Повече от 70 години след тежката нощна бомбардировка над София на 10 януари 1944-та година, екипът от първата част на „Тайните на старата вила” попада на стара чанта с немски документи. Следите водят назад във времето - към полковник от запаса, открил чантата сред развалините на къщата на немски търговски представител. Като разбира, че намерените в чантата документи съдържат ценна информация за таен проект на Третия райх, той решава да я скрие в къщата на кмета на малък средногорски град, където е евакуиран по това време.

Експертите установяват връзка между този проект и по-рано реализираните от тях експерименти, и продължават работата си с още по-голям интерес, като използват нестандартни решения, шпионски похвати и задълбочени проучвания на архивите не само в България, но и в страните от антихитлеристката коалиция – Русия, Великобритания и САЩ, както и в самата Германия.

И отново заровени тайни, шпионска интрига, междудържавни отношения, свързани с емблематични местности в България... Какво се крие в пещерата под старопланинския връх и ще успеят ли специалните служби да го опазят от дългата ръка на мощните международни корпорации?

от Слава Славчева / дата: 13 сеп 2017

Трилогията "Тайните на старата вила" е сред предложенията, които читатели са изпратили към Народния театър и вестник "24 часа" за превръщането му в пиеса.

от Слава Славчева / дата: 05 ное 2016

Трета част на "Тайните на старата вила" ще бъде публикувана в началото на декември.

от Слава Славчева / дата: 17 авг 2016

Трета част е в процес на подготовка, а първата е предена на руски език.

от Слава Славчева / дата: 12 юни 2016

Коментарът е изтрит от администратор.

от Слава Славчева / дата: 10 юни 2016

Първата част на "Тайните на страта вила" също е публикувана като е-книга на този сайт.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg