Регистрация Вход

Магически разкази

  • 2.97 Рейтинг: общ рейтинг: 2.97 (35)
много слаба слаба добра много добра страхотна
ePUB Adobe DRM Несъвместим с:Amazon Kindle

Анотация: Тези разкази са част от моя път на трансформации, по който бях поела преди повече от двадесет години, но реално стъпих на него преди няколко – когато реших да изоставя стария си живот и да започна напълно нов. Новото начало съвпадна с нова бременн ... прочети още

Електронна книга

Цена:: 5.00 лв.

Анотация

Тези разкази са част от моя път на трансформации, по който бях поела преди повече от двадесет години, но реално стъпих на него преди няколко – когато реших да изоставя стария си живот и да започна напълно нов. Новото начало съвпадна с нова бременност, от която в живота ми се появи нов човек – втората ми дъщеря. 
В кръга на мистичното, защото това все пак са магически разкази, имах чувството, че тези от тях, написани по време на бременността ми, бяха диктувани от бъдещото бебе. Затова, вероятно, някои от историите са като приказки. По принцип моите „Магически разкази” не са в някакъв определен жанр, но ако трябва да го определя, за да ориентирам Читателя, бих ги сложила в „магическия реализъм”.
Моята отдаденост и занимания с Йога също си казаха думата – всеки, който е навътре в това Учение, ще разбере. Казват, че човек живее толкова животи, колкото езици знае. Към тази максима бих добавила с чисто сърце – Йога за мен е универсалният Език, който може да те заведе в безброй Вселени – по твой избор. И не само да те заведе, а и да ти помогне да съпреживееш опитности, които изглеждат немислими и магични в „обикновения” ти свят. 
Разбира се, всичко това не значи „бягство от реалността”. Напротив! Реалността е богата и многоизмерна, и почти винаги крие повечето си аспекти от невнимателния наблюдател. Което му пречи да бъде неин пълноценен жител. Или, с други думи, да я използва за свое и на другите добро. Колкото и да е наглед бедна и еднообразна реалността ти – недей се лъга! Не тя е такава, а просто теб те мързи да потърсиш адекватен инструмент, който ще ти я покаже в целия ѝ блясък – както например мощният телескоп представя пред изумения поглед на астронома величието на Вселената.
Надявам се моите „Магически разкази” да помогнат на търсещия Читател да се докосне до многоизмерността на ежедневната реалност, да надникне в съкровищницата на своето въображение и най-вече – да извади от нея на бял свят свои творения – което всъщност представлява творчеството. Нещото, поради и заради което сме ТУК и СЕГА.

изпрати мнениеМнения за книгата (0)

Кирилица:
Попълнете текста от картинката

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

За всякакви други въпроси или коментари моля изпращайте на service@helikon.bg