнена жена, с техните любови, страхове и горести. Някои от тях усещат гъдела на бунта и светотатството, но се подчиняват и правят онези избори, които се очакват от тях. Други открито се бунтуват. Преплитат се съдбите на богати наследници и бедняшки синове като Еку Видинг и Алу Каяндер, провокативната Луси Лилиейелм, която се противопоставя на тесните морални норми на своето време, Ивар Грандел, който живее с пламъка на каузата, в която вярва. Притежаващ интелектуална сила и изящност, романът преплита индивидуални съдби и значими обществени процеси по толкова убедителен начин, че сюжетът пулсира от живот.

Шел Вестьо, отличил се като един от най-достойните продължители на великите реалисти на XIX и XX век в нашето съвремие, се движи непогрешимо в богаташките салони и в бедните стаички на работниците, в кръчмите и по тенискортовете, из столицата, завладяна от червените, и на вечеринките на висшата класа.

Това е красив, епичен и въздействащ роман, от който струи облагородяващата сила на литературата.

„Шел Вестьо пише с цялото си сърце. Героите му живеят. Той нашепва своя разказ плътно до ухото на читателя и човек слуша с притаен дъх. Скоро е съпричастен с всяка индивидуална съдба“ – твърди критикът Ингер Далман от в-к Sundsvalls Tidning.

Шел Вестьо (роден 1961 г.) е носител на най-големите литературни награди в Скандинавския север.

 • Мнения за книгата (0)
 • Издател: Персей
 • Език: български
 • Формат: ePUB
 • Защита: Adobe DRM
 • ISBN: 9786191611157
 • Съвместим с:
 • е-Четци
  Android устройства
  iPad
  PC / Mac
 • Несъвместим с:
 • Amazon Kindle

изпрати мнениеМнения за книгата (0)

Кирилица:
Попълнете текста от картинката

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

 1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
 2. Написани само с главни букви
 3. Написани на латиница
 4. Съдържащи препратки към други сайтове.

За всякакви други въпроси или коментари моля изпращайте на service@helikon.bg